Πραγματοποιήθηκε η «Αστροσυνάντηση» από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο & το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Αγίας Παρασκευής


Την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 και ώρα 21:00, στην ταράτσα του σχολικού κτιρίου των ΕΠΑ.Λ. στην οδό Παπαφλέσσα 17, πραγματοποιήθηκε η «Αστροσυνάντηση». Την εκδήλωση  διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί του τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής και 1ου Ε.Κ. B΄ Αθήνας, σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής, τους δύο Διευθυντές και την υποστήριξη εθελοντών εκπαιδευτικών των δύο σχολείων.

Οι Πλοίαρχοι – Καθηγητές, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό του Εργαστηρίου Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού του Εργαστηριακού Κέντρου, μύησαν τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στη χρήση του ναυτικού εξάντα και του τηλεσκοπίου.

Χρησιμοποιήθηκε ο ναυτικός εξάντας – όπως τον χρησιμοποιούν οι ναυτικοί αιώνες τώρα για να βρουν το στίγμα τους στους ωκεανούς – και έγινε επίδειξη του τρόπου προσανατολισμού στον χώρο με τη βοήθεια μόνο των αστεριών.

Είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε με το τηλεσκόπιο την ανατολή της 2ης Αυγουστιάτικης Πανσελήνου (Γαλάζιο Φεγγάρι), φαινόμενο σπάνιο, που θα επαναληφθεί ξανά το 2032. Έγινε επίδειξη χρήσης δωρεάν λογισμικού προσομοίωσης του ουράνιου θόλου και επαυξημένης πραγματικότητας.

Την όλη εκδήλωση πλαισίωναν απαγγελίες και ηχητικά αποσπάσματα από τραγούδια με θέμα τα άστρα και το φεγγάρι.

Ευχαριστούμε τους/τις κ.κ. Πολυκανδριώτη Μιχάλη, Γαλανόπουλο Ανδρέα, Παπαγεωργοπούλου Γεωργία, Λάρδα Ελευθερία, Ντόκο Γιώργο και Λιάχνη Άννα. Ευχαριστούμε τους εθελοντές και τις εθελόντριές μας.


Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Αγίας Παρασκευής, κ. Λέκκα Διονύσιο, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μπουρλιάσκο Θεόδωρο, την Πρόεδρο του Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής κα Καψοκεφάλου Ευμορφία, τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Γιώργα Λάμπρο και την Προϊσταμένη Προσωπικού κα Καρατζένη Στέλλα της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, καθώς και τον πρώην Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας κ. Φαλούκα Αθανάσιο, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.


Ο Διευθυντής                               Η Διευθύντρια
του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής           του 1ου Ε.Κ. Β΄ Αθήνας

Μπαλάσκας Αθανάσιος                          Πετρίδου Βαρβάρα


Νεότερη Παλαιότερη