Τι σημαίνει η τράμπα Χαρδαλιά - Πατούλη για την Αγία Παρασκευή;

Μηδένα προ του τέλους μακάριζε, έλεγε ο αρχαίος χορός σε μία φράση που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Γιώργου Πατούλη. Μερικές φωτογραφίες από μερικές στροφές ενός ζεϊμπέκικου ήταν αρκετές για την αρχή του τέλους της σταδιοδρομίας του τουλάχιστον σε επίπεδο Περιφέρειας. Βέβαια η ζεμπεκιά ήταν μάλλον η αφορμή, σε μια χώρα που οι προκλητικές συμπεριφορές διαδέχονται η μία την άλλη.

Του Στρατή Μαζίδη

Η είδηση του αδειάσματος Πατούλη από τη Νέα Δημοκρατία προκάλεσε αιφνιδιασμό στην Αγία Παρασκευή όπως και στους υπόλοιπους δήμους.

Αφενός μία ομάδα ανθρώπων είχε ήδη εδώ και καιρό εκτεθεί δημόσια εισερχόμενη στο συνδυασμό του απερχόμενου πια Περιφερειάρχη αλλά από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε μετέωρη, ειδικά όσο υπήρχε το ενδεχόμενο ο κ. Πατούλης να μην αποσυρθεί.

Αφετέρου μία σειρά δημάρχων στων οποίων τα αιτήματα ανταποκρίθηκε ο κ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της θητείας του, θα ερχόταν σε πολύ δύσκολη θέση αν θα πιέζονταν από τα κεντρικά του κόμματος τους να βγουν δημόσια εκφραζόμενοι θετικά για τον καινούργιο εκλεκτό.

Τελικά ο απερχόμενος Περιφερειάρχης έδωσε τη λύση αποσύροντας την υποψηφιότητά του, κάτι που ξένισε αρκετούς αλλά ενδεχομένως μπορεί να εξηγηθεί αν διαβάζει κανείς κάποια δημοσιεύματα όπως αυτό [lifo] και μετά βάλει το νου του να δουλέψει. Σε κάθε περίπτωση στα κομματικά τέλος καλό, όλα καλά αφού ο βασιλεύς απέθανε, ζήτω ο βασιλεύς. 

Ωστόσο όπως ακούω οι υποψήφιοι που είχαν επιλεγεί από τον κ. Πατούλη, ίσως να μη μεταπηδήσουν όλοι στο νέο συνδυασμό καθώς μπορεί να κοπούν. Η συνέχεια θα δείξει.

Όσον αφορά τις υποθέσεις του δήμου έχουμε αρκετές ανοιχτές δουλειές με την Περιφέρεια Αττικής. Αφενός υπάρχει το θέμα του Δημαρχείου με τα γνωστά προβλήματα και εκκρεμότητες και αφετέρου η αποπεράτωση του δημοτικού κολυμβητηρίου όπου κατά την πρόσφατη υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο ο Γιώργος Πατούλης επιβεβαίωσε τη διάθεση δύο εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής το 2024 για το έργο.

Σε ένα υποθετικό, αλλά και ίσως κατά πολλούς το πιθανότερο, σενάριο εκλογής του κ. Χαρδαλιά, ποια θα είναι η στάση του απέναντι σε αυτά τα δύο έργα που είναι τόσο κρίσιμα για την πόλη μας; Για κάποιους ίσως εξυπακούεται ότι θα συνεχιστεί η θετική σχέση της Περιφέρειας, ωστόσο όταν ένας άνθρωπος δέχεται να εγκαταλείψει μία τόσο βολική θέση όπως αυτή του υφυπουργού Άμυνας για να γίνει Περιφερειάρχης, καλό θα είναι να μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.

Νεότερη Παλαιότερη