Πρεμιέρα για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ο Μυλωνάκης πήγε στο VAR κι έδειξε κατευθείαν πέναλτι

Πρεμιέρα για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής με τον αρχικά προεδρεύοντα Γιάννη Λογοθέτη να κάνει μια σύντομη εισαγωγή παραθέτοντας ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία ως προς τη νέα σύνθεση του Σώματος. Ενδεικτικά υπάρχει μια ανανέωση προσώπων σε ποσοστό περίπου 50% ενώ με 21-14 υπάρχει πλέον μια αισθητή αύξηση των γυναικών στα έδρανα.

Του Στρατή Μαζίδη

Εν συνεχεία και πριν την ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου, ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης μίλησε με θερμά λόγια για τον Κώστα Κρητικίδη ο οποίος όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό θα αποτελούσε την πρόταση της συμπολίτευσης για την προεδρία, τόνισε χαρακτηριστικά πως «είμαστε εδώ για το συμφέρον της πόλης» και ανέφερε ότι κατά τις επόμενες συνεδριάσεις η νέα Δημοτική Αρχή θα παρουσιάσει του ευρύτερο σχέδιό της για την πενταετία.

Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε, ο κ. Κρητικίδης ψηφίστηκε από τις παρατάξεις "Αλλάζουμε", "Νίκη", "Η Πόλη Μας", "Νέα Αρχή" και "Οραμα" ενώ "Λαϊκή Συσπείρωση" και "Φυσάει Κόντρα" έμειναν στο "παρών".

Αντιπρόεδρος του Σώματος ψηφίστηκε η κ. Γκιόκα (Νίκη) και Γραμματέας η κ. Δάβαρη (Η Πόλη Μας).

Ο Κώστας Κρητικίδης δήλωσε βαθιά συγκινημένος κι ευχαρίστησε το Σώμα για την ιδιαίτερη τιμή που του έκανε.

Όσον αφορά την ψηφοφορία για τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής, αυτή έχει ως εξής:

Συμπολίτευση >  Τακτικά μέλη: Λογοθέτης, Γουργούλης, Χατζηανδρέου, Σιούλα, Αθανασίου, Αναπληρωματικά μέλη: Παπαμιχαήλ, Νικολούλια, Καράντζαλος, Ξύγγη

Αντιπολίτευση >  Τακτικά μέλη: Σταθόπουλος, Σάρκουλας, Οικονόμου, Αναπληρωματικά μέλη: Ζορμπάς, Σταματάκη, Σοφού

Σκέψεις - επισημάνσεις - προβληματισμοί

✏ Καταρχήν θα ήθελα να γράψω δύο λόγια για τον Κώστα Κρητικίδη. Είναι ένας προσιτός άνθρωπος με τον οποίο χαίρεσαι να συζητάς, ιδιαίτερα όταν οι απόψεις δεν ταυτίζονται. Σεβόταν πάντα το θεσμικό του ρόλο, ακόμη κι όταν μια πιθανή επιστροφή στη διοίκηση του δήμου φάνταζε απίθανη όσο περνούσαν τα χρόνια για τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής του 2007-2010, δε βαρέθηκε αλλά έδινε το "παρών" στις συνεδριάσεις. Υπήρξε ευγενής και υπερασπιζόταν σθεναρά την άποψή του δίχως όμως ποτέ να καταφύγει σε ακρότητες. Δεν είναι σύμπτωση πως σχεδόν όλοι μίλησαν θετικά για αυτόν.

👉 Κι η παρουσία της κ. Γκιόκα στο προεδρείο είναι θετική διότι καταγράφει μια συνεπή, ευγενή και σεμνή στάση επί 9 χρόνια στα δημοτικά έδρανα.

🔀 Αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση το θέμα του κ. Μουστόγιαννη και η κλήση από το Δήμαρχο της πρώτης σε ψήφους από το ψηφοδέλτιο της παράταξής του, κ. Ρουμελιώτη για να ορκιστεί στη θέση του καθώς δεν παρέστη κατά την ορκωμοσία της 27ης Δεκεμβρίου, αλλά και κατά την επόμενη πρόσκληση που έγινε σε αυτόν και τον κ. Βλάχο ενώ έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα που προβλέπεται για να ορκιστεί. Μερίδα της αντιπολίτευσης (Νίκη, Η Πόλη μας) υπέπεσε σε σφάλμα μιλώντας για έκπτωση, αφού για να εκπέσει κανείς πρέπει πρώτα να ορκιστεί. 

Σε κάθε περίπτωση το ιστορικό της υπόθεσης αναφέρει ο Δήμαρχος στο βίντεο που ακολουθεί:


Ο Δήμαρχος [πήγε στο VAR κι έδειξε κατευθείαν πέναλτι] πήρε την εγκύκλιο, είδε τα δεδομένα και οι υπηρεσίες κινήθηκαν ανάλογα. Το παράδοξο όμως της υπόθεσης είναι ότι αντί να αντιδράσει πχ ο άμεσα ενδιαφερόμενος, αντιδρούν οι κ.κ. Ζορμπάς, Βλάχος, Σταθόπουλος και Σάρκουλας. Δεν είναι παράδοξο;

📌 Και για δυνατούς λύτες, γιατί αντιδρούν αυτοί που αντιδρούν και για ποιο λόγο δεν αντιδρούν κάποιοι άλλοι;

❓Πλέον είναι εμφανές αυτό που είχε σημειωθεί από αρκετούς όσον αφορά την ελάσσονα πια αντιπολίτευση, ότι δηλαδή κανείς δεν ξέρει ποιος είναι επικεφαλής. Από τη χθεσινή συνεδρίαση φάνηκε πως επικεφαλής ήταν και παραμένει ο Βασίλης Ζορμπάς. Έκανε πιο πολλές... φάσεις ενώ ήδη με το καλημέρα σχετικά το αρχικό του ερώτημα αν μπορεί να συνεδριάζει το Σώμα ενώ δεν έχει ορκιστεί ακόμη ένας σύμβουλος προειδοποίησε για περαιτέρω ενέργειες. Όπως επίσης, κι εδώ δεν έχει άδικο, διαφώνησε κάθετα με το αίτημα Σταθόπουλου προς το νέο πρόεδρο του Σώματος να υπάρχει ανοχή στους επικεφαλής όταν μιλούν και να ξεπερνούν το πεντάλεπτο. 

Επίσης ο προεδρεύων κ. Λογοθέτης αναφέρθηκε στον κ. Ζορμπά ως επικεφαλής και δεν υπήρξε καμία αντίδραση ούτε από τον ίδιο, ούτε από τον κ. Σάρκουλα.

Με βάση το νόμο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος, δηλαδή ο κ. Ζορμπάς. Για να υπάρξει αλλαγή του επικεφαλής σύμφωνα με το νόμο πρέπει να παραιτηθεί και να αναδειχθεί νέος επικεφαλής από τη δημοτική ομάδα.

Συνεπώς υπάρχει δυαρχία. Ο κ. Ζορμπάς είναι ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας και ο κ. Σάρκουλας της παράταξης.

😴 Ο κ. Σταθόπουλος ζητά οι επικεφαλής να μπορούν να μιλούν περισσότερο. Καταλαβαίνει κανείς τι έχει να γίνει σε σειρά θεμάτων και με οκτώ παρατάξεις. Ευτυχώς οι κ.κ. Ζορμπάς, Οικονόμου και Τσιμπουκάκης διαφοροποιήθηκαν. Άλλωστε σε αυτήν την πόλη έχουμε χορτάσει από λόγια, τοποθετήσεις, συναντήσεις και συσκέψεις. Προτιμότερο ο πολιτικός κόσμος να μιλά λιγότερο και να πράττει περισσότερο.

Νεότερη Παλαιότερη