Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα ναρκωτικά στο 2ο & 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, στο 2ο και 3ο Λύκειο της πόλης.

Μέσα από μια εξαιρετικά δομημένη παρουσίαση, ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, κ. Ιωάννης Καρυδάκος, είχε την ευκαιρία να «μιλήσει» στους έφηβους μαθητές στη… γλώσσα τους και να τους παρουσιάσει χωρίς περιστροφές τους κινδύνους που διατρέχουν  από την εξάρτηση των ναρκωτικών ουσιών.   

Η Δημοτική Αρχή έχει επιδείξει από την αρχή της θητείας της τις ευαισθησίες αλλά και τις ανησυχίες της αναφορικά με τα παιδιά της πόλης μας, με τον ίδιο τον Δήμαρχο να έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και σε κάθε ευκαιρία πως η προστασία των παιδιών μας αποτελεί απόλυτη ύψιστη προτεραιότητα όλων μας.

Μέσα από τη συζήτηση αλλά και από φωτογραφικό υλικό παρουσιάστηκαν στα παιδιά απλά και κατανοητά οι καταστροφικές  συνέπειες της χρήσης ουσιών και της εξάρτησης από αυτές, με τα ίδια τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στην όλη εκδήλωση, δείχνοντας και εκείνα από τη μεριά τους, τους φόβους τους, τις ανησυχίες τους, τις απορίες τους.

Οι εκδηλώσεις αυτές ήταν μόνο η αρχή, καθώς στο μέλλον θα ακολουθήσουν κι άλλες και σε άλλα σχολεία, καθώς η Δημοτική Αρχή της πόλης μας θεωρεί πως η ενημέρωση και η γνώση μπορούν να δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας για τα παιδιά.

Στις δύο σημερινές εκδηλώσεις το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος, κ. Βασίλης Ζορμπάς,  ο Πρόεδρος της ΣΕΔΕ Θεόδωρος Μπουρλιάσκος, ο σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα εκπαίδευσης Στέφανος Καπέλλας, η Αντιπρόεδρος της ΣΕΔΕ Γιάννα Αναστασιάδου και η  παιδαγωγός και υπεύθυνη γραμματείας της ΣΕΔΕ Σοφιάννα Σαμπάνη.

Τέλος, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ευχαριστεί την κυρία Δούκα Δέσποινα και τον κύριο Κατερινάκη Θεόδωρο, Διευθυντές του 2ου και του 3ου Λυκείου αντίστοιχα, για την  για την άψογη συνεργασία τους.


Νεότερη Παλαιότερη