Αλλάζουμε μπαλιές και… στάση απέναντι στον Αυτισμό

Αλλάζουμε μπαλιές και… στάση απέναντι στον Αυτισμό Σάββατο πρωί, στο κλειστό γήπεδο Κοντοπεύκου, βάλαμε τα μπλουζάκια μας, μπήκαμε στο παρκέ και αλλάξαμε πάσες και χαμόγελα με τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού. Η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», σε συνεργασία με την Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής και το «Τζάμπολ Αγάπης», διοργανώσαμε έναν… ιδιαίτερο αγώνα μπάσκετ, με σκοπό να αποδείξουμε ότι η διαφορετικότητα δεν είναι ταμπού. Αντιθέτως, είναι πρόκληση για όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά προκειμένου να εργαστούμε για να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον ώστε η διαφορετικότητα να εκφραστεί ελεύθερα σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας στην πόλη μας.

Θερμές ευχαριστίες στην Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής, τον πρόεδρο Νίκο Δούμα και το Δ.Σ., το «Τζάμπολ Αγάπης» και τον εμπνευστή του Γιάννη Τσουμπρή, την πρώην μπασκετμπολίστρια Βάσω Στασινού και φυσικά σε όλα τα μέλη του δημοτικού μας συνδυασμού «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», που στήριξαν αυτή την ξεχωριστή πρωτοβουλία και συγκεκριμένα στους Γιάννη Λογοθέτη (Δημοτικός Σύμβουλος), Ελισάβετ Πετσατώδη, Ελένη Κονοφάου, Τάσο Μπομπόνη, Τάνια Νικολούλια, Γιώργο Σάρρα, Άννα Ξανθοπούλου, Γιώργο Γαλανόπουλο, Ορέστη Κύρτση, Θανάσης Δουφεξή, Λυκούργο Νάτση και Γιάννη Καρλατήρα.

Ο επικεφαλής της παράταξής μας Γιάννης Μυλωνάκης αναφερόμενος στη συγκεκριμένη δράση σχολίασε:

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό αποφασίσαμε να συνδιοργανώσουμε με την Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής και το “Τζάμπολ Αγάπης” μία ενέργεια γεμάτη από μπάσκετ. Μία ενέργεια που υπογραμμίζει το δικαίωμα των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού για ίση πρόσβαση στις αθλητικές δραστηριότητες».
Νεότερη Παλαιότερη