Από μια τυπική αγγαρεία ...glamorous εκδήλωση. Τα προβλήματα από Δευτέρα περιμένουν λύσεις κι απαντήσεις

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης παρουσία πλήθους κόσμου η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής. Η ορκωμοσία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Λαοδικείας Θεοδώρητο ενώ ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης όρκισε πολιτικά όσους δεν ήθελαν να δώσουν θρησκευτικό όρκο.

Του Στρατή Μαζίδη

Στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων με τη σειρά εκλογής από κάτω προς τα πάνω [Τσιαμπάς, Αντωνίου, Οικονόμου, Ζορμπάς, Σταθόπουλος - απουσίαζαν οι Μουστόγιαννης και Τσιμπουκάκης] και του νέου Δημάρχου Αγίας Παρασκευής ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και άλλα πολιτικά πρόσωπα (Καιρίδης, Αποστολάκη).

Εν συνέχεια οι αιρετοί υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα της ορκωμοσίας τους και ακολούθησε κέρασμα στο χώρο υποδοχής του ΕΠΑΛ.

Σκέψεις

👉Πρώτη φορά είδα τόσο κόσμο σε εκδήλωση που αφορά το Δήμο Αγίας Παρασκευής. Είναι προφανές ότι υπήρξε σημαντική κινητοποίηση του μηχανισμού της νέας Δημοτικής Αρχής. Δε νομίζω πως 700-800 δημότες αποφάσισαν από μόνοι τους μέσα στο κρύο να πάνε στο ΕΠΑΛ.

😄Κάποτε λέγαμε ότι μεγάλες αίθουσες γεμίζει μόνο ο Γιαννακόπουλος. Τώρα τις γεμίζει κι ο Μυλωνάκης

🎉Η ορκωμοσία εξελίχθηκε από μια τυπική διαδικασία - αγγαρεία σε glamorous εκδήλωση, που όμως φάνταζε και λίγο ξένη με ό,τι έχουμε συνηθίσει. Σα να υπήρχε μια απόσταση πλέον. Εν πάση περιπτώσει, εκεί που είχαμε έναν ιερέα, τώρα είχαμε πέντε με επικεφαλής Μητροπολίτη. Δήμαρχοι άλλων δήμων, βουλευτές, υπουργός, απερχόμενος περιφερειάρχης, κομψή παρουσιάστρια της εκδήλωσης [που μάλλον ακόμη μαθαίνει τα βασικά τοπικά], καλοντυμένοι εργαζόμενοι catering που τροφοδοτούσαν διαρκώς με εδέσματα θερμαινόμενες πιατέλες, κάμερες, φωτογράφοι κ.ο.κ.

😯Επίσης μέτρησα πέντε αστυνομικούς. Κατά τα λοιπά το Α.Τ. Αγίας Παρασκευής στερείται προσωπικού ενώ στην πόλη μας η εγκληματικότητα καλά κρατεί.

👉Οι κ.κ. Τσιαμπάς - Οικονόμου κινήθηκαν συναινετικά κατά το χαιρετισμό τους, ο κ. Αντωνίου ήταν συνεπής απέναντι στο χώρο που εκπροσωπεί, ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Ζορμπάς στάθηκε στα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις ελλείψεις σε χρήματα - εργαζομένους ενώ ο κ. Σταθόπουλος θυμήθηκε πάλι το 2014-2019, την προεκλογική περίοδο αλλά και το "άδικο" σύστημα κατανομής των εδρών, το οποίο όμως δεν τον ενοχλούσε όταν είχε δώσει και στον ίδιο 21 έδρες.

👉Ο κ. Μυλωνάκης τόνισε η Δημοτική του Αρχή θα ενώσει την πόλη εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου και πως θα τηρηθούν κατά γράμμα οι 25 προεκλογικές του δεσμεύσεις

📌Ο Βασίλης Ζορμπάς είναι ο μόνος που είπε ότι έκλεισε τον κύκλο του.

👉Η νέα Δημοτική Αρχή, τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο δείγμα γραφής, δείχνει ότι επικοινωνιακά παίζει σε άλλο επίπεδο. Πήρε μια τυπική διαδικασία που έδιναν το "παρών" οι γνωστοί 40-50 και την έκανε πολυπληθές event. Ωστόσο τα προβλήματα είναι εκεί έξω. Είναι αυτά που έφεραν την αλλαγή σκυτάλης και ουσιαστικά το τέλος μιας εποχής. Τα απορρίμματα που έμειναν επί πέντε ημέρες αμάζευτα, η Ειρήνης που προχωρά πιο αργά κι από τη χελώνα, το κολυμβητήριο που ανακοινώθηκε πριν 2 1/2 μήνες ότι ξεκίνησε κι ακόμη μένει ίδιο κι απαντήσεις δεν παίρνουμε, το Δημαρχείο που κανείς δεν ξέρει τι γίνεται, τα χρηματοδοτικά προγράμματα που χάθηκαν κ.ο.κ.. Ο κόσμος περιμένει πλέον από τη Δευτέρα να δει κι εδώ άλλο level τόσο σε επίπεδο απαντήσεων [σε πρώτο χρόνο] όσο και λύσεων αμέσως μετά.

👉Καλή επιτυχία σε όλους, συμπολιτευόμενους κι αντιπολιτευόμενους. Είναι μια πολύ δύσκολη συγκυρία και θα τους χρειαστεί.

Νεότερη Παλαιότερη