Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων στην Αγία Παρασκευή

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου κατά το χρονικό διάστημα από 29 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου, ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων σε Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Αγία Παρασκευή και Ηράκλειο.

Στο πλαίσιο των δράσεων οι οποίες αναπτύχθηκαν σε περιβάλλοντα χώρο εμπορικών κέντρων, σε σταθμούς μετρό και άλλα σημεία που παρατηρείται αυξημένη συγκέντρωση νεαρών ατόμων, ελέχθησαν συνολικά -74- άτομα, ενώ σκοπός των δράσεων ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν εντατικά σε ολόκληρη την Αττική στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

Νεότερη Παλαιότερη