Τι απάντησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργών για τις παιδικές χαρές

Μια εκτενή απάντηση στο θέμα των φθορών που παρατηρούνται σε παιδικές χαρές έδωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων του Δήμου Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Σάρκουλας σε τοποθέτησή του σε σχετικό ερώτημα στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα απήντησε:

«Όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου Αγίας Παρασκευής είναι πιστοποιημένες από το Υπουργείο Εσωτερικών. Έχουμε σύμβαση με την TÜV Hellas. Η TÜV Hellas όπως γνωρίζετε είναι παγκοσμίως από τις πιο έγκυρες εταιρείες πιστοποιήσεων. Η πιστοποίηση γίνεται κάθε χρόνο. Έχουμε σύμβαση με εξειδικευμένη εταιρεία που κάνει τη συντήρηση όλων των παιδικών χαρών. Υπάρχει το ειδικό σήμα του Υπουργείου Εσωτερικών που, για να το πω κιόλας, μπήκε πρώτη φορά το 2019, 2020 για την ακρίβεια. Από κει και πέρα προφανώς υπάρχουν και φθορές στις παιδικές χαρές που έχουν να κάνουν και με βανδαλισμούς που γίνονται αλλά και λόγω χρήσης.

Το ζήτημα είναι ότι έχουμε μία δυσχέρεια ως προς την ενημέρωση. Δηλαδή από την στιγμή που θα μας ενημερώσουν ή πότε θα μας ενημερώσουν ώστε κατευθείαν να ενημερώσουμε και να σπεύσουμε για την αποκατάσταση των βλαβών και των ζημιών.

Πράγματι όσο είχαμε την εταιρεία security που έκανε τις περιπολίες είχαμε κάθε μέρα μια αναφορά για όλη την πόλη και για τις παιδικές κατασκευές σχόλια ό,τι μπορούσε να δει γιατί μπαίνανε αυτοί και κλείδωναν τις παιδικές χαρές και τις ξεκλείδωναν, οπότε είχαμε το πρωί μια αναφορά.

Αυτή τη στιγμή δεν το έχουμε. Όσο μπορούν οι δικές μας υπηρεσίες κάνουν βόλτα αλλά προφανώς αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούν συνέχεια να περνούν κάθε μέρα από όλες οι παιδικές χαρές και σε αυτό το σημείο καλό θα ήταν να έχουμε και τη συνδρομή των δημοτών. Δηλαδή αν παρατηρούν κάτι, καλό θα είναι να ειδοποιούν την τεχνική υπηρεσία, υπάρχουν οι συμβάσεις με τις πιστοποιημένες εταιρείες ώστε να σπεύδουν όσο γίνεται πιο γρήγορα για την αποκατάσταση των ζημιών».

Νεότερη Παλαιότερη