Η χιλιοπαιγμένη κασέτα με τα self tests οδήγησε σε ελεγχόμενη [;] έκρηξη

pixabay / Ratfink1973
Οι δημότες που παρακολουθούν τα τοπικά δρώμενα, εκτός του ότι έχουν κάθε φορά να φιλτράρουν τα όσα ακούγονται, ενίοτε πρέπει να ακούνε ξανά τα ίδια πράγματα για θέματα που δε θα έπρεπε καν να είχαν τεθεί σε πρώτο χρόνο. Αναφέρομαι στο θέμα με τα self tests που ξεφόρτωσε η Περιφέρεια Αττικής - μεταξύ άλλων - και στο Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Του Στρατή Μαζίδη

Σε ένα θέμα που έχει ξεκαθαρίσει προ πολλού, επανήλθε προχθές ο κ. Οικονόμου ρωτώντας για τα πρωτόκολλα παραλαβής, αν είχαν ενημερωθεί οι διευθύνσεις των σχολείων ότι έληγαν σε σχεδόν 40 ημέρες κ.ο.κ.

Στις 4 Φεβρουαρίου σε σχετικό μας άρθρο ξεκαθαρίζαμε τι συνέβη στην πραγματικότητα με τα self tests [link]. Η κυβέρνηση που είχε γεμίσει με self tests μετά από απευθείας αναθέσεις που είχαν γίνει θέμα την εποχή της πανδημίας στον κεντρικότερο τύπο, τα έβλεπε να οδεύουν αδιάθετα προς λήξη. Όπως λοιπόν ξεστοκάρισε εμβόλια σε τρίτες χώρες, ομοίως άρχισε να μοιράζει self tests από πάνω προς τα κάτω, δηλαδή από κεντρικά προς τους ΟΤΑ.

Τα self tests δε μοιράστηκαν στα παιδιά. Το "γιατί" είχε την καλοσύνη να μου το εξηγήσει ο υποδιευθυντής του Α' Λυκείου, κ. Μπαλάσκας ξεκαθαρίζοντας πως όσα δόθηκαν στα σχολεία δεν προβλεπόταν ποτέ να μοιραστούν στα παιδιά αλλά να διατεθούν σε προσωπικό και μαθητές με ύποπτα συμπτώματα για κορωνοϊό.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς στην απάντησή του αναφέρθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά το πως διατέθηκαν υπενθυμίζοντας τη λίστα των υπογραφών παραλαβής που είχε δημοσιεύσει ενώ μίλησε και για όσα γράφτηκαν για το θέμα των δωρεάν εισιτήριων των χριστουγεννιάτικων παιχνιδιών αναφέροντας πως δόθηκαν στο Δήμο 180 τα οποία θα διανέμονταν μεταξύ των 700 δικαιούχων λέγοντας πως τα μοίρασαν τα στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας και ότι όποιος τα αμφισβητεί, οφείλει να βγει και να το πει ξεκάθαρα.

Όσον αφορά τη συζήτηση που έγινε για τη χρήση της φωτογραφίας του Γκέμπελς σε προγενέστερη ανακοίνωση της συμπολίτευσης απέναντι στην αρχικά καταγγέλλουσα, η οποία ανήκει στην παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος υπεραμύνθηκε της επιλογής αναφέροντας ότι αποσκοπούσε στο να αναδείξει τη χρήση γκεμπελικών μεθόδων.

Η όλη αντιπαράθεση έληξε με μια έκρηξη του κ. Οικονόμου όταν ο Δήμαρχος του θύμισε το πολιτικό παρελθόν συγκεκριμένων υποψηφίων του το 2019.

Η αναφορά Οικονόμου στο θέμα των self tests [01:05:13]:


Η απάντηση του Δημάρχου [01:22:00]:

 

Μερικές σκέψεις

👉Το γιατί επιλέχθηκε κάτι ανύπαρκτο, να γίνει ζήτημα και να σερβιριστεί με οσμή σκανδάλου, δεν το αντιλαμβάνομαι. Το μόνο που ξέρω στα αρκετά πια χρόνια που παρακολουθώ τα τοπικά κοινά είναι πως η συνεχής καταγγελιολογία δίχως να προκύπτει κάτι, δεν προσελκύει.

👉Η ενασχόληση με τα κοινά συνεπάγεται κάτι που λέγεται έκθεση. Όταν είσαι ενεργός και χρησιμοποιείς σκληρό λόγο ή επιλέγεις να μετατρέψεις κάτι σε θέμα και να το παρουσιάσεις με Α τρόπο, ομοίως εκτίθεσαι στην αντίδραση που θα προκαλέσει η δική σου δράση. Νόμος της φυσικής. Συνεπώς όσοι πρωτοασχολούνται με τα κοινά πρέπει να προσέχουν τις μπανανόφλουδες.

👉Θα αναρωτηθεί κανείς το λόγο που η Δημοτική Αρχή άφησε την όλη ιστορία να περπατήσει ενώ μπορούσε εξαρχής να το λήξει. Μια πιθανή εκδοχή ήταν πως πέρα από τις κακές σχέσεις που έχουν συμπολίτευση και ελάσσονα αντιπολίτευση, το άφησε να εξελιχθεί ακριβώς για να φανεί στο τέλος ότι ο θησαυρός ήταν...  άνθρακες.

👉Ας ελπίσουμε να μην έχει άλλα self tests για ξεστοκάρισμα η κυβέρνηση.

Νεότερη Παλαιότερη