Συνεχίζουμε σταθερά μπροστά

Η περίοδος των θερινών (ιδίως) διακοπών, ενδείκνυται ως η καλύτερη για την πραγματοποίηση τεχνικών έργων που επηρεάζουν την λειτουργία των Υπηρεσιών ή την ζωή των κατοίκων, αφού η απουσία πολλών πολιτών διευκολύνει την πραγματοποίηση των εργασιών αλλά και δεν παρενοχλεί ιδιαίτερα.

Με το σκεπτικό  αυτό, ως Δημοτική Αρχή, έχουμε προγραμματίσει αρκετά έργα, τα οποία υλοποιούνται. Ως διοίκηση του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου (ΠΑΟΔΑΠ), με τον γνώμονα αυτό, από τις αρχές του χειμώνα του 2022 σχεδιάσαμε και προγραμματίσαμε, βάσει και της γνώσεως του χρόνου των διαδικασιών που απαιτούνται, ένα ακόμη πολύ σημαντικό έργο αναβαθμίσεως  εγκαταστάσεων του Οργανισμού, ώστε να είναι δυνατή η πραγματοποίησή του το καλοκαίρι και να μην διαταράξει την λειτουργία μας την περίοδο αιχμής μας, που ξεκινά από τα μέσα Σεπτεμβρίου. 

Κατά την διάρκεια των διαδικασιών για την έκδοση νέων αδειών λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου «Θανάσης Δημακόπουλος», δόθηκε η εντολή στους συνεργάτες μας Ηλεκτρολόγους-Μηχανικούς, να ελέγξουν ενδελεχώς όλες τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και δίκτυα του Αθλητικού Κέντρου, λόγω και της παλαιότητός του. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν:

-Η σοβαρή γήρανση  του δικτύου
-Η εντελώς παρωχημένη τεχνολογία των ηλεκτρολογικών  εγκαταστάσεων
-Οι διάφορες κακοτεχνίες που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια παρελθόντων ετών, που δημιούργησαν επιπλέον θέματα  

Κατόπιν εγγράφων βεβαιώσεων των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ότι δεν ενέχονται, επί του παρόντος, κίνδυνοι για το προσωπικό και τους πολίτες χρήστες των εγκαταστάσεων, αλλά στο προσεχές μέλλον  θα δημιουργηθούν προβλήματα στην λειτουργία του Κέντρου, ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για την αντικατάσταση του δικτύου και των ηλεκτρικών πινάκων (προσθέτοντας και άλλους), ώστε οι εγκαταστάσεις να είναι λειτουργικές και ασφαλείς. Οι διαδικασίες πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας και οι εργασίες ξεκίνησαν, με πέρας αυτών πριν την έναρξη της νέας περιόδου λειτουργίας των προγραμμάτων μας.

Με το σοβαρό αυτό, για τα δεδομένα του ΠΑΟΔΑΠ, έργο, εκτελέσθηκε στο 100% το τεχνικό πρόγραμμα του ΠΑΟΔΑΠ, της τετραετίας 2019-2023, όπως σχεδιάσθηκε στην αρχή της θητείας μας και εγκρίθηκε-εποπτεύθηκε  από τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά. 

Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΔΑΠ κατέχει ήδη ώριμη μελέτη ολικής ενεργειακής αναβαθμίσεως όλων των εγκαταστάσεων (αθλητικών-διοικητικών) του Αθλητικού Κέντρου, προϋπολογισμού 2.700.000 ευρώ, της οποίας αναμένει χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα και η αναβάθμιση του ηλεκτρικού  δικτύου είναι μια επιπλέον συνθήκη για την έγκρισή της.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στην Τεχνική Υπηρεσία, για το γεγονός ότι υποστήριξε τεχνικά και διοικητικά όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Σπύρος Παπασπύρος
Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ

Νεότερη Παλαιότερη