Χαιρετισμός Ένωσης Συλλόγων Γονέων για το 17ο Μαθητικό Φεστιβάλ

Το 17ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας σε λίγο ξεκινά και η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ είναι πολύ υπερήφανη! Για 17 χρόνια στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Φεστιβάλ, ώστε τα παιδιά να εκφράζονται δημιουργικά μέσω του πολιτισμού και του αθλητισμού και να δένονται με τους δεσμούς της φιλίας και της αλληλεγγύης με τους συνομηλίκους τους.

Σε όλο αυτό το ταξίδι αρωγοί και συμπαραστάτες οι Σύλλογοι Γονέων, οι θεατρολόγοι, οι γυμναστές που στηρίζουν τις δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού που παρέχονται δωρεάν από τον Δήμο στα σχολεία μας· και οι εκπαιδευτικοί μας που συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή της πόλης μας με θεατρικά και ποικίλα δρώμενα.

Με μεγάλο καμάρι περιμένουμε να απολαύσουμε τις παραστάσεις, τις μουσικές δράσεις, παρουσιάσεις και καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών μας, οι οποίοι συστηματικά μας ξαφνιάζουν με την τόλμη, την ευαισθησία και το ταλέντο τους. Ειδικά φέτος παίρνουν μέρος περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά μαθητές και θεατρικές ομάδες.

Το 17ο Φεστιβάλ αφιερωμένο στην αλληλεγγύη, την προσφορά, την ενσυναίσθηση, την ομαδική συνύπαρξη, διακρίνεται από μοναδική ποικιλία. Θα παρακολουθήσουμε μια μεγάλη γκάμα από έργα, που πραγματεύονται θέματα όπως η αγάπη, το ταξίδι, ο πόλεμος, η συλλογική προσπάθεια, ο ρατσισμός και οι προκαταλήψεις, η εκμετάλλευση των αδύναμων. Θα μας μεταφέρουν στον κόσμο που ονειρευόμαστε και θα θέλαμε να ζήσουμε.

Τα παιδιά λένε τα παραμύθια, αναπαριστούν τις ιστορίες· τα παιδιά ζωγραφίζουν· τα παιδιά αγωνίζονται· τα παιδιά τραγουδούν και παίζουν μουσική, άλλοτε μόνα τους και άλλοτε σε σύνολα.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως οι σπόροι του πολιτισμού, που έχουμε βάλει καιρό τώρα, δίνουν βλαστάρια και χρόνο με το χρόνο μεγαλώνουν, φουντώνουν και καρπίζουν.

Ας τα απολαύσουμε!

Καλή επιτυχία σε όλους!



Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

4 Απριλίου 2024

Νεότερη Παλαιότερη