Το νέο Δ.Σ. του ΓΣΑΠ και τα αθλητικά νέα του Μαρτίου

Οι Κορασίδες Β με την Φιλοθέη

 Από τις 08/03 μέχρι το τέλος του Μάρτη


Μετά από 23 μέρες δημοσιεύουμε το επόμενο δελτίο μας, λόγω διαφόρων συγκυριών (κυρίως οι αρχαιρεσίες μας). Ζητάμε συγγνώμη .

 Τα νέα μας είναι πλούσια σε αγωνιστικά  γεγονότα. Τρία τμήματά μας  – κορασίδες, παγκορασίδες και μίνι  - προχωρούν με εντυπωσιακό τρόπο ενώ οι γυναίκες και οι νεάνιδες τελείωσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, όχι ακριβώς όπως θα θέλαμε. Αναλυτικά:

 


Α. ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΓΣΑΠ: 65-42


Μετά την καλή εμφάνιση επί των Μελισσίων ήρθε ο αγώνας με τον Ιωνικό για να επιβεβαιώσει ότι το κύριο χαρακτηριστικό της εφετινής μας ομάδας ήταν η αστάθεια! Ήττα  χωρίς πάθος και πίστη στις δυνατότητές μας. Δεν αξίζει να πούμε τίποτε περισσότερο. Η σημαντικότερη επιτυχία της εφετινής ομάδας ήταν η παραμονή στην Α2 και για την επόμενη περίοδο 2023-24. Και μετά από όσα πέρασε δεν είναι καθόλου μικρή.

ΓΣΑΠ (Ρουμπελάκης, Στρατής):
Κακοσούρη, Χατήρα 2, Σακουλάκη 7(1), Ακρίβου 2, Ευαγγελάτου 6(2), Πολιτόπουλου 2, Τσέρου 7(2), Καράμπελα 2, Γρίσπου 7(1), Κυρκοπούλου, Βούλγαρη 7(1).

Β. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΣΚΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ 1Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


27/03 -ΑΟ ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ ΓΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 63- 35

ΓΣΑΠ (Στρατής):
Αλεξάνδρου 2, Παγίδα 6 (1), Τουρλίδα 11 (1), Δασκαλάκη 5, Λάσκαρη 3, Αραβανή 2, Κεχρή, Σινάνογλου Α-Χ. 2,Σταματοπούλου, Κοντογιωργάκη 2, Σινάνογλου Κ-Ι., Κεϊσόγλου 2

30/03_ΓΣ. ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΑΟ ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ 28- 43
ΓΣΑΠ9Στρατής) : Αλεξάνδρου , Σινιώρη, Τουρλίδα 3, Παγίδα 3 (1), Αραβανή 10, Σταματοπούλου2, Κοντογιωργάκη 4, Σινάνογλου Α. 3, Σινάνογλου Κ. , Κεχρή 1, Κεϊσόγλου 2, Λάσκαρη 2

Η πορεία των play outs δεν επιφύλαξε κάποια ευχάριστη έκπληξη, καθώς ήταν η λογική συνέχεια του πρωταθλήματος. Το γεγονός ότι στο πρωτάθλημα είμασταν στο 1-1 με τον Κρόνο φάνηκε ότι ήταν πλασματικό καθώς η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν παραπάνω από εμφανής. Η αδυναμία της ομάδας μας στο σκοράρισμα, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις στην άμυνα δεν μας άφησαν περιθώρια για να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Στο πρώτο παιχνίδι αντέξαμε μόνον στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ στο δεύτερο καταφέραμε να φτάσουμε στο ημίχρονο. Και στους δύο αγώνες όμως το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό αφού εκεί τα κορίτσια του Γέρακα πήραν την διαφορά και κλείδωσαν το αποτέλεσμα και στα δύο παιχνίδια. Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο και από εδώ και πέρα η τεχνική ομάδα θα προετοιμάσει το πλάνο για την επόμενη χρονιά και την προσπάθεια επιστροφής.

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα των Νεανίδων την φετινή χρονιά πέρασε από πολλά κύματα, κυρίως με τραυματισμούς και ασθένειες με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να βρει έναν καλό αγωνιστικό ρυθμό και να είναι ανταγωνιστική. Κάποια κορίτσια στην πορεία αποχώρησαν (όχι όλα δικαιολογημένα), αποδυναμώνοντας την ομάδα. Τα κορίτσια όμως που έμειναν μέχρι το τέλος δεν τα παράτησαν και πάλεψαν για ένα σκοπό που φαινόταν από όλους χαμένος. Ίσως για αυτό το λόγο το χειροκρότημα στο τέλος από όλους εμάς που τα βλέπαμε όλη την χρονιά από την κερκίδα να έχει πολύ μεγαλύτερη αξία… Κορίτσια σας ευχαριστούμε πολύ!

Γ. ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α

11/3_ΑΚΟ ΑΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΓΣΑΠ:  18-46 (8-15, 4-11, 3-10, 3-10)


Οι Κορασίδες μας σημείωσαν εύκολη νίκη εκτός έδρας όπως δείχνει και το τελικό σκορ. Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν αισθητή καθώς η ομάδα του Αρη Χολαργού θα παλέψει για την παραμονή της στην Α Κατηγορία στα playouts. Από το ματς κρατάμε την καλή διάθεση και ψυχολογία της ομάδας μας καθώς όλες οι αθλήτριές μας είχαν  χρόνο συμμετοχής και το ευχαριστήθηκαν όπως και όλοι όσοι βρέθηκαν στην εξέδρα! Μπράβο κορίτσια!

ΓΣΑΠ (Κ. Στρατής): Κείσογλου, Αραβανή, Σινάνογλου Α.,  Σινάνογλου Κ., Κοντογιωργάκη,  Κουκουμέλη, Αγριογιάννη, Σταυρακάκη, Αθανασοπούλου, Λάσκαρη Μ., Λάσκαρη Ρ., Μαρτάκη.

18/3_ΓΣΑΠ - ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣ: 39-28 (14-4, 7-9, 7-4, 11-11)


ΑΠΟΣΤΟΛΉ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ για τις ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ μας οι οποίες σημείωσαν άλλη μια νίκη αυτή τη φορά εντός έδρας με 39 -28 επί του Ιωνικού. Παρά τις απουσίες αρκετών βασικών παικτριών η ομάδα μας έδειξε ότι τα καταφέρνει ενώ δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα. Η ψυχολογία και καλή διάθεση της ομάδας μας είναι σε πολύ καλό επίπεδο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές νεαρές αθλήτριες για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα είχαν σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Μπράβο κορίτσια για την προσπάθειά σας και τη νίκη! Συγχαρητήρια στον coach Στρατή για την διαχείριση των παικτριών  πάρα τις σημαντικές απουσίες. Η ομάδα μας πλέον με απολογισμό 15 νίκες και 7 ήττες συνεχίζει την προσπάθειά της καθώς είναι στη 5η θέση της βαθμολογίας (ισοβαθμεί με Προμηθέα Χαλανδρίου και Ανταίο) και είναι στο κυνήγι της τετράδας των πρωτοπόρων για τα playoffs, μόλις τέσσερις στροφές πριν το τέλος του Πρωταθλήματος.

ΓΣΑΠ (Κ. Στρατής): Αραβανή, Κεισόγλου, Κουκουμέλη, Αγριογιάννη, Κεχρή, Αθανασοπούλου, Σταυρακάκη, Λάσκαρη Ρ., Μαρτάκη.

Δ. ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β

11/3_ΓΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Β – ΑΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ 34-16 (10-2, 20-8, 28-12, 34-16)


Εύκολο απόγευμα για την ομάδα μας σε μία νίκη διαδικαστικού χαρακτήρα απέναντι στον ΑΟ Φιλοθέης ο οποίος δεν θα μπορούσε να αξιώσει κάτι παραπάνω σε αυτό το παιχνίδι. Η ομάδα μας κινήθηκε σε χαμηλούς ρυθμούς, πιθανόν επηρεασμένη από την διαφορά δυναμικότητας, και δεν χρειάστηκε να φορτσάρει για να επιβληθεί στον αντίπαλο και να πάρει εύκολα τη νίκη. Σίγουρα, όμως, στα εναπομείναντα παιχνίδια θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα σε άμυνα και επίθεση προκειμένου να κλείσει αυτό τον κύκλο των παιχνιδιών με νίκες.

ΓΣΑΠ (Τσίκος Νικόλαος): Μπούρμα, Τούτση, Ανδρεούλη,  Ιωάννου, Κασκαβέλη, Παραπαγκίδου, Κυρκοπούλου Γρηγοριάδη, Νίκου, Ζαγλανίκη, Βερτοπούλου, Συρίγου

18/3_ ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ - ΓΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Β 42-34 (8-4, 19-15, 34-26, 42-34)

Έσπασε το σερί νικών της ομάδας μας μετά την ήττα που υπέστη με σκορ 42-34 από τον ΑΠΣ Φίλιππος στο Περιστέρι. Αυτή την φορά η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στοίχισε στην ομάδα καθώς δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να βρει ρυθμό. Τα προσωπικά αμυντικά λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ έδωσαν πολλά εύκολα καλάθια στον αντίπαλο. Και στην επίθεση τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα καθώς οι κορασίδες μας ξεχνούσαν τους διαδρόμους τους ενώ έχασαν και πολλά ελεύθερα σουτ μέσα στην ρακέτα. Η ομάδα έχει μπροστά της δύο εβδομάδες προετοιμασίας για το επόμενο παιχνίδι με την υπολογίσιμη Νήαρ Ηστ. Σίγουρα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο αν θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις το τελευταίο παιχνίδι αυτής της σειράς των αγώνων.  
ΓΣΑΠ (Τσίκος Νικόλαος): Συρίγου, Βερτοπούλου, Ανδρεούλη,  Ιωάννου, Ζαγλανίκη, Γρηγοριάδη, Μπούρμα Κυρκοπούλου,  Κασκαβέλη

Ε. ΜΙΝΙ

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΣΚΑ _ΒΡΙΛΙΣΣΙΑΚΟΣ  - Γ.Σ.Α.Π.


Την Κυριακή 12/3 έγινε ένας δυνατός, εκτός έδρας, αγώνας των ΜΙΝΙ για το τουρνουά της ΕΣΚΑ με αντίπαλο την δυστυχώς όχι και τόσο φιλόξενη ομάδα των Βριλισσίων. Οι αθλήτριες της ομάδας μας απέδειξαν όμως ότι δεν επηρεάζονται ούτε από το εχθρικό σχεδόν κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και πήραν τελικά μία άνετη νίκη.

Όλα τα παιδιά, με όλες τους τις δυνάμεις αγωνίζονται για τη νίκη, αλλά οι μεγάλοι πρέπει να είμαστε αυτοί που πρωτίστως βάζουμε τα όρια όταν χρειάζεται ... και στους εαυτούς μας.

Γεγονός είναι πως και στα δύο τουρνουά που παίρνουν μέρος τα ΜΙΝΙ του Γ.Σ.Α.Π., με τόσες ομάδες που έχουν αγωνιστεί, από όλη την Αθήνα, ήταν η πρώτη φορά που οι συμπεριφορές των αντιπάλων και μάλιστα των «ειδικών» στις μικρές ηλικίες, έφτασαν σε τόσο χαμηλό επίπεδο. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι και η τελευταία.

Γ.Σ.Α.Π. (Ναζίρη Κατερίνα): Κυρκοπούλου, Γιάλα, Χουρδάκη, Σεφερλή, Αθανασίου, Φαρσάτη, Πάγια, Ζαβιτσιάνου, Μιχαλάτου, Ντραγκότι, Καραδήμου, Ανδρέου, Καραπατή, Κοτσάκι.

Γ.Σ.Α.Π. – ΤΟΥΦΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Η ομάδα των ΜΙΝΙ για ακόμα μια αγωνιστική πήρε μία άνετη εντός έδρας νίκη, αφού κέρδισε τις τρείς από τις τέσσερις περιόδους στο παιχνίδι με την Τούφα Χαλανδρίου και με αρκετή μάλιστα διαφορά πόντων.

Στο «Ζέτα Λαούδη» η παρουσία της αντιπάλου ομάδας ήταν αξιοπρεπέστατη, αλλά περιθώρια για νίκη δεν αφέθηκαν από τα κορίτσια του Γ.Σ.Α.Π. που έχουν βάλει πλώρη για μεγάλα πράγματα.

Γ.Σ.Α.Π. (Ναζίρη Κατερίνα): Κυρκοπούλου, Γιάλα, Χουρδάκη, Σεφερλή, Αθανασίου, Φαρσάτη, Πάγια, Ζαβιτσιάνου, Μιχαλάτου, Ντραγκότι, Ανδρέου, Καραπατή.

ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ ΓΣΑΠ που εκλέχτηκε στις αρχαιρεσίες της 19/03 συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:


ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ευάγγελος Κακοσούρης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Αναστασία Αγιασμάτη
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Γεώργιος Καράμπελας
ΤΑΜΙΑΣ Ευστράτιος Συρίγος
ΜΕΛΟΣ  Νικόλαος Μορτάκης-Μαρτάκης
ΜΕΛΟΣ  Νικόλαος Ιωάννου
ΜΕΛΟΣ  Θεοδώρα Βαγενά


Τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους για το καλό των παιδιών μας!

Νεότερη Παλαιότερη