Φωτόπουλος και Ψύλλας στηρίζουν Σταθόπουλο

Κριτήριο της επιλογής μας δεν θα πρέπει να είναι το ποιός ξόδεψε ένα πακτωλό χρημάτων για να εξωραίσει και ωραιοποιήσει την εικόνα του, αλλά το ποιος μπορεί καλύτερα να διαχειριστεί τα προβλήματα της πόλης μας. 

Πιστεύω ότι ο Γιάννης Σταθόπουλος διαθετει την γνώση έχει την εμπειρία και το κύρος που απαιτεί το αξίωμα του Δημάρχου. 

Επιπλέον είναι σε θέση να δημιουργήσει μία εργασιακή ειρήνη για να αξιοποιηθούν στο έπακρον οι ικανότητες και δεξιότητες όλων των εργαζομένων στο Δήμο. Για τούς λογους αυτούς, αλλά και για την εντιμότητα και την ευγένεια που διακρίνει τον Γιάννη οφειλουμε να τον τιμήσουμε με την ψήφος μας και να τον αναδείξουμε Δήμαρχο της πολύπαθης πόλης μας.  

Νίκος Φωτόπουλος πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας

+ + + + + +

Ιδιαιτερότητες μιας Εκλογής

του Λεωνίδα Ευστ. Ψύλλα

Θεωρώ δεδομένο, ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις, είναι ανεξάρτητες, υπερκομματικές και πολυσυλλεκτικές. Η πολυσυλλεκτικότητα τους, έγκειται στο γεγονός ότι απαρτίζονται από πολίτες διαφορετικής ιδεολογικής – κομματικής προέλευσης, που ενώνουν τις δυνάμεις τους, για ότι θεωρούν συμφέρον της πόλης. Επιλέγουν βεβαίως τον υποψήφιο Δήμαρχο, με βάση τις ιδιαίτερες προτιμήσεις τους και είναι προς τιμήν όλων η παραδοχή ότι πεδίον δράσης των πολιτικών κομμάτων πρέπει να είναι η ΒΟΥΛΗ και όχι οι ΔΗΜΟΙ. Οποιαδήποτε λοιπόν προσπάθεια αρνητικής διαφήμισης αντιπάλων είναι εκ των προτέρων ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ και φανερώνει εμφανή αβελτηρία.

Για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά της Αγίας Παρασκευής, δεν υπάρχει στον δεύτερο και καθοριστικό γύρο, αυτοδιοικητική παράταξη που να απηχεί (πλειοψηφικά) φιλελεύθερες απόψεις. Με μια πρώτη ματιά, η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός των δυνάμεων του χώρου, ίσως είναι καθοριστική αιτία. Με μια δεύτερη ανάγνωση όμως, η αντίθετη παραδοσιακών οικογενειακών «τζακιών», με την σημερινή πραγματική απεικόνιση των φιλελεύθερης προέλευσης δυνάμεων, στην λογική του -αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων- συνεχίζει έναν ενδοπαραταξιακό εμφύλιο, τα αποτελέσματα του οποίου, ταλανίζουν χρόνια τη φιλελεύθερη παράταξη.

Για πρώτη φορά λοιπόν θα υπάρχει εκλογική μάχη δια αντιπροσώπων… Και μάλιστα, το αποτέλεσμα αυτής, θα κρίνει εν πολλοίς και την οριστική αποστράτευση (τιμητική ελπίζω) των ηττημένων. Στο τέλος της μέρας, η φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη θα καθορίσει ποιος θα είναι Δήμαρχος – Κυβερνήτης της πόλης.

Ο υπογράφων το κείμενο, θεωρεί ότι όλες ανεξαιρέτως οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις, εργάζονται υπέρ των δημοτικών συμφερόντων. Και σε όλους ανεξαιρέτως τους συνδυασμούς, εμφιλοχωρούν συμπολίτες μας, με αποδεδειγμένες και στοιχειοθετημένες ικανότητες, η πλειοψηφία των οποίων διακατέχεται από διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς. Αύριο θα είναι μια άλλη μέρα, όπου όλοι θα αγωνιζόμαστε από κοινού, όπως πάντοτε, για ότι μας ενώνει. Την δική μας Αγία Παρασκευή, έτσι όπως την ονειρευόμαστε.

Υ.Γ. Αποτείνω ιδιαίτερο φόρο τιμής και εύφημη μνεία στον Δήμαρχο ΒΑΣΙΛΗ ΖΟΡΜΠΑ για την έντιμη και καθαρή στάση του και στους συμπολίτες και προσωπικούς μου φίλους ΓΙΩΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΜΠΑ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΓΑ (δυστυχώς δεν μπορώ να αναφέρω ονομαστικά και πολλούς άλλους, που γνωρίζουν ότι τους τιμώ), εκφράζοντας την συμπαράσταση μου, ενάντια στις ανοίκειες, αήθεις και σίγουρα εκτός του πλαισίου του πολιτικού πολιτισμού, επιθέσεις που δέχονται. Αποδεικνύουν ως εν αποστρατεία αξιωματικοί ότι και τιμή και λόγο διαθέτουν, πέρα από το ειλικρινές ενδιαφέρον τους για τον τόπο μας.

Νεότερη Παλαιότερη