Ομιλία για την ακτινοβολία και την ορθή χρήση των ασύρματων συσκευών στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής

Την Πέμπτη 4-4-2024 στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «Μη ιονίζουσα ακτινοβολία και ορθή χρήση των ασύρματων συσκευών». Ομιλητές ήταν ο Προϊστάμενος του τμήματος Μη Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας κ. Κουτουνίδης Δημήτριος και ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αθανάσιος Μπαλάσκας υπό την ιδιότητά του ως Φυσικού Ραδιοηλεκτρολόγου Α΄. 

Η Αγία Παρασκευή έχει το προνόμιο να φιλοξενεί εντός των γεωγραφικών της ορίων την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος». Ήταν τιμή μας που ο κ. Κουτουνίδης ήταν ένας από τους ομιλητές και τον ευχαριστούμε θερμά. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διευθυντής του σχολείου κ. Μπαλάσκας υπήρξε πρωτεργάτης προκειμένου να παραχωρηθεί δωρεάν ένα ειδικό όχημα μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον Δήμο Αγίας Παρασκευής. 

Επόμενος στόχος είναι η μετέγκατασταση ενός σταθμού του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων στον χώρο του ΕΠΑ.Λ., καθώς αποτελεί σημείο μεγάλου ενδιαφέροντος, αφού καθημερινά συναθροίζονται 700 μαθητές και 100 εκπαιδευτικοί. Επιπλέον βρίσκεται πολύ κοντά στο ραδιοτηλεοπτικό πάρκο κεραιών του Υμηττού. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου και ο Δήμαρχος προσωπικά θα προβεί σε όλες τις ενέργειες για να ικανοποιηθεί το αίτημά μας.

Νεότερη Παλαιότερη