Τα πράγματα είναι πολύ απλά αν υπάρχει όρεξη - Δείτε τι έκανε ο Διευθυντής του 144ου Δημοτικού Σχολείου Αθηναίων!

Μια πρόταση που είχαμε γράψει στο Agiaparaskevi-Guide.gr τον περασμένο Μάιο [άρθρο] η οποία θα βοηθούσε τόσο στο θέμα των αδέσποτων ζώων όσο και στην καταπολέμηση της βίας μεταξύ ανηλίκων, αφού ως αντίβαρο τα παιδιά θα έπρεπε να συνεργάζονται μεταξύ τους [άλλα όπως τόσες άλλες πέρασε και δεν ακούμπησε], είδαμε να υλοποιείται στο 144ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Αθηναίων.

Την ώρα που τα παιδιά βομβαρδίζονται με βίντεο και τραγούδια που προωθούν τη βία και άλλου είδους πρότυπα, ένας εκπαιδευτικός τα μαθαίνει να ενδιαφέρονται, να αγαπούν και να φροντίζουν τα πλάσματα του Θεού.

Συγκεκριμένα ο κ. Θανάσης Γούναρης διευθυντής στο 144 Δημοτικό Σχολείο Αθηνών έχει δημιουργήσει μέσα στο χώρο της αυλής ένα μικρό καταφύγιο για γάτες, όπου ήδη φιλοξενούνται τέσσερις.


Ενώ πρόσφατα οι μαθητές δημιούργησαν άλλα 5 σπιτάκια τα οποία τοποθετήθηκαν σε διάφορα της σημεία της ευρύτερης γειτονιάς μαζί με σχετικό σημείωμα πως αποτελούν μέρος ευρύτερου εκπαιδευτικού προγράμματος με την παράκληση να μην τα μετακινήσει κανείς.


Ένα μεγάλο μπράβο στο Διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Τελικά ορισμένα πράγματα είναι πολύ απλά. Όρεξη να υπάρχει.

Νεότερη Παλαιότερη