Χρηματοδότηση ενεργειακής αναβάθμισης του 3ου & 4ου Δημοτικού και 5ου (Χέλμειο) Αγίας Παρασκευής από την Περιφέρεια Αττικής

Μετά τη χρηματοδότηση έργων ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία των Δήμων Φυλής, Αγ. Βαρβάρας και Καισαριανής με 6 εκ. ευρώ, η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει άλλα 7.5 εκ. ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττική «2014-2020» για ανάλογα έργα σε σχολεία αυτή τη φορά των Δήμων Αγ. Παρασκευής, Γλυφάδας, Κρωπίας, Μεταμόρφωσης και Κορυδαλλού, αρμοδιότητας της ΚτΥπ Α.Ε..

Η υπογραφή των σχετικών πράξεων ένταξης πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Παρόντες στην τελετή υπογραφών ήταν ο Πρόεδρος της ΚτΥπ Α.Ε Τ. Κατσίπος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΥπ ΑΕ Θ. Γιάνναρης, οι Δήμαρχοι Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς, Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, Κρωπίας Δ. Κιούσης, Μεταμόρφωσης Στ. Σαραούδας και Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλάς, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Λ. Κεφαλογιάννη, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Δ. Νάνου και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινός. Επίσης, ο Γενικός διευθυντής της ΚτΥπ ΑΕ  Θ. Κυριαζόπουλος, καθώς, επίσης και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης:

• Στο 3o Δ.Σ Γλυφάδας
• Στο 3ο ΝΓ, 4ο ΔΣ, 4ο και 5o ΔΣ, 9o ΔΣ, 5ο Γυμνάσιο, 7o Γυμνάσιο, 3ο – 4ο και 5ο Λύκειο, 1ο και 25ο ΝΓ Κορυδαλλού
• Στο 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Κρωπίας
• Στο 3ο ΔΣ, 4o ΔΣ και 5ο Χέλμειο ΔΣ Αγίας Παρασκευής
• Στο 2ο και 3ο ΔΣ Μεταμόρφωσης

Ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του εξήρε την εξαιρετική συνεργασία τόσο με τα στελέχη της ΚΤΥΠ όσο και με τους Δημάρχους, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκει ευήκοα ώτα σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και ευχαρίστησε θερμά κα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, για τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουν σε αυτόν τον τομέα.

«Πρώτη φορά γίνονται τόσα πολλά έργα κατασκευής αλλά και αναβάθμισης σχολικών υποδομών στην Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως αυτά τα έργα είναι «η δική μας έμπρακτη απάντηση στα επίκαιρα ζητήματα της κλιματικής κρίσης αλλά και της εξοικονόμησης ενέργειας». «Εμείς θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη νέα γενιά έχοντας ως βασικό μας γνώμονα να αποκτούν τα παιδιά μας γνώσεις σ΄ένα ασφαλές και σύγχρονο σχολικό περιβάλλον. Σ΄αυτό το πλαίσιο και αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ εγκαινιάζουμε συνεχώς νέα σχολεία σε όλη την Αττική, ενώ παράλληλα πραγματοποιούμε παρεμβάσεις με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, σε σχολικές υποδομές. Δεν σταματάμε όμως εδώ, αυτή είναι μόνο η αρχή θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς» τόνισε.

Κλείνοντας και αναφερόμενος στο  ΠΕΠ Αττικής, σημείωσε πως έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανακαίνιση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των κτιριακών σχολικών υποδομών της Αττικής, κάνοντας πράξη το όραμα της διοίκησης για μια νέα εικόνα στα σχολειά μας. «Τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητο, αλλά ως αποτέλεσμα στρατηγικού σχεδιασμού και σκληρής δουλειάς. Αυτό αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής κατακτά την πρωτιά στην απορρόφηση κονδυλιών από το ΕΣΠΑ, κάτι που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και κατά την νέα προγραμματική περίοδο», επισήμανε.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. Θ. Γιάνναρης επισήμανε τα εξής:

«Με την άψογη συνεργασία μας με την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη και την καθοδήγηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή, σήμερα εντάσσεται για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020»η ενεργειακή αναβάθμιση ακόμα 21 σχολικών μονάδων σε 5 Δήμους της Αττικής.

Η ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων αποτελεί προτεραιότητα της στρατηγικής της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Ειδικά τώρα, στις δύσκολες ώρες της ενεργειακής κρίσης, επιτυγχάνεται μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Ταυτόχρονα βελτιώνεται η εικόνα των σχολικών κτιρίων, καθιστώντας τα πιο φιλικά προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, αναβαθμίζοντας τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης».

Στη δήλωσή του, ο Πρόεδρος της ΚτΥπ Α.Ε Τ. Κατσίπος, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής για την εποικοδομητική συνεργασία, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών κτηρίων της Αττικής συνεχίζεται και μεγεθύνεται με την ένταξη, σήμερα, 21 ακόμα σχολείων στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», που έρχονται να προστεθούν στα 14, που εντάχθηκαν εχθές.

Η ειλικρινής προσπάθεια της Περιφέρειάς σας και της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» για πιο ωφέλιμα σχολεία αποδίδει εξαιρετικό έργο, πάντα με την στήριξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και χαίρομαι που έχουμε δεσμευτεί αμφότεροι να προσπαθούμε πάντα για τα βέλτιστα και αυτό επιβεβαιώνεται στην πράξη. Κοινή προσπάθεια, κοινή χαρά που συμβάλλουμε σε ένα έργο που τελικό αποδέκτη έχει το σημαντικότερο κομμάτι της κοινωνίας μας, τους μαθητές μας, τα παιδιά μας».

Από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη καθώς και τα στελέχη της Περιφέρειας αλλά και της ΚΤΥΠ ΑΕ για τη συνεργασία εκφράζοντας την ικανοποίησή τους και επισημαίνοντας ότι με σχέδιο και επιμονή επιλύονται αιτήματα τα οποία ήταν σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια.

Δήλωση Δημάρχου Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς ανέφερε σχετικά: «Είμαι απολύτως ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Περιφέρεια και την ΚΤΥΠ. Τα έργα αυτά θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη και στο περιβάλλον και στην προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας».

Νεότερη Παλαιότερη