Δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Διεθνής ημέρα Μουσείων - 18 Μαΐου 2023 

Με αφορμή τη συμμετοχή στον εορτασμό της Διεθνούς ημέρας Μουσείων με θέμα “Μουσεία, αειφορία και ποιότητα ζωής”, υπό την αιγίδα του Ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων ICOM, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου θα υλοποιήσει την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, τρία εικαστικά εργαστήρια, δύο για παιδιά και ένα για ενήλικες, με τίτλο “Το Δέντρο της ζωής” του Κλιμτ, με τεχνικές της Βυζαντινής Τέχνης, χρώματα αγιογραφίας σε σκόνη και φύλλα χρυσού.

Τα παιδικά εργαστήρια τα οποία απευθύνονται σε σχολεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής, θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Αναγνωστηρίου της Κεντρικής βιβλιοθήκης, Κοντοπούλου 13, 15342, Αγία Παρασκευή, πρωινές ώρες, σε δύο ομάδες, από 9 έως 11 πμ και από 11 έως 1 μμ., ενώ των ενηλίκων τις απογευματινές ώρες, από 6 έως 9 μ.μ, στον ίδιο χώρο.

Σύμφωνα με το ICOM “τα μουσεία αναδεικνύοντας την πολιτιστική και την φυσική κληρονομιά, καθώς και τη σύγχρονη δημιουργία, συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ως αξιόπιστοι θεσμοί, με ιδιαίτερο κύρος στο σύνολο της κοινωνίας, έχουν τη δυνατότητα να προωθούν τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης υποστηρίζοντας δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής”.


Με το θέμα του φετινού εορτασμού το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τον ρόλο και τη δύναμη των μουσείων να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της αειφορίας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου.Τόπος διεξαγωγής: Αναγνωστήριο Κεντρικής Βιβλιοθήκης

Διεύθυνση: Κοντοπούλου 13, 15342, Αγία Παρασκευή

Ημερομηνία: 18 Μαΐου 2023

Ώρα: Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά: 9-11 πμ & 11-1 μμ

Ώρα: Εικαστικό εργαστήριο για ενήλικες: 6-9 μμ

Τηλ. Επικοινωνίας – Δήλωση ενδιαφέροντος: 210 6010121

e-mail: museumak@otenet.gr

Συμμετοχή: ΔωρεάνΘα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με δήλωση ενδιαφέροντος στο τηλ. 2106010121

Νεότερη Παλαιότερη