Ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγίας Παρασκευής: Θα έχουμε και ποιον;

pixabay / geralt
Ο κ. Μιλτιάδης Κύρκος αποτελεί εδώ και λίγες ημέρες παρελθόν για το Δήμο Αγίας Παρασκευής επιστρέφοντας στην Περιφέρεια Αττικής για λόγους που αφορούν στην ανέλιξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο κ. Κύρκος ήταν ένα βασικό γρανάζι της σημερινής δημοτικής αρχής με σημαντική συμβολή στα τεχνικά έργα, είτε όσον αφορά την εξασφάλιση χρηματοδότησης όσων ήταν υπό υλοποίηση είτε στη δρομολόγηση άλλων. Η αποχώρησή του έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή. Είναι σα να παίζεις ένα κρίσιμο ματς και να πρέπει να βγάλεις αλλαγή στο 75ο λεπτό το δεκάρι σου.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Κύρκος, βίωσε αυτό που αντιμετώπισε κι ο προκάτοχός του κ. Κασαπίδης. Έγινε ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Αυτό εκτός από κουραστικό, είναι και ψυχοφθόρο.

Το ερώτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι.

Ο Δήμαρχος φέρεται να κάνει ενδιαφέρουσες σκέψεις, τις οποίες όμως κρατά αποκλειστικά για τον εαυτό του.

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα αναλάβει κάποιος μια θέση για κάτι λιγότερο από ένα χρόνο, καθώς τον Οκτώβριο έχουμε εκλογές, οπότε η σημερινή Δημοτική Αρχή θα διεκδικήσει την επανεκλογή της.

Ο κ. Ζορμπάς είτε θα κινηθεί τεχνικά - υπηρεσιακά, είτε πολιτικά. Το ιδανικό για αυτόν θα ήταν να συνδυάσει και τα δύο. Υπάρχουν τέτοια πρόσωπα; Κατά την εκτίμηση του γράφοντος, ναι, αλλά σκοπός δεν είναι να αραδιάζουμε ονόματα.

Ένα άλλο προτέρημα του κ. Κύρκου είναι πως γνώριζε διαδικασίες και γενικά τον τρόπο λειτουργίας της κρατικής μηχανής.

Από την άλλη πλευρά, αν ο Δήμαρχος επιλέξει να κινηθεί σε καθαρά πολιτικό επίπεδο, η δουλειά του είναι μάλλον πιο εύκολη. Ωστόσο η πρότασή του θα πρέπει να περιλαμβάνει και το επέκεινα, δηλαδή την επόμενη ημέρα των εκλογών, εφόσον έχει επανεκλεγεί.

Σε κάθε περίπτωση, για τους γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις, τα πράγματα και εδώ είναι μετρημένα κουκιά.

Νεότερη Παλαιότερη