Μαθητές κάνουν διαλείμματα με Βιβάλντι και Χατζιδάκι

Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία σε δημοτικό σχολείο της Λάρισας: στα διαλείμματα, τα παιδιά ακούνε κλασική μουσική και, σύμφωνα με τους δασκάλους τους, ηρεμούν και έχουν καλύτερη συγκέντρωση στο μάθημα.

Η διευθύντρια του 3ου Δημοτικού και καθηγήτρια γυμναστικής, κυρία Ελένη Δημητρίου, μιλώντας για την πρωτοβουλία του σχολείου, ανέφερε ότι ήδη τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Η μουσική βοηθάει τους μαθητές στη διαμόρφωση ήρεμου κλίματος στο διάλειμμα, ενώ, παράλληλα, δίνει γνώσεις σχετικά με τη μουσική. Ξεκινήσαμε παίζοντας Χατζιδάκι, κάποια ορχηστρικά του. Στην πορεία, προσθέσαμε Μότσαρτ και Βιβάλντι. Προσπαθούμε να συνδυάζουμε τη μουσική με τα αφιερώματα που αναλαμβάνει να κάνει η μουσικός του σχολείου. Πέρα από τους μαθητές, βοηθάει και τους εκπαιδευτικούς, ακόμα και τους περιοίκους, ενώ λειτουργεί και ως μετρό πρόληψης της ενδοσχολικής βίας. Σύμφωνα με έρευνες, όπου υπάρχει κλασική μουσική και ευχάριστο κλίμα, οι μαθητές δεν εκδηλώνουν τόσο επιθετικές συμπεριφορές».

Σύμφωνα με την ίδια, τα παιδιά έχουν μάθει πολλά νέα τραγούδια, ενώ επόμενος στόχος του σχολείου είναι η απόκτηση κουδουνιού με ήχους επίσης κλασικής μουσικής.

enlefko.fm
 

Νεότερη Παλαιότερη