pixabay / geralt |
του Στρατή Μαζίδη
Αναφέρομαι στη γραμμή της παράταξης της Νίκης των Πολιτών και την στάση του κ. Παπαμιχαήλ. Από το 2020 [όταν αποφασίστηκε να προχωρήσει το θέμα του κολυμβητηρίου] μέχρι σήμερα, η μείζονα αντιπολίτευση έχει ουσιαστικά αρνητική θέση στο θέμα μιλώντας για ψηφοθηρική παραπλάνηση (7/4/2022) και προεκλογικές εντυπώσεις με δήθεν ενδιαφέρον για το έργο (4/10/2022).
Στην τελευταία συνεδρίαση, ο δημοτικός σύμβουλος της Νίκης, κ. Γκόνης εκτελώντας χρέη επικεφαλής καθώς απουσίαζε ο κ. Σταθόπουλος μίλησε για «τζόγο» και έκανε λόγο για «αδιέξοδη και πιθανά προβληματική ευκαιρία», «λάθος τρόπο» καταλήγοντας πως στην ψηφοφορία «θα είμαστε κι εμείς στο παρόν».
Όταν κάποιος κάνει τζόγο ή επιλέγει λάθος τρόπο κατά τον κ. Γκόνη ή εξαπατά τους δημότες σύμφωνα με πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Μυλωνάκη, τότε ούτε "παρόν" (Νίκη), ούτε "ναι" (Αλλάζουμε) ψηφίζει, αλλά βγαίνει δημόσια, αποκαλύπτει το θέμα και ψηφίζει "όχι". Διαφορετικά βγαίνουν άλλα συμπεράσματα.
Ωστόσο εντελώς διαφορετική ήταν η στάση του Σωτήρη Παπαμιχαήλ, ο οποίος μίλησε για «πολύ θετική εξέλιξη» σημειώνοντας σε σχόλιο τοποθέτησης του Δημάρχου κ. Ζορμπά πως δεν αποτελεί επιβάρυνση η απόκτηση δημόσιων κοινόχρηστων κοινωφελών χώρων.
Γενικά κατά την τρέχουσα θητεία δημιουργείται η αίσθηση πως ο κ. Παπαμιχαήλ δε βρίσκεται ιδαίτερα κοντά στον κ. Σταθόπουλο με τον οποίο δημιούργησαν από κοινού τη Νίκη το 2010.
Εκτός του ότι υπήρξαν φορές που τοποθετήθηκε διαφορετικά από την παράταξή του σε σοβαρά θέματα, ο κ. Παπαμιχαήλ υπογράφει τα άρθρα του ως δημοτικός σύμβουλος δίχως να συμπληρώνει την παράταξη. Ομοίως κινήθηκε και σε ευχετήρια κάρτα του τα Χριστούγεννα. Συνήθως όσο πάμε σε εκλογές, τόσο οι υποψήφιοι θέλουν να συνδέεται το όνομά τους με το χώρο που εκπροσωπούν.
Βέβαια εσχάτως ακούγονται αρκετά ως προς τις σκέψεις του κ. Σταθόπουλου και το αν θα συμπεριλάβει τον κ. Παπαμιχαήλ στο ψηφοδέλτιο της Νίκης.
Εντούτοις όμως, διατυπώνεται ένας ισχυρός αντίλογος. Είναι ο κ. Σταθόπουλος που σκέπτεται αν θα έχει τον κ. Παπαμιχαήλ υποψήφιο ή ο τελευταίος που μετά τις εκλογές του 2019 έλαβε κάποιες αποστάσεις;
Αρκετοί θέτουν και μια άλλη παράμετρο. Ποιο είναι το στελεχιακό δυναμικό πρώτης γραμμής του κ. Σταθόπουλου;
Ο Γεράσιμος Βλάχος μετά την ήττα το 2019, παραιτήθηκε από την έδρα του.
Ο Γιάννης Μποσταντζόγλου ομοίως παραιτήθηκε κι αυτός, αλλά και στη θητεία 2014-2019 συνήθως απουσίαζε δείχνοντας ότι ο ρόλος του ήταν περισσότερο εκλογικός.
Ο Γιάννης Σιδέρης δεν είναι πια πολιτικά παρών. Εκτός του Γιάννη Σταθόπουλου, η οικογένεια Σιδέρη ήταν ο ένας από τους τρεις πυλώνες της Νίκης εκπροσωπώντας τη ΝΔ και ο άλλος ήταν ο κ. Παπαμιχαήλ εκπροσωπώντας το τότε ακόμη ισχυρό ΠΑΣΟΚ.
Δημοτικοί σύμβουλοι της περιόδου 2014-2019 δεν έχουν δώσει έκτοτε σημεία πολιτικής ζωής.
Αρκετά στελέχη του έφυγαν, όχι υπό τις καλύτερες συνθήκες, για να καταλήξουν στον Γιάννη Μυλωνάκη (πχ Πετσατώδη, Λογοθέτης, Χατζηανδρέου, Ρεμπούτσικα). Οι δύο τελευταίοι δεν ασχολούνται πλέον με τα τοπικά πολιτικά δρώμενα ενώ ο επικεφαλής των Αλλάζουμε, όπως γράψαμε πρόσφατα φέρεται να απέρριψε πρόταση συμπόρευσης με τον πρώην Δήμαρχο.
Δίπλα του παραμένουν η κ. Καβρουδάκη-Δημητρίου, η κ. Κοντοπούλου, ο κ. Κονταξής, η κ. Αϊδίνη, η κ. Γκιόκα, η κ. Φωτεινού [η οποία λόγω των υποχρεώσεών της τις περισσότερες φορές απουσιάζει τα τελευταία χρόνια] και ο κ. Γκόνης.
Το μόνο πρόσωπο πρώτης γραμμής που προσέλκυσε ως τώρα ήταν η κ. Πρωτοσυγγελίδου-Φλατσούση, αλλά κι αυτήν με 10 χρόνια καθυστέρηση.
Στον αντίποδα ο κ. Παπαμιχαήλ, είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί κανείς με τις απόψεις ή τις προσεγγίσεις του, είναι πάντοτε συνεπής στις υποχρεώσεις του ως δημοτικός σύμβουλος, δεν προκαλεί εντάσεις στις συνεδριάσεις ενώ έχει τολμήσει να θίξει από μικροφώνου κακώς κείμενα για τα οποία πολλοί μιλούν μόνο κατ' ιδίαν αλλά ποτέ δημόσια.
Τα παραπάνω σίγουρα τα γνωρίζει ο πρώην Δήμαρχος...
+ + + + +
Οι σχετικές τοποθετήσεις των κ.κ. Γκόνη και Παπαμιχαήλ στο 57:00 και στο 1:00:40