Μήνυμα δημάρχου για την 25η Μαρτίου 1821 : «Η δύναμη της Ελλάδας κρύβεται στα λόγια του Κολοκοτρώνη»


Με αφορμή την αυριανή Επέτειο της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς στέλνει το δικό του μήνυμα:

"Αύριο ξημερώνει η σπουδαιότερη ημέρα στην ιστορία της πατρίδας μας. Η ημέρα εκείνη που όλος ο κόσμος κατάλαβε για το τι είναι ικανός να πετύχει ο Ελληνικός λαός κάθε φορά που είναι ενωμένος και μάχεται για τον κοινό σκοπό. Για το κοινό καλό.

Η σημασία της 25ης Μαρτίου του 1821 αποτυπώνεται με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο στα λόγια του μεγάλου οπλαρχηγού. Το Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. «Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε την Επανάσταση, δεν συλλογιστήκαμε, ούτε πόσοι είμαστε, ούτε πως δεν έχουμε άρματα» είπε ο Γέρος του Μοριά και έστειλε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Ακόμα και στους ίδιους τους Έλληνες, οι οποίοι δεν είχαν αντιληφθεί τη δύναμη που έκρυβαν μέσα τους.  

Σήμερα, 202 χρόνια μετά είναι καθήκον όλων μας να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη για να αποφύγουμε τα ίδια λάθη.

Η Πατρίδα μας, αλλά και εμείς οι ίδιοι, τα τελευταία χρόνια περάσαμε πολλά. Οικονομική κρίση, υγειονομική κρίση, γειτονικές… απειλές. Όμως σταθήκαμε όρθιοι κόντρα σε όλους και σε όλα.

Και τώρα πιο ενωμένοι από ποτέ, κουβαλώντας πάντα στην καρδιά μας και στο μυαλό μας το παράδειγμα των προγόνων μας θα πρέπει να κάνουμε τη δική μας Επανάσταση για να παραδώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας την ελεύθερη Ελλάδα που ονειρευόμαστε.

Την Ελλάδα μας.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε όλο τον κόσμο!"

Νεότερη Παλαιότερη