Δημοτικό Συμβούλιο: Καταγγελίες κι αποκαλύψεις για σωματική βία, διακίνηση ναρκωτικών και μαχαίρια στην πλατεία Αγία Παρασκευής

 
Ένα σοβαρό περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος μαθητών Γυμνασίου στην κεντρική πλατεία Αγία Παρασκευής που κατήγγειλε, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ρέγας (Νεα Αρχή) κατά το στάδιο των δηλώσεων - ερωτήσεων του δημοτικού συμβουλίου, έγινε αιτία ακόμη μεγαλύτερων αποκαλύψεων.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Θέλω να αναφέρω γρήγορα στο σώμα ένα περιστατικό το οποίο είναι στην πλατεία Αγίας Παρασκευής. 15 μαθητές Γυμνασίου της πόλης μας πήγανε βόλτα στην πλατεία πριν μία εβδομάδα να διασκεδάσουν και η γνωστή ομάδα της κάτω πλατείας, δεν ξέρω, την έχουμε δει όλοι, νομίζω την ξέρετε ποια είναι, για μένα είναι άγνωστοι, αυτοί οι πενήντα νέοι που κυκλοφορούν στην κάτω πλατεία και οχλαγωγούν. 

Πλησίασαν τους 15 μαθητές λοιπόν του γυμνασίου τους ενόχλησαν με βρισιές, τους χτύπησαν στο πρόσωπο, τους έκαναν bullying και εξαφανίστηκαν... Έπεσαν σφαλιάρες. Ένας μαθητής ήταν της περιοχής των Πευκακίων. Πήγαν οι γονείς στην αστυνομία, το γνωρίζουν το θέμα, αδυνατούν να κάνουν το παραμικρό γιατί είναι υποστελεχωμένη και η ασφάλεια και το αστυνομικό τμήμα και ρωτάω ως δήμος τι μπορούμε να ζητήσουμε για τα παραπέρα τα έκτροπα τα οποία ενδεχομένως να συνεχίσουν; Μπορούν τα παιδιά μας να πηγαίνουν στην κάτω πλατεία;».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, όχι μόνο επιβεβαίωσε τον κ. Ρέγα, αλλά προέβη σε ακόμη μεγαλύτερες καταγγελίες και αποκαλύψεις:

«Τι έχει συμβεί τώρα στην κάτω πλατεία. Όλο το καλοκαίρι έχουνε μαζευτεί μία ομάδα καμιά 40-50 νεαρών 15-16 χρονών, 17 κλπ. Πλαισιώθηκαν από  συγκεκριμένη περιοχή, γιατί λένε και από πού είναι, μη το πω και παρεξηγηθεί κανένας δήμαρχος τώρα και με πάρει τηλέφωνο και μου λέει "γιατί είπες για μας" με μια ομάδα Ρομά, μεγάλη ομάδα Ρομά, ο Δημήτρης τα έχει δει, όσοι συχνάζουν στην πλατεία και ο Γιάννης ο Σταθόπουλος τα έχει δει, έτσι; Και η Εφη τα έχει δει, απέναντι από το φαρμακείο της, όπου γίνεται μια ευρύτατη διακίνηση ναρκωτικών εκεί στην Εθνική Τράπεζα μέσα πάνε και τρυπώνουν, στο μπασκετάκι μετά τις 22:00 που κλείνει, στο θεατράκι της πλατείας.

Και βέβαια τους είδαμε κι εμείς, μου το είπαν κι οι καταστηματάρχες κι από γονείς που είναι εκεί.

Και τι έκανε ο Δήμαρχος; Τηλεφώνησε στον Αρχηγό της Αστυνομίας, τον κ. Σκουμά, τηλεφώνησε στον επιτελάρχη. Και μάλιστα ένα βράδυ ο επιτελάρχης της Αστυνομίας ήταν εκεί και πήγα με ένα γονιό που ήταν εκεί και τον ενημέρωσε. 

Έχει έρθει η ΔΙΑΣ κατ' επανάληψη, εξαφανίζονται και μετά ξανά έρχονται. 

Έχουν επιτεθεί σε παιδιά. Μάλιστα ένα παιδί ένα βράδυ κάτι του πάνε κλπ, το κυνήγησαν 15 άτομα και κλειδώθηκε σε ένα μαγαζί και αν δεν ήταν οι καταστηματάρχες μπορεί να το είχαν σκοτώσει κιόλας.

Σοβαρά ναι, ναι... Κάθε βράδυ γίνονται τέτοια εκεί [απαντά σε κάποια σύμβουλο που τον ρωτά από κάτω]

Κλωτσάνε τα δέντρα, κλωτσάνε τους κάδους, αναποδογυρίζουν τους κάδους, σπάνε τα καδάκια. 

Αυτό γίνεται στην Κάτω πλατεία.

Κι έχω στείλει και έγγραφα και στο διοικητή ασφαλείας βορείου τομέα και στο διοικητή τάξης και στο Γαδάρχη. Έγγραφα, έγγραφα. 

Ο Δήμος τι άλλο μπορεί να κάνει δηλαδή; Αν έχετε κάποια ιδέα που μπορεί να κάνω κάτι άλλο, να το κάνω.

Στη συνέχεια η ίδια σύμβουλος [μάλλον η κ. Γάκη] του αναφέρει για security κι απαντά: 

Security; Ο Security θα πάει να τα βάλει με αυτούς; Δε βλέπετε ότι βγάζουν μαχαίρια; Αυτά τα μισά έχουν μαχαίρια πάνω τους και κατσαβίδια. Δεν το ξέρετε; Δεν το ακούτε στην τηλεόραση;

Ο Δήμος ίσως δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, υπό την έννοια πως δεν αποτελεί αστυνομική αρχή. Βέβαια αν μιλήσετε με αστυνομικούς, ρωτήστε τους πόσες φορές ξαναπιάνουν τους ίδιους και γιατί κάποιοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. 

Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε αυτήν την κατάσταση να μετατραπεί σε καθεστώς, αν δεν είναι ήδη, αμαχητί. Χρειάζεται να κινητοποιηθεί ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο, να προσεγγίσει το θέμα έξω από τη λογική της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, να ενημερωθεί και να κινητοποιηθεί η κοινωνία της Αγίας Παρασκευής. Είναι τα παιδιά της που πάνε στην πλατεία [βόλτα, φροντιστήριο κτλ], είναι αυτά που κινδυνεύουν.

Νεότερη Παλαιότερη