Κοινή επιστολή Συλλόγου Κοντοπεύκου & ΕΝΕΒΑΠ για το πρόβλημα δυσοσμίας στο Κοντόπευκο

Eπιστολή προς τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έστειλαν η ΕΝΕΒΑΠ και ο Σύλλογος Κοντόπευκου-Παραδείσου-Πευκακίων για το έντονο πρόβλημα δυσοσμίας που αναδύεται από τις σχάρες των ομβρίων. 

'Οπως αναφέρουν μέσω της επιστολή τους, η κατάσταση είναι πλέον ανυπόφορη και δημιουργεί προβλήματα στην λειτουργία των καταστημάτων, μειώνει το επίπεδο ποιότητας ζωής, ενώ, βάζει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων. Αίτημα τους είναι να τεθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αγαπητέ Δήμαρχε, Κυρίες και κύριοι μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε υπάρχει στο Κοντόπευκο – και όχι μόνο - έντονο πρόβλημα δυσοσμίας που αναδύεται από τις σχάρες των ομβρίων. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην Δερβενακίων από τον Σταθμό της Πλακεντίας και σε όλο το μήκος της οδού, στην Κύπρου, την Χίου, την Χρυσοστόμου Σμύρνης, στην Δημοσθένους και λιγότερο έντονα σε άλλους δρόμους. Το πρόβλημα υπάρχει μεν αρκετά χρόνια αλλά γίνεται ολοένα και πιο έντονο χωρίς να βλέπουμε να κάνετε κάποια προσπάθεια για την αντιμετώπισή του.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αποτελεί θέμα δημόσιας υγείας, έχει υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής, η ομαλή λειτουργία των καταστημάτων και αν μη τι άλλο είναι ντροπή για τον Δήμο μας.

Είπατε πως ευθύνεται η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΔΑΠ λέει πως τα όμβρια είναι ευθύνη του Δήμου. Είναι απίστευτο, δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε με την ΕΥΔΑΠ κ. Δήμαρχε και να συμφωνήσετε ποιος έχει την ευθύνη; Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα; πρέπει επαγγελματίες και κάτοικοι να ζούμε μέσα στην βρώμα;  Επιτέλους, συνεννοηθείτε με την ΕΥΔΑΠ και αποφασίσετε ποιες εργασίες πρέπει να γίνουν για να εξαλειφθεί  το πρόβλημα.

Χωρίς να είμαστε ειδικοί πιστεύουμε πως πρέπει να ελεγχθεί όλο το δίκτυο ομβρίων, μαζί με τον μεγάλο αγωγό που βρίσκεται κάτω από την Δερβενακίων και να εντοπιστούν οι τυχόν παράνομες συνδέσεις με αγωγούς λυμάτων.

Αγαπητέ Δήμαρχε, Κυρίες και κύριοι μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Επειδή το ζήτημα αυτό είναι πολύ σοβαρό, άπτεται της υγείας χιλιάδων κατοίκων και της ομαλής λειτουργίας εκατοντάδων καταστημάτων, ζητάμε με την παρούσα επιστολή να το συμπεριλάβετε στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με Εκτίμηση

Εκ μέρους των ΔΣ οι Πρόεδροι των 2 Συλλόγων

Μάκης Τάρλας                Ανδρέας Αβραμίδης


 

Νεότερη Παλαιότερη