Σεβασμός στο μήνυμα της κάλπης σημαίνει πως αποδέχομαι το αποτέλεσμα όποιο κι αν είναι

pixabay / geralt
Στο ενδιάμεσο των δύο εκλογικών Κυριακών και τα όσα ανεπιτυχώς επιχειρήθηκαν, υπήρξαν κάποιες δηλώσεις ορισμένων προσώπων που έσπευσαν να διαφοροποιηθούν ξεκαθαρίζοντας τη θέση τους. Την αρχή έκανε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Καψοκεφάλου και ακολούθησαν κατά χρονική σειρά μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος κ. Ζόμπολας, o υπ. δημοτικός σύμβουλος κ. Μπριάνης και η συνυποψήφιά του κ. Αναστασιάδου.

Του Στρατή Μαζίδη

Τα παραπάνω πρόσωπα έκαναν λόγο στις τότε δηλώσεις τους για σεβασμό στην επιλογή των δημοτών, όποια κι αν είναι αυτή.

Όμως ο σεβασμός δεν περιορίζεται μόνο στο αν κανείς θα δώσει γραμμή ή όχι προς κάποια κατεύθυνση εν όψει της δεύτερης κάλπης. Σημαίνει επίσης πως αποδέχομαι το αποτέλεσμα συνεχίζοντας να εκτελώ τα καθήκοντά μου, τα οποία άλλωστε προέκυψαν από ένα προγενέστερο μήνυμα της κάλπης και δε ναρκοθετώ με το "καλημέρα" το διάδοχό μου.

Κι όμως ακούγοντας τον απερχόμενο Δήμαρχο στον Επικοινωνία FM [διαβάστε εδώ] να δηλώνει τα παρακάτω:

Το κυρίαρχο θέμα βεβαίως, το μεγαλύτερο είναι τα ανταποδοτικά τέλη [...] και ο προϋπολογισμός. Ο προϋπολογισμός θα τον φτιάξει, θα τον ψηφίσει μόνος του από την στιγμή που έχει την πλειοψηφία τον καινούργιο χρόνο [...] Για τα δημοτικά τέλη η Υπηρεσία ζητάει για να μπορέσουν να ισορροπήσουν μια αύξηση 20%. Να πάρει την ευθύνη να τη φέρει μόνος του και να την ψηφίσει. Δε θα περάσει βέβαια γιατί θέλει 17 ψήφους. Από κει και πέρα δεν ξέρω τι θα κάνει, όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια.

Αναρωτιέται κανείς για ποιο λόγο η απερχόμενη Δημοτική Αρχή παγώνει τρόπον τινά τη λήψη αποφάσεων, οι οποίες προκύπτουν ως αποτέλεσμα των δικών της επιλογών στέλνοντας το λογαριασμό στον επόμενο, μαζί φυσικά με τη μεγάλη χρονική καθυστέρηση της ψήφισης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του 2024 παραλύοντας σε σημαντικό βαθμό το Δήμο.

Το έλλειμμα των ανταποδοτικών τελών, το οποίο αναγκάζει την αρμόδια Υπηρεσία να ζητά σε πρώτο χρόνο 20% αύξησή τους [γιατί ίσως να υπάρχουν κι άλλες επιλογές που μπορούν να εξεταστούν] κάπως και επί των ημερών κάποιων δημιουργήθηκε.

Πόσο σωστό φαντάζει στους δημότες να βλέπουν μια διοίκηση που έχει εντολή να κρατήσει το τιμόνι του Δήμου ως το τέλος του έτους, να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες των επιλογών της και τρόπον τινά να... τιμωρεί τον επόμενο όταν μάλιστα αυτός στο δικό της ξεκίνημα είχε δώσει στήριξη στα ίδια ζητήματα;

Το θέμα των Δημοτικών Τελών δεν είναι πολιτικό αλλά καθαρά οικονομικό. Πρόκειται για μετρημένα κουκιά και έχει αξία να μεταφέρουμε το σχόλιο του πρώην δημοτικού συμβούλου και προέδρου των Δημοτικών Ιατρείων την περίοδο 2007-2010, Μιχάλη Γαβρά:

Η σοβαρότητα επιβάλλει να δημοσιοποιηθεί η επαρκώς αιτιολογημένη εισήγηση της υπηρεσίας.
Ο δήμαρχος δεν είναι λογιστής.
Η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να παρουσιάσει με λεπτομέρειες την λογιστική πορεία των εσόδων και εξόδων την τελευταία 4ετια και να αιτιολογήσει την ανάγκη της αύξησης.

1+1 μας κάνει 2.

Μια φορά πάντως σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες στο Δήμο Καλλιθέας όπου υπάρχει αλλαγή σκυτάλης, οι νυν έχουν ξεκαθαρίσει πως θα συνεργαστούν στα αντίστοιχα θέματα με την επόμενη Δημοτική Αρχή, διότι τα...γένια και τα χτένια, τα κρατά αυτός που διοικεί σήμερα.

Ο κ. Ζορμπάς θα μπορούσε να είχε καλέσει τους επικεφαλής των παρατάξεων για μια ενημέρωση στα πλαίσια μιας προσπάθειας να αναζητηθεί κοινός τόπος για την εξεύρεση πιθανών λύσεων για το κλείσιμο του ελλείμματος.

Αντ' αυτού και σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο, μεταθέτει την ευθύνη των αποφάσεων της τετραετίας που ολοκληρώνεται, στο κ. Μυλωνάκη, ο οποίος πλέον, κακά τα ψέματα, καλείται να λειτουργήσει από τώρα de facto ως Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής.

Νεότερη Παλαιότερη