Σύλληψη 56χρονου με καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες και πλαστογραφία


Συνελήφθη, απογευματινές ώρες  χθες  (20-3-2023) στο Γέρακα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 56χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δέκα πέντε (15) ετών για τα αδικήματα της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση, και της πλαστογραφίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση, καθώς και σε ποινή φυλάκισης τριάντα εννέα (39) μηνών για το αδίκημα της απάτης από κοινού και κατά συρροή.

Ειδικότερα ο φυγόποινος προσποιούνταν σε ανυποψίαστα άτομα το δικηγόρο ή το συμβολαιογράφο με γνωριμίες στο διατραπεζικό σύστημα, με απώτερο σκοπό να τους προμηθεύσει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε χαμηλότερες της αγοράς τιμές, για τα οποία δήλωνε προφορικά ότι προέρχονται από τραπεζικές κατασχέσεις. Με τον τρόπο αυτό αποσπούσε από τα θύματα του χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα ως προκαταβολές, χωρίς αντίκρισμα.

Στο πλαίσιο της εγκληματικής του δράσης, ο διωκόμενος αποκόμισε συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον -120.000- ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Νεότερη Παλαιότερη