Χάσαμε το δρόμο στα Πευκάκια

pixabay / bpcraddock
Ψηφίστηκε τελικά με μια συνεδρίαση καθυστέρηση το θέμα της έγκρισης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και λοιπών παρεμβάσεων στα Πευκάκια στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν απουσίασαν οι εντάσεις και οι διαφορετικές προσεγγίσεις από τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής.

Του Στρατή Μαζίδη

Επί της ουσίας το θέμα εξαντλήθηκε την προηγούμενη φορά. Οι κυκλοφοριακές μελέτες δοκιμάζονται στην πράξη ενώ σίγουρα μια ρύθμιση ικανοποιεί κάποιους και δυσαρεστεί κάποιους άλλους. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Αγίας Τριάδος δεν μπορούσε με το σημερινό της πλάτος να παραμείνει διπλής κατεύθυνσης με αυτοκίνητα παρκαρισμένα στην άκρη του δρόμου.

Αυτό που προξενεί εντύπωση κατά τη συζήτηση που κράτησε μία ώρα και πενήντα πέντε λεπτά ήταν η έντονη κριτική κατά των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από τη μεγαλύτερη μερίδα της αντιπολίτευσης (πχ Σταθόπουλος, Κρητικίδης), οι αναφορές σε αχρείαστες περιπορίες και το αλαλούμ που θα προκύψει για απλές μέχρι σήμερα διαδρομές.

Και εκεί που ο κοινός νους περιμένει να καταψηφιστεί το θέμα, τελικά όλοι όσοι ξιφουλκούσαν ψήφισαν... "Ναι".

115 λεπτά έντονης συζήτησης για κάτι που όπως φάνηκε, πέντε λεπτά ήταν αρκετά. Κάτι σαν τις περιπορίες που αναφέρθηκαν κάποιοι [και τις υπερψήφισαν]...

Νεότερη Παλαιότερη