Πηγαίνοντας στις γειτονιές για να μάθουμε αυτά που ήδη ξέρουμε;

pixabay / Pezibear
Μια συνήθεια των τελευταίων περίπου 10 ετών είναι οι επισκέψεις διάφορων επικεφαλής παρατάξεων και υποψήφιων δημάρχων στις συνοικίες της Αγίας Παρασκευής. Είθισται μάλιστα να συνοδεύονται με δελτία τύπου τόσο ως προς το πρόγραμμα των επισκέψεων όσο και ως προς την... επιτυχία [;] τους αφού πραγματοποιηθούν.

Του Στρατή Μαζίδη

Ωστόσο πέρα από μια επικοινωνιακή κίνηση, η οποία είχε ό,τι είχε να δώσει, αυτή η τακτική δεν προσφέρει τίποτε άλλο, ούτε στις γειτονιές αλλά ούτε και στους επικεφαλής.

Καταρχήν άνθρωποι που έχουν περάσει από τη διοίκηση του Δήμου είτε ως δήμαρχοι είτε από οποιοδήποτε άλλο διοικητικό πόστο, φαντάζει οξύμωρο να πρέπει να επισκεφθούν πχ μια καφετέρια μιας συνοικίας για να μάθουν τα προβλήματα της ευρύτερης γειτονιάς.

Κατά δεύτερον αν προσέξει κανείς τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν, οι κάτοικοι δεν ανταποκρίνονται. Οι μισοί είναι άνθρωποι της παράταξης και του υποψηφίου, ένα μεγάλο τμήμα εκπρόσωποι φορέων, θαμώνες που πίνουν τον καφέ τους και οι κάτοικοι που ήρθαν επί τούτου ...ελάχιστοι.

Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια που εφαρμόζεται αυτή η τακτική, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνοικίες της Αγίας Παρασκευής ήταν και παραμένουν σχεδόν τα ίδια.

Νεότερη Παλαιότερη