Κραυγή αγωνίας για το ΕΝΕΕΓΥ-Λ Αγίας Παρασκευής από την Ενωση Γονέων

Η Ενωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής απέστειλε προς τους αρμόδιους φορείς την κάτωθι επιστολή εκφράζοντας την αγωνία της σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του ΕΝΕΕΓΥ-Λ Αγίας Παρασκευής και τις νέες εγγραφές μαθητών του Βόρειου Τομέα.

Ακολουθεί η σχετική επιστολή:

Προς

Κο Κ.Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό

κο Κ.Πιερρακάκη, Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

κα Δ.Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

κο Γ.Κατσαρό, Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής

κο Ι.Μπουσδούνη, Διευθυντή Ειδικής Αγωγής Υπουργείου Παιδείας

κο Α.Παλλαντζά, Διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας

κο Γ.Πατούλη, Περιφερειάρχη Αττικής

κο Β.Ζορμπά, Δήμαρχο Αγ.Παρασκευής

 


ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΕΕΓΥ-Λ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Η αγωνία των γονέων κορυφώνεται, αφού το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ και για κωφούς–βαρήκοους μαθητές) δεν διαθέτει ελεύθερες αίθουσες στο σχολικό συγκρότημα που συστεγάζεται με το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κωφών & Βαρήκοων και δεν μπορεί να φιλοξενήσει τις νέες εγγραφές των μαθητών του Βόρειου Τομέα Αττικής για τη  σχολική χρονιά 2023-2024.

Κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί τον Σεπτέμβριο, όταν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Σε ποιον χώρο, σε ποιες αίθουσες θα φιλοξενηθούν τα παιδιά, ώστε να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα την υποχρεωτική εκπαίδευση που το κράτος οφείλει να τους παρέχει;
 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγ. Παρασκευής και για κωφούς – βαρήκοους μαθητές ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ :

  • Την άμεση εύρεση λύσης για τη σχολική χρονιά 2023-24 που θα εξασφαλίσει τη φοίτηση σε όλους τους μαθητές/ μαθήτριες, παλιούς και νέους,  και την ασφάλεια στο σχολικό τους περιβάλλον.
  • Την εύρεση χώρου και την ανέγερση του ιδρυμένου στα χαρτιά ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, που θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών / τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

       
Καλούμε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ να δώσουν λύση στο χρόνιο πρόβλημα, που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

             
Καλούμε τις ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ του ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ να κινηθούμε δυναμικά διεκδικώντας τα παραπάνω και κυρίως την ανέγερση και λειτουργία ενός νέου ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

          
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλα τα ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. (Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια) και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) της Αττικής.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

12 Ιουλίου 2023

Νεότερη Παλαιότερη