Κυριακή κοντή γιορτή...για το Δημαρχείο

Κατά την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αγίας Παρασκευής, ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με το υπό ανέγερση δημαρχείο ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Του Στρατή Μαζίδη

21 Απριλίου λήγει η σύμβαση του αναδόχου ο οποίος έχει πρόθεση να εγκαταλείψει το έργο. Αυτή την στιγμή έχουμε ζητήσει εναλλακτικές προτάσεις και εμείς και η Περιφέρεια. Περιμένουμε από τον ανάδοχο να στείλει τις εναλλακτικές προτάσεις για το τι θα μπορούσε να γίνει εκεί και σε συνεργασία με τον κ. Χαρδαλιά θα δούμε τι καλύτερο μπορεί να γίνει [....] ο στόχος είναι να μην εγκαταλείψει ο ανάδοχος και αυτό το έργο
Από την απάντηση του θα απομονώσουμε το "έχουμε ζητήσει", τις "εναλλακτικές προτάσεις" και το "τι θα μπορούσε να γίνει εκεί". Αυτές οι αναφορές οι οποίες σηματοδοτούν σημαντικές εξελίξεις στο έργο, όχι απαραίτητα αρνητικές όσον αφορά τη γενική θεώρηση απόκτησης ιδιόκτητου Δημαρχείου, φαίνεται πως πέρασαν απαρατήρητες στην εποχή της πολιτικής των γερανοφόρων. 

Βέβαια θα αναρωτηθεί κανείς, ποιος ο λόγος των ερωτήσεων, αν είναι να μην προσέχουμε τις απαντήσεις;

Σε κάθε περίπτωση αυτό που προκύπτει είναι ότι η Περιφέρεια Αττικής που εκτελεί το έργο ρωτά τον εργολάβο τι μπορεί να δημιουργηθεί εκεί για να μη μείνει μία τρύπα. Βέβαια όταν έχεις σκάψει ήδη περίπου τρία υπόγεια, δε θέλει ιδιαίτερη φαντασία το τι θα μπορούσε να γίνει εκεί.

Κακά τα ψέματα. Πέρασαν πλέον σχεδόν τρεις μήνες από την αλλαγή σκυτάλης στην Περιφέρεια Αττικής. Αν δεν περιμένουν κάποιο θαύμα, τότε μάλλον οι αποφάσεις ίσως να έχουν ήδη ληφθεί. Αν η νέα πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας επιθυμούσε την αποπεράτωση του έργου ως Δημαρχείου, θα φρόντιζε να είχε ήδη στείλει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Δεν ισχύει όμως κάτι τέτοιο...

Ωστόσο σε κάθε περίπτωση τα περιθώρια στενεύουν αφού σε περίπου ένα μήνα ο εργολάβος με βάση τα σημερινά ισχύοντα εγκαταλείπει το έργο, κάτι που ο Δήμαρχος φροντίζει να επαναλαμβάνει σε τακτικά διαστήματα.

Κάπως έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη μία και μοναδική ρεαλιστική λύση, που κάποιοι προτείναμε ήδη από το 2012-13, την αγορά κτιρίου και την εγκατάλειψη ενός έργου που έχει χαρακτηριστεί ως "υπερδιαστασιολογημένο" και "σπάταλο", το οποίο σχεδιάστηκε μια άλλη εποχή και ξεπεράστηκε από τις εξελίξεις.

Οι πληγές του παρελθόντος είναι καιρός να κλείσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και το πρώτο βήμα για να κάνεις ομελέτα, είναι να σπάσεις τα αυγά.

Κυριακή κοντή γιορτή...

Νεότερη Παλαιότερη