Στις 19 Νοεμβρίου οι εσωπαραταξιακές εκλογές για τη διαδοχή του Βασίλη Ζορμπά - Ήδη ανακοινώθηκε η πρώτη υποψηφιότητα

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί με μυστική ψηφοφορία, σε συνέλευση της παράταξης "Αγία Παρασκευή - Η Πόλη Μας" η εκλογή του νέου επικεφαλής εφ΄όσον υπάρχει απαρτία (τουλάχιστον 39 μέλη παρόντα). 

Σε περίπτωση μη διαπιστώσεως απαρτίας, η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, την ίδια ώρα, με όσα μέλη είναι παρόντα.

Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όσοι ήσαν υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στις τελευταίες εκλογές.

Εφ΄όσον υποψήφιοι είναι πάνω από δυο, η εκλογή προβλέπεται να επαναληφθεί αμέσως μετά την πρώτη ψηφοφορία, μεταξύ των δυο επικρατεστέρων και εκλέγεται αυτός που έλαβε την σχετική πλειοψηφία των παρόντων.

 

Ήδη πάντως οι εξελίξεις τρέχουν και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος Παιδείας και υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές με το Βασίλη Ζορμπάς, Νίκος Ζόμπολας δήλωσε παρών για τη διαδικασία της διαδοχής με δήλωση που έστειλε στα τοπικά ΜΜΕ:

Δηλώνω παρών για την διαδοχή του Βασίλη Ζορμπά, μέσα από τις διαδικασίες εκλογής νέου επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή - Η πόλη μας!», που θα πραγματοποιηθούν στις 19/11, μετά την οδυνηρή ήττα της δημοτικής μας παράταξης και των ευρύτερων κεντροδεξιών παρατάξεων.

Είναι προφανές ότι η παρουσία μου αποτελεί πυλώνα ανανέωσης, όπως έχει εκφραστεί εμφατικά με δημόσιες δηλώσεις μου τα τελευταία χρόνια και τοποθετήσεις μου στο δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος θα διαφυλάξει την ακεραιότητα και την απρόσκοπτη διαδικασία.

Είναι σαφές ότι ο κόσμος της κεντροδεξιάς παράταξης αποδοκίμασε όλες τις αντίστοιχες παρατάξεις με χαμηλά ποσοστά και μείωση δυνάμεων και δήλωσε την απογοήτευση του.

Η αποχή είναι μήνυμα των πολιτών για λάθος πολιτικές. Να μην ξεχνάμε πόσες χιλιάδες ψήφους έχασαν οι παρατάξεις.

Προχωράμε δυναμικά σε νέα εποχή και ανασύνταξη δυνάμεων!

#Σύνθεση_Συναίνεση_Δημιουργία


Νίκος Ζόμπολας

Αντιδήμαρχος Νεολαίας

Νεότερη Παλαιότερη