Συνάντηση Γ. Οικονόμου με το Δ.Σ. του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού

Ο επικεφαλής της Νέας Αρχής, Γιώργος Οικονόμου, παρέστη χθες και ενημέρωσε  το ΔΣ του Συλλόγου Τσακού για το αποτέλεσμα της συνάντησής του με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο, αρμόδιο εκτός των άλλων για την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η παραχώρηση των ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που βρίσκονται στην πόλη μας.

Το ΔΣ του Τσακού και  με παρουσία πολλών δημοτών (που άνοιξαν με ερωτήσεις και για  πολλά άλλα θέματα) ενημερώθηκε ότι ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να  εξετάσει το θέμα και   διαβεβαίωσε τον κ. Οικονόμου ότι αντιμετωπίζει πολύ θετικά το ζήτημα,  με την προϋπόθεση να τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται στον Ν 4061/12  και ιδιαίτερα στο άρθρο 4 που αναφέρεται στην "δωρεά, κατά χρήση, ακινήτων στο Δημόσιο και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) και σε νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για κοινωφελείς σκοπούς".

Έγινε επομένως ανάλυση ότι για την παραχώρηση της χρήσης απαραίτητη είναι η αίτηση του  Δήμου μας, η  οποία θα συνοδεύεται από τεχνικοοικονομική πρόταση  και θα  προσδιορίζεται η χρονική διάρκεια, ο σκοπός της παραχώρησης καθώς και ο κοινωφελής χαρακτήρας της χρήσης.

Ο Σύλλογος δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει τις προτάσεις του για τις αναγκαίες χρήσεις του ακινήτου της Αιτωλίας.

Εξήγησε επίσης ότι για το άλλο ακίνητο του Υπουργείου, στην Νεαπόλεως, το θέμα είναι σύνθετο και επηρεάζεται από την εξέλιξη του ΠΔ Προστασίας του Υμηττού και το  πλαίσιο των γενικών κατευθύνσεων του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού.

Πρόθεσή του επικεφαλής  ήταν επίσης  να ενημερώσει και το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε με την δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις  να καταλήξουν  σύντομα σε αποφάσεις που θα εξυπηρετήσουν τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου μας. Δυστυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας!

Η προσπάθεια για να βρούμε λύσεις στα πολλά  προβλήματα της πόλης, που έχουν συσσωρευτεί εδώ και  χρόνια, είναι συνεχής.

Ελπίζουμε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν θα έχει την τύχη των άλλων προτάσεών μας,  αλλά θα αποτελέσει πεδίο ουσιαστικής διαβούλευσης, συνεννόησης και  συναίνεσης για το συμφέρον των δημοτών.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεότερη Παλαιότερη