Τα αγωνιστικά νέα του ΓΣΑΠ

Οι Νεανίδες στον αγώνα με τον Αθηναϊκό

Στην δοκιμασία των play-offs

ΤΗΝ  ΚΥΡΙΑΚΗ 12/03 η ομάδα μας των γυναικών μπαίνει στα ΠΛΑΥ-ΟΦΦΣ, έχοντας αντιμέτωπη την ομάδα του Ιωνικού Ν. Φ. Στόχος η νίκη , όχι γιατί μας την χρωστάει κανείς, αλλά γιατί την αξίζουμε σαν ομάδα.

Οι νεάνιδες  πέτυχαν σημαντική νίκη επί του Αθηναϊκού, ενώ και οι δύο ομάδες των κορασίδων, Α και Β, νίκησαν τις αντίστοιχες ομάδες του Κρόνου Γέρακα. Τα Μίνι τον … χαβά τους!

Τα αγωνιστικά μας νέα αναλυτικά: 



Α. ΓΥΝΑΙΚΕΣ
 
ΓΣΑΠ-ΚΑΟ Μελισσίων: 59-48(17-13, 13-13, 19-12, 10-10)

Διαιτητές: Καπτογιάννης, Καψιώχας(μέτριοι)


Νίκη επί των Μελισσίων και στο βάθος ο… Ιωνικός! Η ιστορία θα γράψει ότι η ΑΓΙΑ την περίοδο 2022-23 τελείωσε Τρίτη στην βαθμολογία της Α2 Γυναικών(2ος Όμιλος) σε ισοβαθμία με τον 2ο Ιωνικό, με τον οποίο θα δώσει αγώνες κατάταξης(play-offs) , οι οποίοι ξεκινάνε την ερχόμενη Κυριακή 19/02 στις 13.00 στο γήπεδο του Ιωνικού.

Μια ομάδα που την σεβόμαστε , αλλά δεν την φοβόμαστε. Οι δύο ήττες που κάναμε την κανονική περίοδο οφείλονται σε καθαρά συγκυριακούς δυσμενείς παράγοντες , που όλοι τις γνωρίζουν και ιδιαίτερα ο αντίπαλός μας.

Όσον αφορά τον αγώνα με τα Μελίσσια ήταν ένα παιχνίδι με τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι ισοδύναμων ομάδων , με την διαφορά ότι η δική μας ομάδα ήταν πιο … ισοδύναμη! Πήραμε την διαφορά στο γ΄ δεκάλεπτο , την οποία ο αντίπαλος δεν μπόρεσε να την ανατρέψει.

ΓΣΑΠ (Ρουμπελάκης, Στρατής): Κακοσούρη, Χατήρα 10, Σακουλάκη 5, Ακρίβου 4, Ευαγγελάτου 5(1), Πολιτόπουλου 2, Τσέρου 15(3), Καράμπελα, Γρίσπου 9, Κυρκοπούλου, Βούλγαρη 9(1).

ΜΕΛΙΣΣΙΑ (Καλογερόπουλος, Κύριος): Παναγιωτίδη 12, Βόσσου 3, Ανδρικοπούλου 5(1), Πατέρα, Κοιλιαρίδη 5, Κυριακάκη 2, Χιώτη 8, Κυρίδη 8(2), Τάρλα 5, Καλογερία, Σκουμπάκη, Παρθενίου.

Β. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΣΚΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ 1Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΓΣΑΠ-ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 48-45 (14-13, 13-9, 11-15,10-08)


Νίκη-βάλσαμο για τις νεάνιδες, λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ντέρμπι για γερά νεύρα. Η ομάδα μας άντεξε την αντεπίθεση του Αθηναϊκού στο γ δεκάλεπτο και πήρε τελικά το ροζ φύλλο με ισοφάριση της διαφοράς που είχαμε χάσει στο εκτός έδρας παιχνίδι του α΄ γύρου.

ΓΣΑΠ (Στρατής): Αλεξάνδρου, Σινιώρη, Σινάνογλου κ. 7 (1), Τουρλίδα, Δασκαλάκη 2, Αραβανή  20(6), Λάσκαρη, Πασκαλή, Σινάνογλου Α. 10, Κεισόγλου 9

Γ. ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α

ΓΣΑΠ – ΑΟ ΚΡΟΝΟΣ ΓΈΡΑΚΑ: 44-43 (13-12, 13-12, 6-8, 12-11)


Μεγάλη νίκη για τις ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ μας οι οποίες επικράτησαν εντός έδρας με 44-43 επί του ΚΡΟΝΟΥ ΓΈΡΑΚΑ στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας. Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη τιμής για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη. Ο αγώνας από την αρχή ως το τέλος ήταν για γερά νεύρα με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν καλάθι καλάθι. Η ομάδα μας πάρα τις απουσίες βασικών παικτριών έδειξε ότι τα καταφέρνει στα δύσκολα και δεν το βάζει κάτω! Ολες οι αθλήτριές μας αγωνίστηκαν με μυαλό και καρδιά και ΠΑΘΟΣ και ΔΊΨΑ για τη νίκη επί ενός άξιου αντιπάλου και ενός εκ των πρωτοπόρων στη βαθμολογία. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στις παίκτριές μας που τα έδωσαν όλα πανηγυρίζοντας στο τέλος την νίκη. Συγχαρητήρια επίσης στον coach μας Στρατή για την έξυπνη διαχείριση και καθοδήγηση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Επόμενος αγώνας της ομάδας μας εκτός έδρας με τον Αρη Χολαργού (11/4 στις 13:30).

ΓΣΑΠ (Κ. Στρατής): Αραβανή, Σινάνογλου Α., Κεχρή, Σινάνογλου Κ., Κείσογλου, Λάσκαρη, Μαρτάκη, Κουκουμέλη, Αγριογιάννη, Σταυρακάκη.

Δ.ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β

ΑΟ ΚΡΟΝΟΣ Β’ - ΓΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Β  34-37 (7-6, 22-18, 29-29, 34-37)


Νίκη για την ομάδα μας στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΑΟ ΚΡΟΝΟΣ, συνεχίζοντας για τέταρτη αγωνιστική το σερί των νικηφόρων αποτελεσμάτων. Η ομάδα στα δύο πρώτα δεκάλεπτα ήταν κακή κάνοντας πολλά λάθη τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση δίνοντας την ευκαιρία στην αντίπαλη ομάδα να ξεφύγει με διαφορά 10 πόντων, η οποία ευτυχώς έκλεισε στο τέλος του ημιχρόνου. Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο πήγε πόντο πόντο αν και η ομάδα μας με λίγη περισσότερη προσοχή θα μπορούσε να είχε άνετη διαφορά. Το παιχνίδι κρίθηκε κυριολεκτικά στα τελευταία δευτερόλεπτα όπου η ομάδα έδειξε συγκέντρωση και ψυχραιμία για να κρατήσει την διαφορά των τριών πόντων και να μην πληρώσει τις ολιγωρίες των πρώτων λεπτών. Στα θετικά κρατάμε το γεγονός ότι η ομάδα έδειξε «χαρακτήρα» γυρίζοντας μια διαφορά 10 πόντων και να πάρει το παιχνίδι στο «σπίτι» του αντιπάλου. Στις 11/3 και ώρα 18.00 αντιμετωπίζουμε στην έδρα μας τον ΑΟ Φιλοθέης

ΓΣΑΠ (Τσίκος Νικόλαος): Μπούρμα, Ιωάννου, Κασκαβέλη, Λάσκαρη, Κυρκοπούλου Γρηγοριάδη, Νίκου, Ζαγλανίκη, Βερτοπούλου, Συρίγου, Αθανασοπούλου

Ε. ΜΙΝΙ

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΣΠΕΡΟΥ:   ΕΥΡΥΑΛΗ - Γ.Σ.Α.Π.


Νίκη και πάλι για τα κορίτσια των ΜΙΝΙ, που συνέχισαν ακάθεκτες και διατήρησαν για ακόμα μια αγωνιστική το αήττητο στο τουρνουά του Εσπέρου.

Κέρδισαν την Κυριακή, για δεύτερη φορά, την ομάδα της Ευρυάλης στο κλειστό «Οδυσσέας Παπαδόπουλος» στη Γλυφάδα και πάλι με μεγάλη διαφορά, έχοντας μάλιστα μια ολόκληρη πεντάδα με κορίτσια από τα ΠΡΟΜΙΝΙ, που έδειξαν ότι τη νέα χρονιά θα αντικαταστήσουν επάξια τις «μεγάλες» που θα αλλάξουν ηλικιακή κατηγορία.

Η συστηματική δουλειά που γίνεται σε όλα τα τμήματα των ακαδημιών του συλλόγου μας δείχνει να έχει γερές βάσεις και γεμίζει ελπίδες για μπάσκετ υψηλού επιπέδου στα χρόνια που έρχονται. Την ερχόμενη Κυριακή οι αγωνιστικές υποχρεώσεις συνεχίζονται εκτός έδρας για το τουρνουά της ΕΣΚΑ με αντίπαλο τον Βριλλησιακό.

Γ.Σ.Α.Π. (Ναζίρη Κατερίνα): Γιάλα, Χουρδάκη, Αθανασίου, Φαρσάτη, Πάγια, Μιχαλάτου, Ντραγκότι, Καραδήμου, Ανδρέου, Φουρναράκη,Θεοδωροπούλου, Κοτσάκι.




Νεότερη Παλαιότερη