Ναυμαχία στο Κολυμβητήριο - Μείναμε ξανά με το σκουφάκι στο χέρι;

Οι δυσάρεστες εκπλήξεις φαίνεται πως δεν έχουν τελειωμό για τη νέα Δημοτική Αρχή καθώς μέσα σε όλα τα ζητήματα που κληρονόμησε ο Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης, του έσκασε ένα ακόμη. Ο ανάδοχος για το κολυμβητήριο επισκέφτηκε το Δημαρχείο ενημερώνοντας πως θα προβεί σε διακοπή εργασιών. Και να είχαν ξεκινήσει τουλάχιστον οι εργασίες...

Του Στρατή Μαζίδη

Το "γιατί" είναι ένα ερώτημα. Ωστόσο όπως ανέφερε ο κ. Μυλωνάκης υπάρχουν δύο προβλήματα.

Το πρώτο οικονομικό καθώς πέρα από τη χρηματοδότηση των 2 εκ. ευρώ από το ΤΠκΔ, αναζητούνται τα υπόλοιπα 3 εκ. Το θετικό τουλάχιστον εδώ είναι ότι σύμφωνα με το Δήμαρχο υπάρχουν πλέον ευήκοα ώτα στην Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση του έργου [ίσως, συμπληρώνουμε εμείς, επειδή αναμένονται εξελίξεις με το θέμα του υπό ανέγερση Δημαρχείου].

Το δεύτερο είναι πως στο οικόπεδο πριν περιέλθει στο Δήμο υπήρχαν διάφοροι ιδιοκτήτες, αλλά εντοπίζονται διαφορές στα συμβόλαιά τους και σε αυτά που βρίσκει η συμβολαιογράφος στο Κτηματολόγιο καθώς ετοιμάζει τη σχετική πράξη για το χώρο στάθμευσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Σάρκουλας [Η Πόλη Μας] το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι όταν κτηματογραφήθηκε γράφτηκε πως ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και όχι στους προηγούμενους ιδιοκτήτες. Αλλά αυτό γιατί να είναι πρόβλημα αφού όταν έγινε η κτηματογράφηση ανήκε στο δημόσιο;

Ο επικεφαλής της "Πόλη Μας" είπε ότι πρόκειται για ένα απλό ζήτημα ρωτώντας τη Δημοτική Αρχή γιατί δεν έχει πράξει τίποτε επί 50 ημέρες.

Ο Δήμαρχος ανταπαντώντας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Προχωρήσατε προεκλογικά και πρόχειρα μια διαδικασία για να δείξετε ό,τι κάτι γίνεται χωρίς να είστε έτοιμοι και ερχόμαστε τώρα να μαζέψουμε τις τσαπατσουλιές και τα λάθη τα δικά σας, και μας εγκαλείτε τι κάναμε στις 50 ημέρες;».

Επιπλέον ρώτησε τον κ. Σάρκουλα, γιατί οι δημοτικές αρχές Ζορμπά 2011-2014 και 2019-2023 δεν έλυσαν το πρόβλημα.

Η πίεση του κ. Σάρκουλα έφερε στα όριά της την αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Σιούλα η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Αφού είναι τόσο απλό, τι ακριβώς κάνατε; Είσαστε ανίδεος»

Αυτό προκάλεσε τη μήνη του Βασίλη Ζορμπά ο οποίος ρώτησε «ποια νομίζεις ότι είσαι;» και έλαβε την απάντηση «είμαι η αντιδήμαρχος που καλείται να λουστεί και να λύσει όλα αυτά που αφήσετε».

Ωστόσο ο πρώην Δήμαρχος προχώρησε σε ένα βαρύ χαρακτηρισμό απέναντι στην αντιδήμαρχο, όπως προκύπτει από την αντίδραση του προέδρου του Σώματος στο 02:12:15 του βίντεο, τον οποίο στην επόμενη συνεδρίαση ανακάλεσε.

Ας κάνουμε μια βουτιά

- Το "ανίδεος" συνιστά βαρύ επιθετικό προσδιορισμό, όμως σε κάθε περίπτωση δεν αποτελεί εξύβριση.

- Ανίδεοι σίγουρα είμαστε οι δημότες. Πραγματικά δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει. Το καλοκαίρι δίναμε το παρών στην υπογραφή της σύμβασης μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα με μπαλόνια, πορτοκαλάδες και κεράσματα. Στις 6 Οκτωβρίου 2023 ο τέως Δήμαρχος ανακοίνωσε κατά την κεντρική του προεκλογική ομιλία ότι την ίδια ημέρα ο εργολάβος ξεκίνησε τις εργασίες στο κολυμβητήριο. Σε λίγο συμπληρώνονται 5 μήνες και όχι μόνο δεν έχει αλλάξει το παραμικρό αλλά ο εργολάβος ζητά τη διακοπή τους ενώ δεν έχουν καν ξεκινήσει.

Στο μεσοδιάστημα το Agiaparaskevi-guide.gr ρώτησε πολλές φορές δημόσια γιατί δεν ξεκινά το κολυμβητήριο. Δεν υπήρξε η παραμικρή απάντηση ενώ όταν εστάλη σχετικό ερώτημα στον εργολάβο, η απάντηση ήταν να ερωτηθεί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

- Σε συνέχεια του παραπάνω, θα πρέπει κάποια στιγμή η ελάσσονα αντιπολίτευση ως τέως Δημοτική Αρχή να μας απαντήσει επιτέλους λεπτομερώς πότε ανέκυψε το ζήτημα και ποιους αποδεδειγμένους χειρισμούς είχε κάνει μέχρι να παραδώσει.

- Αν το ζήτημα που έχει ανακύψει, ήταν τόσο απλό για ποιο λόγο δε λύθηκε ακριβώς με το που προέκυψε; 

Σε κάθε περίπτωση παρακολουθήστε τη συζήτηση για το κολυμβητήριο:


Νεότερη Παλαιότερη