Κι αν ο Ζορμπάς έδωσε τη χαριστική βολή στον Σταθόπουλο;

«Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις»

Τα τελευταία 24ωρα έχουμε γίνει μάρτυρες ιστορικών στιγμών στην Αγία Παρασκευή. Αποκορύφωμα η ανάρτηση του απερχόμενου Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά όπου φωτογραφίζει ποιον θα ψηφίσει. Σε άλλη πάλι ανάρτηση βλέπουμε τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ να δηλώνει πως θα ψηφίσει τον κ. Σταθόπουλο!

Του Στρατή Μαζίδη

Το θέμα δεν είναι αν θα εκλεγεί ο κ. Μυλωνάκης ή ο κ. Σταθόπουλος. Ούτε αν κάποιοι τοποθετούνται δημόσια υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Ζούμε σε μια κοινωνία, όπου ακόμη τουλάχιστον έχουμε το δικαίωμα της έκφρασης. Το παράδοξο είναι όταν άνθρωποι που μέχρι πρότινος αντάλλασσαν βαριές εκφράσεις επί σειρά ετών (δείτε τις ανακοινώσεις τους στα τοπικά / υπερτοπικά μέσα και στις παραταξιακές τους ιστοσελίδες, τα βίντεο των συνεδριάσεων του ΔΣ και τα πρακτικά τους), ξαφνικά ανακαλύπτουν ο ένας τα εξαιρετικά στοιχεία του χαρακτήρα του άλλου. Ξαφνικά αλλά κατόπιν εορτής [εκλογικής]. 

Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε ένταση στα κοινωνικά δίκτυα και όξυνση του κλίματος για την οποία είναι αποκλειστικοί υπεύθυνοι. Κι αυτό έπρεπε να το είχαν αποφύγει. Δηλαδή τους αρέσουν τα σχόλια που βλέπουν; Να διαπληκτίζονται άνθρωποι που αύριο θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο στο δρόμο; Τι κερδίζουμε από αυτό;

Είναι δυσνόητο όταν επί χρόνια με βομβαρδίζεις αρνητικά διαρκώς για κάποιον, να μου λες να τον ψηφίσω ενώ κατακεραυνώνεις αυτόν του οποίου τη συνεργασία ζητούσες. Απλά δε βγάζει νόημα.

Ο κ. Ζορμπάς ξαφνικά ανακάλυψε ότι ο εκλεκτός του που δεν κατονομάζει είναι... ευγενής και σέβεται το... έργο του; Και γιατί δε λέει το όνομά του; Άλλο πάλι αυτό. Φοβάται να το πει;


Σα να πω εγώ ότι υποστηρίζω μια ομάδα που φορά πράσινα, έχει σήμα ένα λουλουδάκι, Ιταλό τερματοφύλακα και Σέρβο προπονητή.


Για να μην τρελαθούμε όπως ο Βασίλης Βασιλάκης και αρχίσουμε ξανά τα κικιρίκου όταν έμαθε πως ο Μάνος Αποστόλου ίδρυσε ετ...ετ...εταιρεία με την κ. Φαρλάκου, η απάντηση είναι φυσικά και όχι.

Το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Μυλωνάκης ή ο κ. Σταθόπουλος. Το πρόβλημα είναι ο κ. Μητσοτάκης.

Άλλωστε όπως έχει πλέον διαρρεύσει στην πόλη κατά τη συγκέντρωση της παράταξης του κ. Ζορμπά, ο απερχόμενος Δήμαρχος άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ επειδή δεν τον στήριξε.

Ο Βασίλης Ζορμπάς έχει ένα δίκιο. Όταν είχαμε βουλευτικές εκλογές, υποψήφιοι βουλευτές που σήμερα στρογγυλοκάθονται σε υπουργικές καρέκλες έρχονταν στην Αγία Παρασκευή και τους έπαιρνε από το χέρι να τους πάει βόλτα στην Αγίου Ιωάννου. Τα ίδια παράπονα μπορεί να έχει κι ο κ. Οικονόμου, που μερικά χρόνια πριν του έλεγαν κάποιοι να βγει μπροστά.

Από την άλλη όμως έχουν και άλλοι άνθρωποι το δικαίωμα στο εκλέγεσθαι. Επίσης το ότι επιφανείς ΝΔκράτες επέλεξαν να στηρίξουν τον κ. Μυλωνάκη, δεν τους καθιστά...προδότες ούτε ένοχους. Δεν αυτομόλησαν στην Τουρκία. Ούτε ο επικεφαλής τους είναι γκάνγκστερ.

Προφανώς κάποιος εμπνέει [;], πείθει [;], ελκύει [;] κάποιους περισσότερο, είτε λέγεται Ζορμπάς, είτε Μυλωνάκης, είτε Οικονόμου, είτε Αντωνίου, είτε οτιδήποτε.

Αυτό που ξένισε ορισμένους από την παράταξη του Δημάρχου είναι πως ενώ ακόμη ζουν ένα σοκ, διότι οι περισσότεροι πίστευαν πως κερδίζουν, ενώ θρηνούν, ξαφνικά φωνάζουν ορισμένοι "Σταθόπουλος, Σταθόπουλος". Δεν κατάλαβαν ακόμη τι έχει συμβεί;

Η κάλπη έβγαλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, που πλέον μετά από όσα διαβάζουμε δεν αποκλείεται να καταστεί ακόμη πιο ευκρινές, διότι συνήθως τέτοιες κινήσεις, αν θυμηθούμε και το 2014, έχουν το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα. 

Δηλαδή ο κ. Ζορμπάς αφήνει να εννοηθεί ότι στηρίζει Σταθόπουλο καλώντας τους ΝΔκράτες να επιλέξουν ΣΥΡΙΖΑ; Αλλά και ο Γιάννης Σταθόπουλος μετά από όλα όσα έχουν προηγηθεί όλα αυτά τα χρόνια μέχρι προχθές, θέλει να βγει Δήμαρχος με τη βοήθεια του Βασίλη Ζορμπά, που έλεγε ότι βγήκε Δήμαρχος το 2014 με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής [https://agiaparaskevi-ipolimas.gr/archives/3287];  Ή πώς αισθάνεται όταν βλέπει να τον στηρίζει δημόσια κάποιος τον οποίο ο κ. Σταθόπουλος έχει χαρακτηρίσει "υμνητή του Ντερτιλή" [https://www.nikiagiaparaskevi.gr/katapsifisi-apo-to-dimotiko-symvoylio-ymniti-toy-ntertili/]. Το έχει ανακαλέσει;

Το αποτέλεσμα ξάφνιασε πολλούς. Όμως όταν άρχισαν να εμφανίζονται στα της πόλης οι Γιαννακόπουλος - Ζορμπάς - Σταθόπουλος, πήγαινα στο Λύκειο, μεσουρανούσε η Καίτη Γαρμπή και ένα σουβλάκι είχε 110 δρχ. Τώρα τελειώνουν το Λύκειο τα παιδιά μου. Ίσως να είναι κι αυτός ένας λόγος. 

Σε κάθε περίπτωση, οι δημότες να αποφασίσουν ελεύθεροι αν επιθυμούν να συνεχίσουν ως έχουν ή αν θέλουν να δοκιμάσουν κάτι άλλο. Κι ο Δήμαρχος αναλογιζόμενος τι συνέβη αλλά και το ότι δύο φορές τιμήθηκε από τους πολίτες, οφείλει να συνδράμει στην ηρεμία, όχι την όξυνση.

Άλλωστε ο κ. Ζορμπάς δεν έχασε λόγω της ΝΔ. Την ίδια συνθήκη αντιμετώπισε το 2019. Έχασε διότι κατά την κρίση των δημοτών δεν έκανε κάποια πράγματα σωστά. Δεν ήταν αρκετό το έργο του; Δεν πρόλαβαν να καρποφορήσουν κάποιες διαδικασίες; Δεν το επικοινώνησε σωστά; Αυτό το γνωρίζουν οι 82 στους 100 ψηφοφόρους που αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει. Έχασε γιατί τα στελέχη του δεν τον υπερασπίζονταν με εξαίρεση την κ. Αναστασιάδου και τον κ. Παπασπύρο, ποιοι άλλοι έδιναν "μάχες" υπέρ του; Γιατί άραγε τα στελέχη του ήταν εξαφανισμένα; Μόνο γιατί κοιτούσαν τον εαυτό τους;

Όπως και να έχει, η ζωή προχωρά και οι δημότες περιμένουμε από το Βασίλη Ζορμπά όταν καταλαγιάσει ο πόνος του, που σε ανθρώπινο επίπεδο είναι απόλυτα σεβαστός, να μας πει τι πιστεύει ο ίδιος πως θα μπορούσε να κάνει κάποια πράγματα καλύτερα ή... ταχύτερα, διότι το πάλεψε.

Με την κίνησή του αυτή ο Δήμαρχος νομίζει ότι τιμωρεί τη ΝΔ, ενώ στην ουσία παγιδεύει με εκρηκτικά το δικό του δημιούργημα. Πιστεύει κανείς πως θα τα βάψουν μαύρα στη ΝΔ αν χαθεί η Αγία Παρασκευή όταν ελέγχουν σχεδόν όλη τη χώρα; Και το χωριό του Αστερίξ στο τέλος της ημέρας μέσα στα όρια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ήταν. Απεναντίας θα το θεωρήσουν καλή ευκαιρία να απαλλαγούν από όλους τους. Για αυτό και τους άφησαν όλους να χάσουν, να εκτεθούν, κ.ο.κ. Στο δικό του χώρο όμως κάνει ζημιά, διότι το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκε μια έκρηξη και ο ασθενής βρίσκεται διασωληνωμένος σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και το μόνο που του παρέχεται είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από ιατρική φροντίδα.

Το τελευταίο που θα έκανα αν ήμουν στη θέση του θα ήταν να τοποθετηθώ δημόσια υπέρ του ενός ή του άλλου και μάλιστα αποφεύγοντας να ονομάσω την επιλογή. Θα ευχαριστούσα τους δημότες, θα ευχόμουν καλή επιτυχία στους δύο υποψηφίους, θα τους έλεγα πως μπορούν να με υπολογίζουν σε ό,τι χρειαστεί. Μετά θα αποχωρούσα από την ηγεσία της παράταξης και ύστερα από λίγους μήνες και από το δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας κι από τους άλλους αιρετούς με τις πολλές θητείες στην πλάτη να παραμερίσουν γιατί η παράταξη για να μπορέσει να αναστηθεί χρειάζεται οξυγόνο και νέο αίμα. Και όσο θα μου το επέτρεπαν οι δυνάμεις μου θα ήμουν πάντα δίπλα τους να τους στηρίζω σε ό,τι αποφασίσουν ή τυχόν με χρειάζονται. 

Και η πικρία της ήττας; Θα την κατάπινα. Θα την κρατούσα για τον εαυτό μου. Όταν αποτυγχάνουμε, το καλύτερο φάρμακο είναι να αναλάβουμε όλη την ευθύνη. Όταν ψάχνουμε ενόχους, πάντα κάτι θα μας τρώει και αυτό δεν είναι καλό για κανέναν. 

Και τέλος επειδή η ζωή μας θα περάσει σαν μια στιγμή, τουλάχιστον φεύγοντας να ελπίζουμε ότι ίσως γίναμε μια στάλα πιο σοφοί από όσα μας δίδαξε. Όχι άλλοι καυγάδες.

Ας χαμογελάσουμε και λίγο. Έλα ρε Σταθάκο!


Νεότερη Παλαιότερη