Λαϊκή Συσπείρωση: Με το δίκιο των εργαζομένων

81 εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς διεκδίκησαν δικαστικά και κέρδισαν εν μέρει την καταβολή δώρων, ένα δικαίωμα που καταργήθηκε με μνημονιακό νόμο. Νόμο που διατήρησαν οι διαδοχικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ. Εκτός του δίκαιου αιτήματος, είναι χρήματα κλεμμένα από το εισόδημά μας, η απόφαση του δικαστηρίου είναι και δεδικασμένο για χιλιάδες εργαζόμενους που τα διεκδικούν.

Η διοίκηση του Δήμου και των ΠΑΙΣΔΑΠ συγκάλεσε ΔΣ, δια περιφοράς, χωρίς συζήτηση,  σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. “Πλαστογράφησε” την θέληση Συμβούλων που ανακοίνωσαν πως δεν συμφωνούν και δεν συμμετέχουν, βαφτίζοντάς τους σαν παρόντες (για να έχει απαρτία). Πήρε απόφαση άσκησης έφεσης, χωρίς να έχει υποχρέωση, όπως αναφέρει η Νομική Υπηρεσία. Σε αίτησή μας για το πού ψήφισαν οι Σύμβουλοι, κατά παράβαση καθήκοντος, δεν δίνουν τα στοιχεία! Γιατί ΔΕΝ ψήφισαν όπου όριζε η πρόσκληση.

Αιτηθήκαμε, όλη η αντιπολίτευση, και συγκλήθηκε ΔΣ με θέμα ανάκληση της απόφασης. Με μιά πρωτοφανή, αντιδημοκρατική, ευτελιστική, παράνομη ενέργεια, η Διοίκηση του Δήμου και των Παιδικών Σταθμών, διέλυσαν τη συνεδρίαση του ΔΣ των ΠΑΙΣΔΑΠ, ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία και είχε ολοκληρωθεί η εισήγηση, με πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο κ. Παναγόπουλο, παρουσία δεκάδων εργαζόμενων και του Σωματείου.  Ντράπηκε και η ντροπή!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τα δικαιώματά μας, ενάντια στις αντιλαικές πολιτικές που άσκησαν και ασκούν διαχρονικά τα κόμματά τους, και υποκλίνονται οι εκπρόσωποί τους στο ΔΣ.

Για την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, Ανδρέας Γκιζιώτης, Δημοτικός Σύμβουλος, μέλος του ΔΣ των ΠΑΙΣΔΑΠ, Γιώργος Τσιμπουκάκης Δημοτικός Σύμβουλος.
Νεότερη Παλαιότερη