Ποιος θυμάται την πρωτοποριακή ιδέα που είχε εφαρμοστεί επί Αντώνη Σιδέρη στο site του Δήμου Αγίας Παρασκευής

pixabay / kreatikar
Ακούγοντας το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Μυλωνάκη να δεσμεύεται το βράδυ της β' Κυριακής ότι «για όλη τη διάρκεια της θητείας μας στον Δήμο η επικοινωνία μας με τους δημότες όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά και θα συστηματοποιηθεί» αναρωτήθηκα τους τρόπους που μπορεί κάτι τέτοιο να εφαρμοστεί στην πράξη πέρα από τις κλασικές τακτικές περιοδείες και επισκέψεις στις γειτονιές.

Του Στρατή Μαζίδη

Φυσικά η προσωπική επαφή είναι ό,τι καλύτερο. Μια Δημοτική Αρχή πρέπει να είναι παρούσα στις συνοικίες μιας πόλης και να μην εμφανίζεται μονάχα παραμονές εκλογών.

Ωστόσο στο μυαλό μου ήρθε μια ηλεκτρονική εικόνα από το παρελθόν. Επί των ημερών του Αντώνη Σιδέρη [2003-2006] στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής υπήρχε διασύνδεση με ηλεκτρονικό φόρουμ του οποίου τη διαχείριση είχε ο Δήμος.

Παρά το γεγονός πως το διαδίκτυο εκείνα τα χρόνια δεν είχε μπει σε κάθε σπίτι και βρισκόμασταν ακόμη στην εποχή των dial-up modem, το φόρουμ του Δήμου είχε μια κάποια συμμετοχή και ο Δήμαρχος κ. Σιδέρης, προφανώς μέσω συνεργατών που το διαχειρίζονταν, απαντούσε στους δημότες.

Όμως δυστυχώς ενώ με το πέρασμα των ετών το ίντερνετ μπήκε στα σπίτια των περισσοτέρων, το φόρουμ κάπου χάθηκε στην πορεία.

Έχοντας διατελέσει επί σειρά αρκετών ετών πριν πολλά χρόνια διαχειριστής σε φόρουμ με υψηλή κίνηση, θυμάμαι ότι ο χειρισμός τους είναι πανεύκολος ενώ υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για να αποφευχθούν παρατράγουδα.

Σίγουρα η πιθανότητα δημιουργίας ενός φόρουμ απαιτεί να αφιερώσει κάποιος αρκετό χρόνο. Το πόσο εξαρτάται από τη συμμετοχή. Από την άλλη ήδη εδώ και αρκετά χρόνια μέλη των εκάστοτε δημοτικών αρχών αφιέρωναν και αφιερώνουν αρκετό χρόνο να διαβάζουν αναρτήσεις, να απαντούν και να σχολιάζουν δεξιά κι αριστερά στα κοινωνικά δίκτυα. 

Σε ένα φόρουμ υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας θεματικών ενοτήτων ενώ όλα είναι συγκεντρωμένα σε ένα ενιαίο χώρο.

Ίσως θα άξιζε τον κόπο ως ιδέα να επανεξεταστεί. Άλλωστε προ 20ετίας ήμασταν πρωτοπόροι.

Νεότερη Παλαιότερη