Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου στην Αγία Παρασκευή

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, πρώτες πρωινές ώρες της 15-3-2023 στο Χολαργό, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο αλλοδαποί, 40 και 41 ετών για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, λίγο πριν τη σύλληψή τους οι κατηγορούμενοι αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αυτοκίνητο στην Αγία Παρασκευή. Πριν ολοκληρώσουν την πράξη τους, έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του οχήματος, διέφυγαν με το αυτοκίνητό τους και κλήθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Οι προστρέξαντες αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., έπειτα από αναζητήσεις κατάφεραν, λίγο αργότερα, να εντοπίσουν το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν οι κατηγορούμενοι στην περιοχή του Χολαργού, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής, όπου και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (καστάνια, κατσαβίδια, φακός, γάντι).

Επιπλέον, σε βάρος του 40χρονου συλληφθέντα, εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις για κλοπές, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης -6- ετών και -2- μηνών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Νεότερη Παλαιότερη