"Αλλάζουμε" προς Σταθόπουλο για πλατεία Αγίου Ιωάννου: «Και ο λαϊκισμός έχει τα όρια του - Να φρεσκάρουμε τη μνήμη του»

Ανακοίνωση με αφορμή ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του επικεφαλής της παράταξης «Νίκη Πολιτών» Γ. Σταθόπουλου σχετικά με την ανάπλαση της πλατείας Αγ. Ιωάννου:

«Και ο λαϊκισμός έχει τα όρια του»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη Πολιτών» κ. Γ. Σταθόπουλος επιμένει να αντιπολιτεύεται με όρους λαϊκισμού. Μια στάση που κράτησε και κατά την προεκλογικό περίοδο και κρίθηκε από τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής.

Σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα και αναφερόμενος στην ανάπλαση της πλατείας Αγίου Ιωάννου, εγκαλεί τη νυν δημοτική αρχή πως όταν ήταν στην αντιπολίτευση μαζί με την τότε διοίκηση του κ. Βασίλη Ζορμπά, «αγκαλιά» ακύρωσαν «την εξαιρετικά δημοπρατημένη ανάπλαση της πλατείας», ένα έργο το οποίο, όπως αναφέρει, «ήταν έτοιμο να ξεκινήσει το 2019 από σοβαρό εργολάβο».

Δεν γνωρίζουμε αν ο εργολάβος ήταν «σοβαρός». Αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι ότι αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Σταθόπουλος δεν είναι καθόλου σοβαρά.

Ας φρεσκάρουμε λοιπόν τη μνήμη του και ας του θυμίσουμε τι ακριβώς «ακυρώσαμε».

- Η οικονομική επιτροπή του Δήμου κατόπιν σχετικής Εισήγησης και της τότε δημοτικής αρχής, ακύρωσε τον διαγωνισμό καθώς η μελέτη του έργου δεν πέρασε ποτέ από διαβούλευση, ούτε από το τότε δημοτικό συμβούλιο, αλλά ήρθε βεβιασμένα λίγο πριν τη λήξη της θητείας του κ. Σταθοπούλου.

- Εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων που παρουσίαζε η μελέτη, το αρμόδιο ελεγκτικό τμήμα της Περιφέρειας Αττικής την έκρινε ως ακατάλληλη για χρηματοδότηση.

-Η εργολαβική εταιρεία που στη λήξη της θητείας του κ. Σταθόπουλου κέρδισε το διαγωνισμό προσέφυγε στις 17/8/2020 στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφύγων (ΑΕΕΠ) κατά της απόφασης της οικονομικής επιτροπής που ακύρωνε τη δημοπράτηση. Η ΑΕΠΠ κατά τη συνεδρίασή της στις 24 Σεπτεμβρίου 2020 εξέτασε την προσφυγή και τελικά την απέρριψε ως απαράδεκτη, νόμω και ουσία αβάσιμη (αρ. απόφασης 1292/2020).

-Ο εξωραϊστικός σύλλογος « Άγιος Ιωάννης» σε ανακοίνωση του στις 2 Αυγούστου του 2019 αφού επισημαίνει ότι ο κ. Σταθοπουλος δημοπράτησε ένα έργο στο παρά πέντε της λήξης της θητείας του, ενώ το υποσχόταν εδώ και 2 χρόνια, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως δεν συμφωνεί με την απόφαση του τότε Δημάρχου, επειδή, συν τοις άλλοις, δεν έχει ενημερωθεί και ποιο από τα τέσσερα (4) σχέδια ανάπλασης πλατείας που κατά καιρούς μας του είχαν παρουσιαστεί από την τότε δημοτική αρχή, πρόκειται τελικά να εφαρμοσθεί.

Αυτό λοιπόν που «ακυρώσαμε αγκαλιά» κύριε Σταθόπουλε ήταν μια δημοπράτηση αμφίβολης νομιμότητας, φωτογραφικού χαρακτήρα, που είχε απορριφθεί από την οικονομική επιτροπή του Δήμου, την Περιφέρεια και τον τοπικό σύλλογο.

Όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού. 

+ + +

Η ανάρτηση του κ. Σταθόπουλου στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε τα εξής:

Γ. Σταθόπουλος: Δυστυχώς, έχασε η πόλη μας

Ο κ. Μυλωνάκης με τον κ. Ζορμπά τσακώνονται για τις εργασίες στην Πλατεία Αγ. Ιωάννου.

Είναι οι ίδιοι που «αγκαλιά», ακύρωσαν το 2019 την εξαιρετική δημοπρατημένη στη θητεία μας, ανάπλαση της ίδιας Πλατείας.

Ήταν έργο έτοιμο για να ξεκινήσει στα τέλη του ’19 με σοβαρό εργολάβο και με χρηματοδότηση (τώρα πληρώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής),θα είχε ολοκληρωθεί το 2020 και θα το χαίρονταν οι κάτοικοι.

Νεότερη Παλαιότερη