Τα αγωνιστικά νέα από τον ΓΣΑΠ

Οι Κορασίδες στον τελευταίο τους αγώνα με τον ΠΑΟ

Α. ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α’  26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΟ - ΓΣΑΠ: 47 – 26 (18-7, 10-11, 9-5, 10-3)

Στην 26η και τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας οι ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ μας αντιμετώπισαν στο δυσκολότερο αγώνα τους εκτός έδρας τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Η ομάδα μας πάλεψε κυρίως στο 2ο και 3ο δεκάλεπτο όμως η αστοχία στην επίθεση δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Οι ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ μας με απολογισμό 18 νίκες - 8 ήττες τερμάτισαν στη 5η θέση του Πρωταθλήματος μαζί τον Προμηθέα, χάνοντας για μία μόλις νίκη την τετράδα των ομάδων οι οποίες συνέχισαν στα playoffs για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ αξίζουν σε όλες τις αθλήτριές μας! ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για τη προσπάθεια και για όλα όσα κατάφεραν αλλά ιδιαίτερα για τα συναισθήματα που νιώσαμε μαζί τους κατά τη διάρκεια του συναρπαστικού ταξιδιού των 26 αγώνων  που διήρκησε περίπου επτά μήνες!  

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ επίσης στον Coach μας Κώστα Στρατή για την καθοδήγηση και υποστήριξη.

ΓΣΑΠ (Κώστας Στρατής) Αραβανή, Σινάνογλου Α., Σινάνογλου Κ., Κείσογλου, Κοντογιωργάκη, Παγίδα, Λάσκαρη, Κεχρή, Αγριογιάννη, Μαρτάκη, Κουκουμέλη, Σταυρακάκη.

Να σημειώσουμε ότι για κάποιες αθλήτριες αυτός ήταν και ο τελευταίος αγώνας τους ως Κορασίδες (γενν. 2007) καθώς πλέον θα αγωνίζονται ως Νεάνιδες στο Σύλλογό μας: Να ευχηθούμε λοιπόν ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ με ΥΓΕΙΑ στις αθλήτριές μας: Αθηνά Αραβανή, Αναστασία Σινάνογλου, Κωνσταντίνα Σινάνογλου, Ιωάννα Κοντογιωργάκη Μαργαρίτα Κεϊσογλου, Αντζελίνα Παγίδα, Δήμητρα Κεχρή, Μάντια Κουκουμέλη, Χρύσα Σταυρακάκη.


Β. ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – Α ΟΜΑΔΑ

ΓΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  - ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ  54-29 (18-2, 30-11, 36-21, 54-29)

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η ομάδα των Παγκορασίδων για το τουρνουά U15 κερδίζοντας εύκολα την ομάδα του Άγιου Νικολάου Παλλήνης. Η ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο, δεχόμενη μόνο ένα καλάθι και ουσιαστικά καθαρίζοντας νωρίς το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα και μέχρι το τέλος του παιχνιδιού ο νέος προπονητής της ομάδας είχε την άνεση να δοκιμάσει νέα συστήματα υπό διαφορετικές συνθέσεις. Η ομάδα έδειξε να χτίζει στην εμπειρία των προηγούμενων παιχνιδιών και να αφομοιώνει τα νέα στοιχεία που θέλει να βάλει ο νέος προπονητής.  Από την άλλη πλευρά, η ομάδα έχασε αρκετά  lay up και σουτ μέσα στην ρακέτα που σε επόμενο παιχνίδι μπορούν να της στοιχίσουν.

ΓΣΑΠ (Κώστας Στρατής, Νίκος Τσίκος) Τούτση, Παραπαγκίδου, Κασκαβέλη, Λάσκαρη Μ, Συρίγου, Αθανασοπούλου, Βερτοπούλου, Αγριογιάννη, Μορτάκη- Μαρτάκη,  Νίκου


ΓΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΓΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ    45-41 (11-11, 23-20, 33-32, 45-41)

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα η ομάδα των Παγκορασίδων ηττήθηκε με 45-41 από τον ΓΣ Προμηθέα παρά το γεγονός ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα βρέθηκε να προηγείται με ένα πόντο και να στέκεται καλύτερα στο γήπεδο. Η ομάδα μας θα είχε κερδίσει εύκολα το παιχνίδι αν τα ποσοστά μας στις ελεύθερες βολές δεν ήταν τραγικά. Η πρώτη πεντάδα μπήκε αρκετά φοβισμένη μέσα στο γήπεδο δίνοντας την δυνατότητα στην αντίπαλη ομάδα να αποκτήσει μία μικρή διαφορά. Η δεύτερη πεντάδα παρά τα αρκετά χαμένα ριμπάουντ κάλυψε την διαφορά μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες παρέμειναν κοντά στο σκορ με την ομάδα του Προμηθέα να κρατά το μικρό προβάδισμα χάρη στις κακές πάσες της ομάδας μας (κυρίως απ’ έξω) που έδωσαν στον αντίπαλο αρκετές νέες επιθέσεις. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, παρά τις αδυναμίες στην άμυνα και τα αβίαστα λάθη, η ομάδα βρέθηκε στο τέλος να προηγείται στο σκορ με ένα πόντο. Δυστυχώς στα τελευταία δευτερόλεπτα , ένα σερί λαθών και χαμένων ριμπάουντ έδωσαν στον Προμηθέα την δυνατότητα να ανακτήσει εύκολα το προβάδισμα και να φύγει νικητής από το γήπεδο.

 
ΓΣΑΠ (Κώστας Στρατής) Τούτση, Παραπαγκίδου, Κασκαβέλη, Λάσκαρη Μ, Λάσκαρη Ρ, Συρίγου, Αθανασοπούλου, Βερτοπούλου, Αγρογιάννη, Μορτάκη-Μαρτάκη,  Νίκου
 

Β ΟΜΑΔΑ

ΒΡΙΛΙΣΣΙΑΚΟΣ ΑΟ – ΓΣΑΠ Β:  12 - 35


Άνετη νίκη στο ανοικτό των Βριλησσίων ,όπως δείχνει και το τελικό σκορ. Τα κορίτσια έδειξαν καλή διάθεση και όρεξη για μπάσκετ, σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι καλές συνεργασίες και η καθοδήγηση του προπονητή χάρισαν ωραίες φάσεις και οι αθλήτριές μας  το ευχαριστήθηκαν όπως και όλοι όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες. Συγχαρητήρια!

ΓΣΑΠ (Τσίκος Νικόλαος – Ναζίρη Κατερίνα): Μπουρμά,Γρηγοριάδη,Ζαγλανίκη,Καραδήμου,Ανδρεούλη,Καραπατή,Πρίφτη,Κυρκοπούλου,Ανδρέου, Τσελεμέγκου,Μιχαλάτου,Φαρσάτη


ΓΣΑΠ – ΑΣ ΑΣΤΕΡΑΣ Ν.ΜΑΚΡΗΣ-ΜΑΡΑΘΩΝΑ  49 – 53

Το παιχνίδι τα είχε όλα: πολλά καλάθια, ανατροπές, δύναμη, πάθος, έντονες και εκτός του πλαισίου διαμαρτυρίες από την φιλοξενούμενη ομάδα. Διαμαρτυρίες  που επέφεραν μεν τεχνική ποινή αλλά κατάφεραν να επηρεάσουν τις αθλήτριές μας. Η ομάδα μας δεν κατάφερε να επικρατήσει, παρότι είχε διψήφια διαφορά στο υπέρ της σκορ κατά το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Οι αντίθετες στους κανονισμούς της προκήρυξης του τουρνουά οδηγίες του προπονητή της αντίπαλης ομάδας για άμυνα ζώνης και οι ανάρμοστες και προκλητικές συμπεριφορές των αντιπάλων προς τη διαιτητή, αποδιοργάνωσαν τις παίκτριες μας και , ενώ ήταν μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά, δέχτηκαν πολλά καλάθια χωρίς να μπορέσουν να απαντήσουν. Τα κορίτσια μας, δεν παρασύρθηκαν σε καμιά περίπτωση σε συμπεριφορές  που δεν αρμόζουν στην ομάδα μας και αν ήταν εύστοχες στις πολλές προσπάθειες τους στα δύο τελευταία λεπτά, θα είχαν πάρει και τη νίκη. Πάμε δυνατά λοιπόν για τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια , τα οποία εκτάκτως (λόγω εκλογών) θα πραγματοποιηθούν  την Τρίτη
16/5(εκτός με Κορωπί) και Πέμπτη 18/5 (εντός με Καλύβια Θορικού)

ΓΣΑΠ (Τσίκος Νικόλαος – Ναζίρη Κατερίνα): Καραδήμου, Ανδρεούλη, Σεφερλή, Πρίφτη, Πάγια, Γρηγοριάδη, Ζαγλανίκη, Τσελεμέγκου, Μιχαλάτου, Φαρσάτη, Μπουρμά, Ανδρέου


ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ
                     
ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ U11 01ος ΟΜΙΛΟΣ (ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ)

ΦΟ ΤΟΥΦΑΣ - ΓΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τα πρώτα τους αγωνιστικά βήματα κάνουν τα τζουνιοράκια μας που συμμετέχουν στο αντίστοιχο τουρνουά της ΕΣΚΑ. Οι αγώνες του τουρνουά έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και για τον λόγο αυτόν δεν κρατείται σκορ ούτε φύλλο αγώνα.

Στον αγώνα του Σαββάτου στις 06.0523 τα μικρά μας αγωνίστηκαν με πάθος, χάρηκαν την συμμετοχή τους, έπαιξαν όλες και συνεχίζουν την επόμενη Κυριακή 14/05/2023 στις 13:30  στο κλειστό Ζέτα Λαούδη (Κοντόπευκο) με τον Αθηναϊκό.

ΓΣΑΠ(Κακοσούρη): Ντραγκότι,Αθανασίου, Κωστάκη, Κυρκοπούλου, Σπηλιοπούλου, Θεοδωροπούλου, Πικέα,Ζαβιτσάνου, Αθανασοπούλου, Κωτσάκη, Ζαχαράτου, Φουρναράκη, Λέρα,Κυρίτση.


 



Νεότερη Παλαιότερη