Αλλάζουμε:  Ο κ. Ζορμπάς ζητάει και τα ρέστα για την εικόνα παρακμής της πόλης

 


Ο κ. Ζορμπάς ζητάει κα τα ρέστα για την εικόνα παρακμής της πόλης

Κατηγορεί την αντιπολίτευση για να κρύψει τη δική του ανεπάρκεια στην παραγωγή έργου

O κ. Ζορμπάς, με πρόσφατη ανάρτησή του, κατηγορεί την παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» και τον επικεφαλής της  Γιάννη Μυλωνάκη, ότι ψήφισαν «όχι σε όλα» για το Τεχνικό Πρόγραμμα που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν γνωρίζει καλά ότι εμείς, με αίσθημα ευθύνης, στηρίξαμε και με τη ψήφο μας την ανάγκη να γίνουν τα μεγάλα έργα στην πόλη μας.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και τώρα ο δήμαρχος δεν δείχνει να έχει επαφή με την πραγματικότητα. Την ώρα που, χάρη σε εκείνον και τον προκάτοχό του, η πόλη κινδυνεύει να καταλήξει με έναν ανοιχτό λάκκο αντί για νέο δημαρχείο, βρίσκει το θράσος να κατηγορήσει εμάς για τη μη κατασκευή του κολυμβητηρίου, της πλατείας Άι Γιάννη και για ό,τι άλλο φαντάζεται ο ίδιος. Δηλαδή, «εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι», όπως λέει ο λαός μας. Αλλά σε αυτούς στους οποίους χρωστάτε πραγματικά κ. Ζορμπά είναι οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής, που όχι μόνο δεν βλέπουν έστω κι ένα μεγάλο έργο στην πόλη τα τελευταία χρόνια, αλλά βιώνουν μια πορεία συνεχούς υποβάθμισης της ποιότητας της καθημερινότητάς τους.  

Ας καταλάβετε κ. Ζορμπά το αυτονόητο. Δεν ψηφίσαμε το Τεχνικό Πρόγραμμα όχι γιατί δεν θέλουμε τα έργα. Δεν το ψηφίσαμε γιατί χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, έλλειψη προγραμματισμού, έλλειψη χρηματοδότησης, αλλά και στερείται της κοινής λογικής! Αυτό το τεχνικό πρόγραμμα αποτελεί, στην ουσία, αντανάκλαση της εικόνας της παρακμής στην οποία έχετε οδηγήσει την πόλη.

Και, δυστυχώς, στην Αγία Παρασκευή συνεχίζεται τα τελευταία 12 χρόνια μια διαχείριση μιζέριας, τη στιγμή που σε άλλους δήμους, ακόμα και γειτονικούς, γίνεται μια κοσμογονία έργων. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Και χρειάζεται σχέδιο, προτεραιότητες, σκληρή δουλειά και πάνω απ’ όλα φρέσκες ιδέες και μια άλλη νοοτροπία για το πώς ασκείται διοίκηση. Για μια πόλη σύγχρονη, που θα δίνει αξία στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη, στην ποιότητα της ζωής του, ακόμα και στην ίδια του την περιουσία.

Αυτό είναι η πραγματική ανανέωση που έχει ανάγκη η πόλη και όχι μια διαρκής ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων προσώπων. Αυτό το κοινωνικό αίτημα της πόλης για αλλαγή είμαστε έτοιμοι να το εκφράσουμε, είμαστε έτοιμοι να το υπηρετήσουμε. Και θα το κάνουμε πράξη με τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας που θέλουν την πόλη να προοδεύει και να προχωράει μπροστά.


Νεότερη Παλαιότερη