Όταν αντιπολιτεύεσαι ενάντια σε αυτό που ομόφωνα ψήφισες και ενώ κρίσιμες ερωτήσεις μένουν αναπάντητες

pixabay / Alexas_Fotos
Όπως έχουμε τονίσει, η πολιτική ατμόσφαιρα στην Αγία Παρασκευή θυμίζει προεκλογική περίοδο, ίσως γιατί κάποιοι ακόμη δεν έχουν αποδεχτεί την απόφαση των δημοτών με αποτέλεσμα αυτό να τους οδηγεί σε πρωτοφανή λάθη που όμως παράλληλα προκαλούν σοβαρά ερωτήματα ως προς τον τρόπο που προσεγγίζουν τα ζητήματα της πόλης.

Του Στρατή Μαζίδη

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το 2ο θέμα προέβλεπε την καταβολή πριμ στον εργολάβο λόγω έγκαιρης παράδοσης του νέου διώροφου παιδικού σταθμού στο Ο.Τ. 328. Το έργο υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής επί θητείας Γ. Πατούλη. Ωστόσο η νομοθεσία προβλέπει την καταβολή ενός μπόνους εφόσον ένα έργο παραδίδεται νωρίτερα αλλά ο λογαριασμός πάει στον τελικό ωφελούμενο, δηλαδή το Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Το ποσό του συγκεκριμένου πριμ είναι περίπου € 59.000,00. 

Κάπου εκεί ξεκίνησε μια συζήτηση από τη "Νίκη των Πολιτών" για το αν υπάρχει τρόπος να αποφύγει ο Δήμος να το πληρώσει. Την αρχή έκανε ο κ. Βλάχος και την σκυτάλη παρέλαβε ο κ. Σταθόπουλος ζητώντας αν γίνεται να βρεθεί τρόπος να μην πληρωθεί το πριμ αλλά δίχως να έχει ο ίδιος κάποια συγκεκριμένη ασφαλή πρόταση διότι σε περίπτωση που όπως εξήγησε ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης το bonus δεν πληρωθεί, τότε ο Δήμος κινδυνεύει με δικαστικές περιπέτειες και πολλαπλάσια λογαριασμό ρωτώντας παράλληλα τον επικεφαλής της "Νίκης" αν ζητά από τη Δημοτική Αρχή να παρανομήσει.

Και ενώ εξελισσόταν η συζήτηση, έρχεται το κερασάκι στην τούρτα από την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Σιούλα η οποία ανέφερε τα της νομοθεσίας αλλά και την απορία της αφού το θέμα είχε περάσει ομόφωνα στη 16η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, όπου συμμετείχε κι ο κ. Σταθόπουλος! Δηλαδή ο πρώην Δήμαρχος τη μια ψήφισε το θέμα χωρίς να προσέχει και την άλλη τον λυπεί που ο Δήμος να πρέπει να πληρώσει ένα σεβαστό ποσό κι ενώ δεν περισσεύουν χρήματα, που όμως ψήφισε να πληρωθούν!

Παρακολουθήστε το επίμαχο απόσπασμα και προσέξτε τι λέει ο κ. Σταθόπουλος διακόπτοντας τους ομιλητές και πως μετά αναδιπλώνεται λέγοντας ότι "δεν το κατάλαβα τότε" όταν με τη δεύτερη παρέμβασή της η κ. Σιούλα του υπενθυμίζει τι έχει ψηφίσει (μετά το 02:49:00) στη Δημοτική Επιτροπή:


Όταν ο πάλαι ποτέ Δήμαρχος κάνει τέτοια λάθη [;], με τα οποία αυτοακυρώνεται, δεν το κατάλαβε. Όταν οι υπόλοιποι απορούν και του κάνουν δύσκολες ερωτήσεις τότε συμπεριφέρονται... απαράδεκτα και με... απρέπεια.

Πώς γίνεται ένας άνθρωπος που κοντεύει 30 χρόνια στα κοινά, να μην κατάλαβε τι συζητείτο στην επιτροπή και τι ψηφίζει; Να έχει συμβεί άραγε κι άλλες φορές αυτό;

Πώς συνέβη επίσης αντί να στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τη μελέτη ενός ξεπερασμένου δημαρχείου γλυτώνοντας το Δήμο από το να πληρώσει ένα σεβαστότατο ποσό που χρωστούσε ακόμη στους μελετητές το 2014 [μιας και τον πονούν τα οικονομικά] να μην αρπάζει την ευκαιρία της αρχικής αρνητικής γνωμοδότησης της αρμόδιας επιτροπής τότε του ΥΠΕΣ και να μας εμπλέκει σε αυτήν την περιπέτεια;

Πώς συνέβη στη συνέχεια να στέλνει στην Περιφέρεια Αττικής το φάκελο για τη χρηματοδότηση του Δημαρχείο και να μη συμπεριλαμβάνει το Α, δηλαδή τον εκβραχισμό ενώ είχαμε επακριβείς μελέτες και ξέραμε που θα βρούμε τι, με αποτέλεσμα μετά να γίνουν όσα έγιναν.

Πώς είναι δυνατόν να βγάζει ανακοινώσεις για το κολυμβητήριο αλλά όταν τον ρωτούν γιατί δεν έκανε τίποτε ως Δήμαρχος όταν από τις 19 Μαΐου 2018 είχε ενημερωθεί αρμοδίως για το πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό στο κτηματολόγιο, να μιλά για...παρελθοντολογία;

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του γράφει ότι δεν πρόκειται να κουραστεί. Το ζήτημα δεν είναι αν θα κουραστεί αλλά αν έχει αρχίζει να κουράζει. Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2019 και του 2023 σε συντριπτικότερο βαθμό δίνουν την απάντηση πως αυτό συμβαίνει ήδη εδώ και χρόνια. Να δούμε και του 2028.

Νεότερη Παλαιότερη