Δράση ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής για 3η Δεκεμβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 
ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Η Α1 ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγίας Παρασκευής με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία πραγματοποίησε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τα ΑμεΑ καθώς και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σκοπός της μέρας αυτής είναι η προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και η κινητοποίηση υπερ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.

Πιστεύουμε ότι οι διεκδικήσεις των δικαιωμάτων των ανάπηρων πρέπει να αποτελούν διεκδικήσεις όλης της κοινωνίας. Πιστεύουμε ότι οι πολιτισμένες κοινωνίες οφείλουν να ενσωματώνουν απολύτως τα ανάπηρα άτομα και να τους προσφέρουν μια αξιοπρεπή διαβίωση και ποιότητα ζωής.

Πρόκειται για ζήτηματα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιβίωσης: δικαίωμα στην υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία και φυσικά στην προσβάσιμοτητα.

Η ελληνική πολιτεία διαχρονικά δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί επαρκώς στα αυτονόητα αιτήματα των ανάπηρων ατόμων. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Συνεχίζουμε όλοι και όλες να διεκδικούμε τα αυτονόητα, πάντα αλληλέγγυοι στο πλευρό των συνανθρώπων μας.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους ανάπηρους:

1. Αύξηση 20% του αναπηρικού επιδόματος για 172.000 ανάπηρους.

2. Εξασφάλιση προσωπικού φροντιστή ή βοηθού για 70.000 άτομα.

3. Εξασφάλιση εργαλείων αξιοπρέπειας (τεχνητά μέλη, αμαξίδια κλπ) για όλους τους δικαιούχους χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

4. Πρόγραμμα για προσβάσιμες γειτονιές για 20 πόλεις με στόχο επέκτασης.

5. Απλοποίηση της επικοινωνίας των ανάπηρων με το δημόσιο με χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων.


Α1 ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγίας Παρασκευής

Νεότερη Παλαιότερη