Δύο υποψηφιότητες από τα παλιά και για την επόμενη μέρα ή με περιορισμένο ορίζοντα;

pixabay / Peggy_Marco
Διαβάζοντας το ψηφοδέλτιο της παράταξης "Νίκη των Πολιτών" εντοπίζουμε τις υποψηφιότητες των κ.κ. Γεράσιμου Βλάχου και Ιωάννη Μποσταντζόγλου.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο κ. Βλάχος στις 27/8/2019 [σύνδεσμος], περίπου τρεις μήνες μετά την εκλογική ήττα του κ. Σταθόπουλου και μόλις ελάχιστα 24ωρα πριν αλλάξει χέρια η σκυτάλη στο Δημαρχείο ανακοίνωσε ότι:

«Στο νέο ΔΣ που ξεκινά 01/09/2019 πολλοί λόγοι δε μου επιτρέπουν να παρίσταμαι στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Παραμένω στέλεχος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής», ενεργός πολίτης και κυρίως αυτοδιοικητικός»

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι είναι όλα αυτά που προέκυψαν μέσα σε τρεις μήνες, φαίνεται όμως πως πρέπει να ίσχυαν μέχρι πρόσφατα αφού από τότε μέχρι σήμερα ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είχε εμφανή παρουσία του στα πράγματα της πόλης.

Φήμες εκείνης της εποχής τον ήθελαν να παραιτείται της έδρας του για να μην καθίσει στα έδρανα της αντιπολίτευσης βλέποντας στη θέση του Δημάρχου τον Βασίλη Ζορμπά.

Ξαφνικά επανεμφανίζεται, διότι κακά τα ψέματα, ο κ. Βλάχος ήταν το 10αρι της παράταξης [με ποδοσφαιρικούς όρους] και φέρνει ψήφους, ωστόσο αν ο Γιάννης Σταθόπουλος χάσει για άλλη μια φορά από τον κ. Ζορμπά, αποκλείεται να προκύψουν πάλι διάφοροι λόγοι που δε θα του επιτρέψουν ούτε τώρα να ορκιστεί;

Ο δε κ. Μποσταντζόγλου είναι ένας ευγενής και γεμάτος χιούμορ άνθρωπος. Αυτό τουλάχιστον είχα αποκομίσει όταν τον γνώρισα ένα προεκλογικό μεσημέρι του 2010 στο εκλογικό κέντρο της Νίκης. Το 2014 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος, ωστόσο σπάνια έδινε το "παρών" στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων κι όταν το έκανε, απλά ψήφιζε τα θέματα.

Το 2019 στα τέλη Αυγούστου ανακοίνωνε μεταξύ άλλων:

«Με λύπη μου ανακοινώνω ότι λόγοι υγείας δεν μου επιτρέπουν να παραμείνω στην τιμητική θέση του Δημοτικού Συμβούλου Αγ. Παρασκευής που για δεύτερη φορά με εξέλεξαν οι δημότες μας με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»

Συνεπώς να υποθέσουμε ότι πρώτον τα όποια προβλήματα υγείας ξεπεράστηκαν και δεύτερον πως σε περίπτωση μιας νέας, τρίτης εκλογής του, θα δώσει προτεραιότητα στην εκπροσώπηση των δημοτών είτε ως συμπολίτευση είτε ως αντιπολίτευση.

Εν κατακλείδι, κι επειδή ίσως αρκετοί κάνουμε την ίδια σκέψη, θα το θέσουμε απλά: Οι δύο πρώην δημοτικοί σύμβουλοι που το 2019 έδιναν την εικόνα πως έκλεισαν τον κύκλο τους, είτε μεγάλος, είτε μικρός, εφόσον τους εκλέξουν οι δημότες, θα τους εκπροσωπήσουν βρέξει / χιονίσει;

Νεότερη Παλαιότερη