ΓΣΑΠ: Μια νίκη για το πλεονέκτημα έδρας θέλουν οι Γυναίκες, άνοδος στην Α' κατηγορία για τις Νεάνιδες

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Μία νίκη χρειάζονται ακόμα οι γυναίκες μας στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου για να κατοχυρώσουν το πλεονέκτημα έδρας στα επερχόμενα play-offs ανόδου στην Α1 γυναικών! Ο πρώτος αγώνας των play-offs θα γίνει την Μεγάλη Τετάρτη 01/05 στο ΖΕΤΑ ΛΑΟΥΔΗ - αν νικήσουμε τους Δαναούς του Άργους την Κυριακή 28.04 στις 13.00 στο γήπεδό μας.

ΟΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ 

Οι Νεάνιδες, με τις δύο νίκες τους επί του Λέοντα Κορωπίου πανηγύρισαν την άνοδό τους  στην Α κατηγορία με τελικό απολογισμό 27 νίκες και 3 ήττες σε σύνολο 30 αγώνων.

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α

Οι κορασίδες  δεν κατάφεραν να παραμείνουν στην Α κατηγορία της ΕΣΚΑ. Σε κάθε περίπτωση όμως αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθεια τους, η οποία κάποιες φορές έφτανε στα όρια της αυτοθυσίας για την ομάδα.  Ευχόμαστε στα κορίτσια να είναι καλά, να έχουν επιτυχίες σε όλες τις προσπάθειες τους και πάνω από όλα να είναι δυνατές και υγιείς. 

Α. ΓΥΝΑΙΚΕΣ 

14/4: ΓΣΑΠ-ΑΕΚ Περιστερίου 49-42  (13-09, 10-06, 17-16,09-11)

Διαιτητές: Παπαγεωργίου Δημ.-Κολίλας

Νίκη με σημαντική βαθμολογική σημασία. Η ομάδα αγωνίστηκε με σύνεση, ωριμότητα και κράτησε με σοβαρή άμυνα το σκορ της αντίπαλης ομάδας σε χαμηλά επίπεδα. Μπήκε από την αρχή μπροστά στο σκορ με 8-0 το πρώτο τρίλεπτο, διαφορά που την διατήρησε , παρά τις προσπάθειες του αντιπάλου. 

ΓΣΑΠ(Ρουμπελάκης, Στρατής): Γρίσπου 6, Κεσσέ 5, Τσιαδή 8(1), Καραχάλιου 8, Γιαμπάνη 3(1), Πολιτοπούλου 7(1), Βούλγαρη 2, Σπυριδωνος 7(2), Κακοσούρη 3(1), Κυρκοπούλου, Αραβανή

ΑΕΚ Περιστερίου (Παπαδέλος): Χρηστάκη 15(3), Καίσαρη, Γαβαλά 16(5), Κοντογεώργου 7, Τζίβα 4, Πανούτσου, Δραγωνέα, Τζίμη, Ράπτη, Καλαντζή, Μαλαπάνη.
                      
21/4: ΑΜΙΛΛΑ-ΓΣΑΠ 53-59 (16-19, 07-15, 11-11, 19-14)

Διαιτητές: Κηπώσης-Παπαδόπουλος Ανδρ.

Η ομάδα μας αντιμετώπισε μεγάλη πίεση και πάθος από τις αντίπαλες παίκτριες , στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν την θέση τους στην βαθμολογία, ενόψει των play-outs για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η πίεση αυτή κορυφώθηκε στο δ΄ δεκάλεπτο, βοηθούντων και μερικών διαιτητικών λαθών. Η ομάδα μας όμως έπαιξε με αυτά που την διακρίνουν  τις τελευταίες αγωνιστικές , δηλαδή ωριμότητα, ψυχραιμία και ομαδικότητα, ώστε να μην φύγει από τα χέρια της το ροζ φύλλο.

ΑΜΙΛΛΑ (Γουναρά): Τζουγκράκη 7(1), Τραγουστή 24(2), Καρανάσιου 8, Λυκούδη 5(1), Νίξινα 3,
Μούκα, Σταμούλου 6, Μάντη, Λιάσκου.

ΓΣΑΠ (Ρουμπελάκης, Στρατής): Κεσσέ 17(1), Γρίσπου 4, Τσιαδή 13(1), Καραχάλιου 14, Γιαμπάνη 4(1), Πολιτοπούλου 2, Σπυρίδωνος 2, Βούλγαρη 2, Κακοσούρη, Κυρκοπούλου 1, Αραβανή

Β. ΝΕΑΝΙΔΕΣ

11/4:ΓΣΑΠ   -   ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ  30-41   (6-12, 6-4, 6-14, 12-11)

Την Πέμπτη 11/4 η ομάδα μας υποδέχθηκε στην έδρα μας την ομάδα ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ για την τελευταία αγωνιστική της Β’ φάσης που θα έκρινε την πρώτη θέση του ομίλου και την άνοδο στην Α’ κατηγορία ΕΣΚΑ. Και ενώ, όλοι πιστεύαμε πως οι αθλήτριες μας θα πάλευαν με νύχια και με δόντια για τη νίκη, τα κορίτσια του Παγκρατίου ήρθαν πολύ καλά διαβασμένες με το παιχνίδι μας και τελικά «πέρασαν το μάθημα»  Η ομάδα μας από την άλλη, έμοιαζε ασυντόνιστη αφού δεν κατάφερε να βρει λύσεις επιθετικά και αμυντικά. Τα περιφερειακά μας σουτ δύσκολα βρήκαν στόχο και το ζωγραφιστό το κοιτάζαμε από μακριά. Στην άμυνα δεν δείξαμε τη ψυχή και τη μαχητικότητα που χρειαζόταν για να πάρουμε το ροζ φύλλο.

ΓΣΑΠ (Στρατής Κ.) Τούτση, Αγριογιάννη, Παγίδα, Μήτση, Κοντογιωργάκη 4(1), Αραβανή 7(2), Μάγειρα, Κεχρή, Σπυρίδωνος 13(2), Σταυρακάκη, Λάσκαρη, Κεϊσογλου 6

15/04: ΑΣ ΛΕΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ  -  ΓΣΑΠ   47-56 (13-11, 12-22, 14-10, 8-13)

Τη Δευτέρα 15/4 η ομάδα μας αντιμετώπισε την ομάδα ΑΣ ΛΕΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ στο 1ο Γυμνάσιο Κορωπίου για την κατάταξη στην 3η και 4η θέση της κατηγορίας. Με τις «λιονταρίνες» από το Κορωπί, έχουμε συναντηθεί άλλες 2 φορές στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος με νικηφόρα αποτελέσματα, και συνεχίσαμε με νίκη και στην τρίτη μας αναμέτρηση. Τα κορίτσια μας ξεκίνησαν τον αγώνα με καλή διάθεση, στην επίθεση βρήκαν λύσεις είτε ατομικά είτε μέσα από συνεργασίες, ενώ στην άμυνα έγιναν κάποια λάθη χαρίζοντας στην αντίπαλη ομάδα αρκετές βολές που δεν χρειαζόταν.

ΓΣΑΠ (Στρατής Κ.) Τούτση 2, Αγριογιάννη, Παγίδα 3(1), Μήτση 5(1), Κουκουμέλη, Κοντογιωργάκη 8, Αραβανή 6, Μάγειρα 6(2), Κεχρή, Σπυρίδωνος 15, Σταυρακάκη, Κεϊσογλου 11

18/04: ΓΣΑΠ   -   ΑΣ ΛΕΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ  -  46-40 (10-13, 13-10, 14-7, 9-10)

Τελευταίος αγώνας για τις νεάνιδες μας την Πέμπτη 18/4 στο γήπεδό μας με την ομάδα ΑΣ ΛΕΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ. Αγώνας που ξεκαθάρισε την 3η θέση στον όμιλο και το τελευταίο εισιτήριο για την άνοδο στην Α’ κατηγορία νεανίδων ΕΣΚΑ. Οι αθλήτριες από το Κορωπί, πάλεψαν με νύχια και δόντια για να επικρατήσουν και η αλήθεια είναι πως μας δυσκόλεψαν αρκετά στο πρώτο ημίχρονο με την ευστοχία τους. Στην πορεία του αγώνα οι αθλήτριες μας ξεκαθάρισαν την κατάσταση πετυχαίνοντας την πολυπόθητη νίκη. Έτσι η ομάδα μας με τελικό απολογισμό 27 νίκες και 3 ήττες σε σύνολο 30 αγώνων, πέτυχε το στόχο που είχε θέσει από την αρχή της χρονιάς, δηλαδή την άνοδο της στην Α’ κατηγορία. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες μας για την επιτυχημένη προσπάθεια και πορεία τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ευχαριστούμε τις οικογένειες των αθλητριών μας, που στήριξαν όλη αυτή τη διαδρομή και έδιναν παλμό στην κερκίδα των αγώνων μας.Ευχαριστούμε την έφορο Εύα Αρβανίτη-Κεϊσογλου για τη στήριξη στις αθλήτριες μας.Ευχαριστούμε τον coach Κώστα Στρατή για την καθοδήγηση του και όσα πρόσφερε στις νεάνιδες μας, ελπίζοντας με τις γνώσεις του και την αφοσίωσή του να συνεχίσει την μπασκετική εξέλιξη όλων των αθλητριών μας. 

ΓΣΑΠ (Στρατής Κ.) Τούτση , Αγριογιάννη, Παγίδα , Μήτση , Κουκουμέλη, Κοντογιωργάκη 2, Αραβανή 22(3), Κεχρή, Σπυρίδωνος 15(1), Λάσκαρη 3, Κεϊσογλου 4
      
         
Γ. ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α – PLAY OUTS

MΕΛΑΣ – Γ.Σ.Α.Π (13/4): 45-46
Γ.Σ.Α.Π – ΜΕΛΑΣ (16/4): 45-48
ΜΕΛΑΣ – Γ.Σ.Α.Π (20/4): 56-49

Οι κορασίδες μας στην προσπάθεια τους να παραμείνουν στην Α’ κατηγορία, έδωσαν 3 αγώνες στα πλαίσια των play-outs με τον ΜΕΛΑΣ, με μειονέκτημα έδρας όπως προέκυψε από τη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής διάρκειας, στην οποία οι νίκες/ήττες για τις δύο ομάδες ήταν 1-1. Στόχος των ομάδων ήταν η συμπλήρωση 3 νικών για την παραμονή στην κατηγορία.

Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στις 13/4 στο Αιγάλεω, η ομάδα μας κατάφερε να πάρει τη νίκη και να «σπάσει» την έδρα της αντιπάλου. Σκληρό παιχνίδι, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, με τραυματισμούς αθλητριών εκατέρωθεν αλλά με τα κορίτσια μας να παίρνουν άξια τη νίκη (45-46).

Με τραυματισμούς, ασθένειες και απουσίες υποδεχθήκαμε στο Κοντόπευκο τον ΜΕΛΑΣ την Τρίτη 16/4. Το παιχνίδι ήταν σχεδόν μια επανάληψη του πρώτου αγώνα αλλά δυστυχώς με αντίθετο αποτέλεσμα. Ο ΜΕΛΑΣ αυτή τη φορά «έσπασε» την έδρα μας (με σκορ 45-48) και δυστυχώς χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη και να πανηγυρίσουμε την παραμονή στο γήπεδο μας.

Μοιραία, η σειρά μεταφέρθηκε στην έδρα του ΜΕΛΑΣ για ένα τελευταίο αγώνα, «ρώσικη ρουλέτα». Τα κορίτσια μας, με αρκετά προβλήματα τραυματισμών και ασθενειών, τα έδωσαν όλα. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ισοδύναμων ομάδων που το σκορ πάει πόντο-πόντο μέχρι το τελευταίο λεπτό και ο παράγοντας τύχη, παίζει ρόλο. Δυστυχώς, δεν την είχαμε με το μέρος μας, όπως και στον αγώνα στην έδρα μας. Αφού δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, σχεδόν 1 λεπτό πριν το τέλος, η διαφορά πήγε στους 5 πόντους μετά από φάουλ και κάπου εκεί κρίθηκε ο αγώνας υπέρ του ΜΕΛΑΣ. 

ΓΣΑΠ (Κώστας Στρατής) Τούτση, Παραπαγκίδου, Μεϊτάνη, Κασκαβέλη, Συρίγου, Λάσκαρη, Γιαννοπούλου, Βερτοπούλου, Αγριογιάννη, Μαρτάκη, Γρηγοριάδη
 
Δ. ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΓΣΑΠ : 57-32 (18-7, 14-5, 16-11, 9-10)

Η ομάδα των παγκορασίδων μας, γνώρισε την πρώτη της ήττα στο Τουρνουά. Την Κυριακή 21/4 (14.30) στο Κλειστό Γυμναστήριο Χαλανδρίου, έχασαν εύκολα από την ομάδα του ΠΡΟΜΗΘΕΑ.Πολλά από τα κορίτσια, αναγκάστηκαν να αγωνιστούν για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, απογοητευμένες και κατάκοπες, μετά την ήττα στον αγώνα με τον ΜΕΛΑΣ για τα play-outs των κορασίδων. Αν συνυπολογίσουμε και τους τραυματισμούς αθλητριών μας, ήταν πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουν έναντι του πιο πλήρη και δυνατού αντιπάλου του ομίλου, με αποτέλεσμα ο αγώνας να τελειώσει με διαφορά 25 πόντων εις βάρος μας.

Επόμενη αγωνιστική, μετά το Πάσχα, στο γήπεδο της Λαμπρινής με τον ΑΠΣ ΟΙΩΝΟ, την Κυριακή 12/5 και ώρα 18.30. Καλή συνέχεια στα κορίτσια μας!!!

ΓΣΑΠ (Νίκος Τσίκος)Καραπατή, Γιάλα, Γρηγοριάδη, Κασκαβέλη, Μεϊτάνη, Λάσκαρη, Γιαννοπούλου, Πάγια, Μαρτάκη, Φαρσάτη, Καραδήμου.

Ε. ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΑ ΑΣΤΕΡΙΑ(U13)

Γ.Σ.Α.Π. – ΒΡΙΛΗΣΣΙΑΚΟΣ

Στην προτελευταία αγωνιστική στο τουρνουά των Γαλανόλευκων η ομάδα μας αντιμετώπισε στο Κοντόπευκο την ομάδα των Βριλησσίων. Η ομάδα μας έχοντας πολύ καλές συνεργασίες και παίζοντας πολύ καλή άμυνα επικράτησε εύκολα των Βριλησσίων. Τελευταία αγωνιστική του τουρνουά εκτός έδρας με Μελίσσια.

ΓΣΑΠ(Ναζίρη – Χαροκόπου)  Σεφερλή, Αθανασίου, Καλαπόδα, Κυρίτση, Χουρδάκη, Φουρναράκη, Κωτσάκη, Παρόντι, Θεοδωροπούλου, Σπηλιοπούλου, Πικέα, Ντρακότι.

Νεότερη Παλαιότερη