Γιώργος Οικονόμου:«Μαυρογιαλούρος» με φτηνά τρικ και πολλά ψέματα

Βιώνουμε μία περίοδο τραγική για την πόλη, με μία δημοτική αρχή δέσμια των αλλοπρόσαλλων και κακών επιλογών του δημάρχου,  χωρίς καμία γνώση, χωρίς ίχνος οργάνωσης και έρεισμα λογικής ή πολιτικής ευθιξίας και συνέπειας. Έχει όμως το θράσος να βγάζει προσωπικές ανακοινώσεις κατηγορώντας την αντιπολίτευση γιατί δεν ψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα!!!

Ανάλογα με την «ζαριά», τη μια φέρεται να προωθεί κάτι και την επόμενη εβδομάδα να το ανακαλεί χωρίς καν να απολογείται για την  διαφοροποίηση  και την ίδια μέρα «ξανά μανά… να ‘ούμε» «άμα λάχει» δεν διστάζει να επαναφέρει το ίδιο και απαράλλαχτο αδιόρθωτο και ελλιπές.  Μοναδικός σκοπός να ακυρωθεί ξανά, αλλά να το φορτώσει στην αντιπολίτευση. Πολύς ντόρος, συνοδευόμενος με πολλά «θα» και εξαγγελίες ότι δήθεν κάτι θα κάνει. Δύο χρόνια τώρα δημοπρατεί κάθε εβδομάδα το κολυμβητήριο!!! Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε: η Αγία Παρασκευή να έχει καταστεί έρμαιο ενός ανθρώπου  που δεν ακούει, δεν καταλαβαίνει και κάνει στην κυριολεξία ό,τι του κατέβει.

Δείτε τι έγινε με την ανάπλαση της πλατείας του Άη Γιάννη. Ακύρωσε την διαγωνιστική διαδικασία της προηγούμενης δημοτικής αρχής με το πρόσχημα ότι δεν είχε το δικαίωμα να το κάνει στο τέλος της θητείας της, προφασίστηκε ότι δεν είχε χρήματα και δεσμεύτηκε ότι θα φέρει νέα μελέτη μέσα στο χρόνο. Αυτή η μελέτη τελικά μετά από καθυστέρηση τριών χρόνων, αποδείχτηκε ότι δεν ήταν μελέτη ανάπλασης , αλλά συντήρησης και το κυριότερο χάθηκε η χρηματοδότηση της Περιφέρειας, γιατί ξέχασαν να δηλώσουν την πλατεία στο Κτηματολόγιο!!! Στη συνέχεια, αντί να ακούσουμε μία συγγνώμη ή μία παραίτηση, μας δήλωσαν ότι θα το δημοπρατήσουν με ιδίους πόρους, στερώντας με αυτό το τρόπο την χρηματοδότηση άλλων προγραμμάτων και έργων. Και πάλι, όπως έχουν μάθει στις «δουλειές του ποδαριού», ξέχασαν να τηρήσουν τις διαδικασίες, γιατί δεν το πέρασαν από Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής!!!

Δείτε τι έγινε με το Νέο Δημαρχείο. Το έργο σταμάτησε εδώ και ένα εξάμηνο και κινδυνεύει με διάλυση σύμβασης!!! Παραλαμβάνοντας ο δήμαρχος από δικαστικό επιμελητή την δήλωση του αναδόχου, σε πλήρη σύγχυση και πανικό, χωρίς να συμβουλευτεί τις δημοτικές παρατάξεις, έσπευσε με μία επιστολή προς τον Περιφερειάρχη, να αναλάβει προσωπικά την δέσμευση χρηματοδότησης της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης και την αποκλειστική ευθύνη του Δήμου για όλες τις απαιτήσεις και τις επί πλέον δαπάνες του έργου. Ποσό που, κατά την εκτίμησή μας, μαζί με τις επιπτώσεις της καθυστέρησης του έργου, υπερβαίνει τα πέντε εκατομμύρια!!!
 
Ο Δήμαρχος δυστυχώς έχει εγκαθιδρύσει  ένα αυταρχικό σύστημα διοίκησης , απαλλαγμένος από κάθε μορφή εσωτερικού ελέγχου και ενδοπαραταξιακής κριτικής της διοικητικής του δράσης, η οποία αμφιταλαντεύεται μεταξύ της ανυπαρξίας, της ανοησίας και της πλήρους ασυδοσίας. Έχει επιβάλει μία κατάσταση «πολιτικού ευνουχισμού» στους συνεργάτες του, που του έχει στερήσει και τις λίγες φωνές λογικής που απέμειναν, γεγονός που οδηγεί μοιραία στην διοικητική ανυπαρξία!
 
Αυτό αποτυπώνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό του Δήμου  μας για το 2023.

Στον βωμό του κολυμβητηρίου, που δεν κατάφερε να βρει χρηματοδότηση και της εμμονής να δημοπρατήσει κάτι σημαντικό, ακόμη και με τραγικά λάθη και σημαντικές παραλείψεις, θυσίασε στην κυριολεξία τα πάντα και μηδένισε ως «μάγος» όλες τις δαπάνες για τα συνεχιζόμενα έργα για τα έτη 2024, 2025 και 2026!!! Διατηρώντας ποσά 2  έως 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από ιδίους πόρους, όταν η οροφή των ιδίων πόρων είναι της τάξης του 1,5 εκατομμυρίου!!! γνωρίζοντας από την οικονομική υπηρεσία ότι αυτό δεν είναι επιτρεπτό.

Ξεχάστηκαν και οι αθλητικές υποδομές, τα κλειστά προπονητήρια, ακόμη και ο παιδικός σταθμός στη Ρόδων. Ούτε ένα ευρώ για το Αμαξοστάσιο, τον Σταθμό Μεταφόρτωσης, το Πράσινο Σημείο, για πεζοδρόμια και βασικούς δρόμους στις  γειτονιές ( Γαρυττού, Δερβενακίων κλπ). Τίποτε για το κυκλοφοριακό και τις θέσεις στάθμευσης, τίποτε για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας (Κουτσούκου, Πρίγγουρη,κλπ), όταν πληρώνουμε ένα σωρό μισθώματα. Τίποτε για τις πολεοδομικές εκκρεμότητες, τις διανοίξεις δρόμων, τα έργα πρασίνου, το Ο.Τ 118, τα δημοτικά ιατρεία, τον φωτισμό, την δυσοσμία των φρεατίων και πολλά άλλα που αφορούν την καθημερινότητα των δημοτών.

Και όμως μας εγκαλεί γιατί δεν το ψηφίσαμε!!! αραδιάζοντας  στην ανακοίνωσή του, τα  συγχρηματοδοτούμενα από Προγράμματα και άλλες πηγές έργα, για τα οποία φυσικά δεν έχουμε κάποια αντίρρηση, αφού τα ψηφίσαμε στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Φτηνή προπαγάνδα και λογική για να  εκθέσει την αντιπολίτευση κινδυνολογώντας και αποκρύπτοντας ότι δεν έχουμε καταθέσει εναλλακτική πρόταση που να τα ακυρώνει.

Πρέπει, όμως να αναγνωρίσουμε στο Δήμαρχο  την άριστη επίδοσή  του, να αποτάσσεται ξορκίζοντας δικές του  προεκλογικές υποσχέσεις,  χωρίς να προβαίνει στην παραμικρή λογοδοσία για τις χοντροκομμένες «κωλοτούμπες» του αγνοώντας παντελώς τις αντιδράσεις!

Το «ήξεις – αφήξεις» έχει αναχθεί σε παγιωμένο μοτίβο της πολιτικής πρακτικής του τακτικισμού και του άκρατου λαϊκισμού που επικρατεί στην πόλη μας.

Σήμερα, είμαστε αναγκασμένοι να ανεχόμαστε έναν Δήμαρχο, πρωταγωνιστή στην αρνητική δημοσιότητα και στις σατιρικές εκπομπές πανελλαδικής εμβέλειας,  που συνηθίζει διαρκώς  να αυτοαναιρείται, που δεν αναλαμβάνει ούτε στο ελάχιστο τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες του, αλλά προσπαθεί σπασμωδικά να μετακυλήσει το δικό του φταίξιμο στην αντιπολίτευση, η οποία όμως δεν   ασκεί διοίκηση, αλλά αντιθέτως υποχρεούται να ελέγχει την άσκηση της διοίκησης στην πόλη μας λειτουργώντας εγγυητικά για τη διασφάλιση των διαδικασιών.

Σημασία για όλους μας έχει να δεσμευτούμε προς τους πολίτες ότι η οδυνηρή κατάντια,  να γίνει μάθημα και παράδειγμα προς αποφυγήν για το μέλλον και ο Δήμαρχος  να προσαρμόζεται  στη νομιμότητα και τις θεσμικές υποχρεώσεις του και να μάθει να συνεργάζεται με όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία οφείλει να σέβεται.  Να μην αναλώνεται  σε στείρες αντιπαραθέσεις και αφορισμούς  με όποιον δεν συμφωνεί μαζί του για να κρύψει τις ενοχές και την ανικανότητά του, με μοναδική του έννοια την παραμονή του στην εξουσία  ακόμη και αν όλα γύρω του γίνονται εξαιτίας του «στάχτη και θρύψαλα».

Για το λόγο αυτό κάνουμε έκκληση στον απερχόμενο δήμαρχο στο μικρό υπόλοιπο της θητείας του, να αναθεωρήσει τη στάση του κατανοώντας επιτέλους, ότι η αδιαλλαξία και η αυταρχικότητα δεν έχουν θέση σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον. Μέσα από τον υγιή διάλογο και σίγουρα όχι με τακτικισμούς και υστεροβουλίες, μπορούμε να δώσουμε   καλύτερες λύσεις σε ζητήματα που σήμερα φαντάζουν  ανυπέρβλητα.

Η Δημοτική μας Παράταξη « Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» το έχει αποδείξει ότι μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες, να αξιοποιήσει προτάσεις και  ακόμα να «βάλει πλάτη» αν χρειαστεί για την αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων και για το γενικότερο καλό της πόλης μας, που αποτελεί τον  στόχο και την δέσμευσή μας απέναντι στους δημότες.

Αυτό που δε μπορεί σε καμία περίπτωση  να κάνει είναι, να κλείσει τα μάτια στην πραγματικότητα και να επιτρέψει να διαιωνίζεται αυτή η θλιβερή  κατάσταση της ασυδοσίας, της κακοδιοίκησης και του αυταρχισμού που προσβάλλει τις αρχές, τις αξίες και τον πολιτικό μας πολιτισμό.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


 

Νεότερη Παλαιότερη