Συμπαραστάτης του Δημότη: Καλά τα σενάρια αλλά η πραγματικότητα ίσως απέχει χιλιόμετρα

pixabay / qimono
Η λήψη απόφασης για τον καθορισμό του περιεχομένου της πράξης προκήρυξης επιλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη  και της Επιχείρησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής με την αφαίρεση του πανεπιστημιακού πτυχίου ήρθε να δώσει τροφή σε διάφορα σενάρια, την ώρα που η ονοματολογία δίνει και παίρνει σε συζητήσεις.

Του Στρατή Μαζίδη

Ωστόσο κανείς, είτε όσον αφορά πιθανούς υποψηφίους, είτε τις δημοτικές παρατάξεις δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια. Πάρα ταύτα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήρθε να δώσει εκ νέου ζωή σε πληροφορίες που ήθελαν τον πρώην δήμαρχο κ. Γιαννακόπουλο να ενδιαφέρεται για τη θέση, παρά το γεγονός πως είναι μάλλον δύσκολο αυτή η φημολογία να έχει σταθερή βάση για μία σειρά από λόγους.

Πρώτον, ο πρώην Δήμαρχος έχει ήδη διαγράψει μία μεγάλη πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση πού κορυφώθηκε με την ανάληψη θέσης Αντιπεριφερειάρχη στην Περιφέρεια Αττικής κατά την περίοδο 2019 - 2023. Η επιστροφή σε ένα ρόλο ΣτΔ δε θα συνιστούσε πισωγύρισμα;

Δεύτερον, στην περίπτωση που ένας πρώην δήμαρχος αποφασίσει να διεκδικήσει τη συγκεκριμένη θέση, τότε ακριβώς για να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση και να αναδειχθεί ο ρόλος που διεκδικεί, θα ήταν χρήσιμο όχι απλά να συγκεντρώσει τον ελάχιστο απαραίτητο αριθμό ψήφων, ο οποίος για την Αγία Παρασκευή είναι το 23, αλλά να επιτύχει την ευρύτερη συνολική αποδοχή του. Ειδικά όταν η συγκεκριμένη θέση παραμένει κενή από το 2014.

Ωστόσο ήδη ο πρώην Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος σχολιάζοντας άρθρο τοπικής ιστοσελίδας διέψευσε τη σχετική φημολογία. Επιπλέον φαντάζει κάπως δύσκολο μετά και από πρόσφατη ανάρτηση του τέως Δημάρχου κ. Ζορμπά, η ελάσσονα αντιπολίτευση να στηρίξει τον κ. Γιαννακόπουλο.

Συνεπώς, τα κουκιά δε δείχνουν να βγαίνουν στο σενάριο διεκδίκησης μιας απλής εκλογής, πόσο μάλλον ευρύτερης αποδοχής. Άλλωστε τα σενάρια που κυκλοφορούν συνδέουν την πιθανότητα της συγκεκριμένης υποψηφιότητας μόνο με την αντιπολίτευση. Από την παράταξη του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Μυλωνάκη δεν ακούγεται τίποτα. Έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την προκήρυξη της θέσης ώστε να είναι συνεπής στην υποχρέωσή του απέναντι στα προβλεπόμενα από το νόμο αλλά από εκεί και πέρα σιωπή ενώ δεν είναι εξασφαλισμένο ότι και οι 21 δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης θα στήριζαν τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα με πρώτο και καλύτερο τον κ. Παπαμιχαήλ.

Επιπλέον η δημοτική ομάδα των "Αλλάζουμε" απαρτίζεται από άτομα με διαφορετικές πολιτικές καταβολές και το πιθανότερο είναι ότι ο Δήμαρχος για ένα θέμα το οποίο δεν είναι πρωτεύουσας σημασίας, δε θα μπει σε μία διαδικασία να δαπανήσει πολιτικό κεφάλαιο, κι αυτό δεν αφορά μόνο μια πιθανή υποψηφιότητα Γιαννακόπουλου, ειδικά καθώς βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου υπάρχουν επείγοντα ζητήματα να αντιμετωπιστούν.

Τρίτο και τελευταίο είναι το γεγονός πως το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών που ήταν η εντολή του κόσμου για αποστράτευση της παλιάς πολιτικής τάξης, είναι πολύ πιθανό να μην αφήσει ανεπηρέαστη τη διαδικασία, τόσο στο επίπεδο εκείνων που αποφασίζουν / ψηφίζουν, όσο και αυτών που εξετάζουν το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν τη θέση.

Σε κάθε περίπτωση η πράξη θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει τα όποια σενάρια κυκλοφορούν.

Νεότερη Παλαιότερη