Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Χολαργού Χαρ. Σκούρτης - Την Πέμπτη 3/11 η εξόδιος Ακολουθία

Έφυγε από τη ζωή o π. Δήμαρχος Χολαργού Χαράλαμπος Σκούρτης, συνταξιούχος οδοντίατρος με καταγωγή από τη Λέσβο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Χαράλαμπος Σκούρτης υπήρξε ο μακροβιότερος δήμαρχος Χολαργού, την περίοδο από το 1983 έως το 2002, καθώς και επίτιμος δήμαρχος της πόλης.

Υπήρξε στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης επί 32 συνεχόμενα έτη και είχε επίσης υπηρετήσει το θεσμό του “Συμπαραστάτη του Δημότη”. Ήταν παντρεμένος με την Λιούμπα Σκούρτη και είχαν αποκτήσει δυο γιους. Ήταν κάτοικος Χολαργού για 70 χρόνια.

Για πρώτη φορά εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Χολαργού στις εκλογές του 1978 και εν συνεχεία κέρδισε πέντε φορές τη δημαρχία της πόλης, με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές του 1982, 1986, 1990, 1994 και 1998. Κατά τη διάρκεια της 20ετούς παρουσίας του στο δημοτικό θώκο ανέλαβε, μεταξύ άλλων, διάφορες πρωτοβουλίες για την περιβαλλοντική προστασία του Υμηττού (ήταν ο εμπνευστής της δραστηριότητας “Δρόμος Βουνού”, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του όρους, θέση για την οποία τιμήθηκε.

Για την μακρόχρονη προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βραβεύτηκε από διάφορους φορείς, όπως η Ένωση Δημάρχων Αττικής, ενώ το Μάιο του 2015, με ομόφωνη απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο του ενοποιημένου Δήμου Παπάγου-Χολαργού του απένειμε τον τίτλο του Επιτίμου Δημάρχου Χολαργού.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού τον τίμησε και το 2016 με το ανώτατο βραβείο, το “Βραβείο Περικλέους“ και κατόπιν εισήγησης του δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2020, μετονομάστηκε το δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού, ένα από τα δικά του μεγάλα έργα σε “Δημαρχείο Δημάρχου Χαράλαμπο Σκούρτη”.

«Ο Χαράλαμπος Σκούρτης ήταν ο “αρχιτέκτονας” του Χολαργού, αφού κατά τη διάρκεια της θητείας του έγιναν στην πόλη μας πολλά και σπουδαία έργα, όπως σχολεία, παιδικοί σταθμοί, γήπεδα αθλοπαιδιών, παιδικές χαρές πλατείες, αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων και πολλά άλλα. Υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο μας με υπευθυνότητα αφοσίωση και ανιδιοτέλεια. Πέρα από αυτά όμως, υπήρξε ένας χαρισματικός, ευγενικός και αξιοπρεπής άνθρωπος, που αγαπούσε με πάθος την πόλη μας» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος.

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11:00 πμ θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο Χολαργού. Παράκληση της οικογένειας για όσους τυχόν επιθυμούν αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στις ενορίες Χολαργού.

---------------------------------------------

Το Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος πρ. Δημάρχου Χολαργού Χαράλαμπου Σκούρτη.

Άνθρωπος ξεχωριστός, Αξιωματούχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σεμνός, με διακριτή αξιοσύνη και διακεκριμένη προσφορά στην πόλη και στους πολίτες,
που υπηρετούσε επί 5 συνεχείς τετραετίες, ως Δήμαρχος.

Στην αυτοδιοικητική πραγματικότητα της εγγύτητας στον πολίτη του «Κυβερνήτη» της πόλης, θα παραμένει για πάντα φωτεινό παράδειγμα για
όλους και ιδιαίτερα όσες και όσους, νέους κυρίως, επιθυμούν να υπηρετήσουν την Τ.Α.

Η τιμητική διάκριση, που του απονεμήθηκε το 2017, από την Ένωσή μας, σηματοδοτεί την καθολική αναγνώριση του έργου του από τους συναδέλφους
του, της Αυτοδιοίκησης.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του. 

Νεότερη Παλαιότερη