«Συμμετοχική Βιβλιοθήκη» τοποθέτησαν οι μαθητές του 1ου & 2ου ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής στην είσοδο του Δημαρχείου

«Συμμετοχική Βιβλιοθήκη», η οποία θα λειτουργεί με την υποστήριξη της Βιβλιοθήκης 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγ. Παρασκευής, τοποθετήθηκε στην είσοδο του Δημαρχείου, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, προσφέροντας σε δημότες της Αγίας Παρασκευής τη δυνατότητα να δανειστούν, να διαβάσουν, να επιστρέψουν ή να χαρίσουν βιβλία.

Με την παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, του Αντιδημάρχου Παιδείας-Πολιτισμού Διονύση Λέκκα, και του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεόδωρου Μπουρλιάσκου, η «Συμμετοχική Βιβλιοθήκη» παραδόθηκε από 6 μαθητές, εκπροσώπους της ομάδας της Βιβλιοθήκης, τους οποίους συνόδευαν ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αγ. Παρασκευής Ντάβος Κωνσταντίνος, ο μηχανολόγος Δημήτρης Παπαδόπουλος εκπαιδευτικός, μέλος της Σχολικής Επιτροπής και κατασκευαστής του μεταλλικού «βιβλιόσπιτου», καθώς και οι εκπαιδευτικοί Ζέτα Παπαγεωργοπούλου και Ελευθερία Λάρδα, υπεύθυνες της Βιβλιοθήκης.

Οι μαθητές εξήγησαν στους συγκεντρωμένους πώς θα λειτουργήσει η «Συμμετοχική Βιβλιοθήκη»: 

"όποιος το επιθυμεί μπορεί να δανειστεί ένα βιβλίο, να το διαβάσει και να το επιστρέψει ή να το δώσει σε άλλον αναγνώστη, παράλληλα μπορεί να χαρίσει κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο σε καλή κατάσταση, για ενηλίκους ή για παιδιά, ενώ για δωρεές περισσότερων βιβλίων επικοινωνεί με την ομάδα της Βιβλιοθήκης στο τηλέφωνο 210 6523968. Η «Συμμετοχική Βιβλιοθήκη» είναι βαμμένη στα χρώματα του σχολείου μας και έχει χωρητικότητα 50 περίπου βιβλίων, τα οποία θα συμπληρώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. "

Το σχολείο αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του πως "με τη δράση αυτή ανοίγουμε μια δυνατότητα για «περισσότερη ανάγνωση για όλους» ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να «επιστρέφουμε» συμβολικά στους δημότες ένα μέρος των 7.000 λογοτεχνικών βιβλίων που δωρίστηκαν στη Βιβλιοθήκη μας, στο πλαίσιο δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε» σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, τον Φεβρουάριο του 2022, με σκοπό να ενισχυθούν κοινωνικές βιβλιοθήκες."

Κατά την παρουσίασή της έγιναν και οι πρώτοι δανεισμοί βιβλίων -από τον Δήμαρχο, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Οικονόμου και δύο επισκέπτες του Δημαρχείου. 



Νεότερη Παλαιότερη