Γιώργος Οικονόμου: Αναζητείται πολιτική ευθιξία και μια δημόσια συγγνώμη


Με λύπη και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα μια ανεπίτρεπτη αντίδραση εκ μέρους ορισμένων της δημοτικής αρχής, απέναντι στο θέμα των 3000 self test.

Απειλές για μηνύσεις, αγωγές, προειδοποιήσεις ότι θα «οδηγηθεί στη δικαιοσύνη» όποιος τολμά να κάνει ερωτήσεις και να αμφισβητεί την αρτιότητα μιας διαδικασίας, που όφειλαν, αλλά … δεν πραγματοποίησαν ποτέ όπως έπρεπε, ενημερώνοντας υπεύθυνα  σχολεία και δημότες.

Η αλήθεια συν τω χρόνω αποκαθίσταται με πλήθος φωνές από την σχολική κοινότητα και  από συνδημότες μας να επιβεβαιώνουν την αρχική μας υπόθεση. Τα self test παρελήφθησαν αρχές Νοεμβρίου, έμειναν πιθανότατα ένα μήνα στα γραφεία του δήμου μας και τις πρώτες μέρες ημέρες του Δεκεμβρίου, μόλις προφανώς συνειδητοποίησαν ότι λήγουν σύντομα, έσπευσαν να τα μοιράσουν με τρόπο άτακτο και γεμάτο παραλείψεις: σε άλλα σχολεία δόθηκαν όσα τους αναλογούσαν, σε άλλα μόνο στους εκπαιδευτικούς, σε άλλα κανένα. Πολλοί διευθυντές δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη αυτών των τεστ!!! Παρομοίως, μέλη και πρόεδρος σχολικής επιτροπής  δεν έλαβαν καμία γνώση, όπως παραδέχτηκαν. Ποιος τελικά παραπλροφορεί;

Δηλαδή, έκαναν τόσα λάθη σε ένα τόσο απλό θέμα και μας κατηγόρησαν για προπαγάνδα, εξομοιώνοντάς μας με τον Γκέμπελς, την φωτογραφία του οποίου ανάρτησαν, παραμονές  της μνήμης του Ολοκαυτώματος!!!  Όταν δε είδαν την αντίδραση των δημοτών, συνέστησαν ψυχραιμία… ελλείψει επιχειρημάτων και  στην προσπάθειά τους να κερδίσουν χρόνο και να συνεννοηθούν τελικά, για το τι ακριβώς έγινε.

Κατόπιν όλων αυτών των τραγελαφικών που διαδραματίστηκαν, αναζητείται για άλλη μια φορά πολιτική ευθιξία και μια δημόσια συγγνώμη για την ακραία αντιδημοκρατική τους συμπεριφορά, που εκθέτει όχι μόνο τη δημοτική αρχή και τα μέλη της, αλλά αποτελεί πλήγμα για την ελευθερία λόγου.


ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεότερη Παλαιότερη