Σημαντική πρωτοβουλία Κρητικίδη για να μαζέψει το χάος των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Σε μία κίνηση ουσίας που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του Δήμου, προχώρησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής Κώστας Κρητικίδης.

Μία ημέρα πριν το 1ο «κανονικό» Δημοτικό Συμβούλιο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής (είχε προηγηθεί το ΔΣ για τις Δημαιρεσίες), ο κ. Κρητικίδης κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων που μετέχουν σε αυτό σε σύσκεψη για να τους εκθέσει τις προτάσεις του προκειμένου να τεθεί ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο με στόχο την πιο εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου την περίοδο 2024-2028.

Όπως δήλωσε ο κ. Κρητικίδης: «έφτασε η ώρα να καθίσουμε να συζητήσουμε με όλες τις παρατάξεις για να βάλουμε τις συνεδριάσεις του ΔΣ σε μία τάξη» για να συνεχίσει: «Το ζήτημα δεν είναι τυπικό, είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Για να μην υπάρχουν ‘εκπλήξεις’ από πλευράς Δημοτικής Αρχής. Για να μπορούν οι Δημότες να γνωρίζουν εκ προοιμίου πότε θα διεξάγονται οι συνεδριάσεις δίχως αυτές να τραβάνε σε υπερβολικά -και πολλές φορές αχρείαστη- χρονική διάρκεια κι έτσι να έχουν τη δυνατότητα να είναι περισσότερο ενημερωμένοι για τα θέματα της πόλης μας».

Οι προτάσεις, οι οποίες έγιναν στο σύνολό τους αποδεκτές από τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, ήταν οι εξής:

  1. Πρόγραμμα συνεδριάσεων έως και τις 20/6
  2. Παραμένει σταθερή η ώρα και η ημέρα των συνεδριάσεων.
  3. Βάσει του νέου νόμου καθιερώνεται η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας κάθε δυο μήνες. Για την καλύτερη διαχείριση του χρόνου οι παρατάξεις θα έχουν το δικαίωμα ερωτήσεων στο πρώτο συμβούλιο κάθε μήνα. Συνεπώς στα τρία από τα πέντε συμβούλια θα υπάρχει η δυνατότητα ερωτήσεων προς την Δημοτική Αρχή. Επιπλέον οι επικεφαλής των παρατάξεων θα έχουν το δικαίωμα περιορισμένων ερωτήσεων στα άλλα δυο συμβούλια.

Τέλος, οι επικεφαλής των παρατάξεων ενημερώθηκαν για την πρόθεση της νέας Δημοτικής Αρχής να μεταφέρει την αίθουσα του Νέου Δημοτικού σε νέο, πιο σύγχρονο χώρο που θα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του μεγαλύτερου αριθμού Δημοτικών Συμβούλων, της τηλεοπτικής κάλυψης αλλά και της φυσικής παρουσίας δημοτών σε αυτό.
Νεότερη Παλαιότερη